SINDROM POLICISTIČNIH JAJNIKA: Saznajte šta je on zapravo i kako možete da pomognete sebi i pobedite ga!

Policistični jajnici postaju sve veći problem žena, pogotovo mlađih

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shutterstock

Dok je pre nekoliko godina procenat obolelih od ovog sindroma bio oko 5%, danas se već kreće oko 10%. Da li ste znali da je PCOS (sindrom policističnih jajnika) direktno povezan sa problemom začeća? Mnoge žene imaju veliku muku sa stvaranjem porodice zbog prisustva ovog sindroma. Ukoliko se nalazite usred ovog oboljenja i ne znate više na šta da se fokusirate i šta još da pokušate, krenite od ishrane, fizičke aktivnosti i korišćenja određenog dijetetskog suplementa.

1. Ishrana

Ne postoji univerzalna dijeta za sindrom policističnih jajnika. Bitno je da se hranite što zdravije – potrebno je izbaciti gazirane sokove, kao i voćne (ručno ceđene slobodno možete, ali u ograničenim količinama), slatkiše svesti na minimum – ne morate ih se odreći, zamenite ih sa zdravijom varijantom, čokoladom sa 85% kakaa, ili sa zaslađivačem kao što je stevia. Uvek možete uzeti šaku bobičastog voća i pomešati sa šoljom jogurta. Izbacite beli hleb, belo brašno, i okrenite se zdravijim varijantama – sada je izbor veći i mogu se naći odgovarajuće zamene po pristupačnim cenama. Jedite što više zelenog povrća, cveklu i šargarepu sirove, krompir i pirinač ređe, u manjim količinama.

2. Fizička aktivnost

Kod fizičke aktivnosti je najbitnije da je imate. Bilo koju! Ali svakodnevno. Šetnja od 30 minuta dnevno je sasvim dovoljna, čak i preporučljiva. Dobra je za organizam, metabolizam, kičmu, mozak. Umesto da idete autobusom celim putem, siđite ranije i idite 2-3 stanice pešaka. Iskoristite svaki momenat koji vam se pruži da hodate. Izađite na vazduh posle ručka i napravite 5 krugova oko zgrade, ili se prošetajte po kraju. Posle obroka će vam to dodatno prijati i organizam će vam biti zahvalan.

3. Dijetetski suplemenet

Kod izbora dijetetskog sumplementa važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari – da li je potpuno prirodan, da li je ispitan, da li ima odobrenje Ministarstva zdravlja, da li može da izazove neke nuspojave i uvek možete da pogledate po internetu utiske korisnika. Jedan od suplemenata koji se ističe u ovoj branši jeste Folinomel. Korisnice širom sveta imaju izuzetno pozitivne utiske i komentare na njegovu delotvornost.

Folinomel, Folinomel dodatak ishrani, hangar
foto: Promo

Proizvod je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije (rešenje br. 9051/2016 od 20.05.2016. godine).

Folinomel u sebi sadrži pravu kombinaciju mioinozitola, melatonina, kao i folnu kiselinu, i kao takav se može bezbedno primenjivati kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, kod pacijenata sa hroničnom dispneom, kod pacijenata sa PCOS (sindrom policističnih jajnika), kao i sa problemom mioma. Njegove prednosti za problem policističnih jajnika su sledeće:

Reguliše menstrualne cikluse Promoviše ovulaciju Pospešuje kvalitet jajnih ćelija kao i njihov broj Smanjuje rizik od gestacijskog dijabetesa u trudnoći Snižava insulin i glukozu Snižava holesterol Snižava upalu Rešava problem mioma na materici Rešava problem nervoze kao i prekomerne težine Smanjuje potrebu za određenim namirnicama

Ukoliko rešite da pobedite ove hormonske tegobe prirodnim putem i poboljšate svoje zdravlje, Folinomel možete naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

* Dostava je besplatna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...