zadovoljstvo dolazi iznutra

Kako se osećati komforno u svojoj koži: Ovih 5 saveta promeniće vam život nabolje!

I z svoje kože ne možemo pobeći, ali treba znati kako da se osećamo komforno u njoj. Život je samo jedan i iskoristite ga na najbolji mogući način

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Shuterstock

U današnje vreme sa svih strana slušamo kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo, osećamo i šta da jedemo. Sve to može da iscrpi čoveka.

Jednostavno svi smo različiti i ne možemo da se uklopimo u univerzalnu veličinu. Jedino što nam preostaje i što je ispravo jeste da pokušamo da se što bolje osećamo u sopstvenoj koži i da živimo život onako kako nama najbolje odgovara. I naravno da se smejemo što glasnije.

Nažalost, nekad je to lako reći, a teže sprovesti u delo jer nas život svakodnevno stavlja u iskušenja, donosi nam brige, probleme sa kojima moramo da se nosimo.

Ali, ovih nekoliko smernica mogu biti od pomoći da se osećamo zadovoljnije.

Prihvatite svoje telo

Ne zaboravite šta vaše telo radi za vas, svakoga dana. Pokušajte da se fokusirate na to, a ne kako izgledate.

Možda je vaše telo „proizvelo“ drugo ljudsko biće ili je učinilo neku drugu magičnu stvar – trčalo maraton ili osvojilo planinski vrh. Ili vas jednostavno čini živim i omogućava vam da postojite, dišete i činite ovaj svet takvim kakav je. I to je dovoljno. Zahvalite se svome telu jer ono to i zaslužuje.

Zakoni sudbine: Ako želite da budete istinski srećni, dobro upamtite ovih 20 pravila!

foto: Profimedia

Promenite stav

Stav koji imamo zaista utiče na ishod većine životnih situacija. Mi ćemo sami odlučiti da li ćemo provoditi sate kritikujući sebe ili ćemo jednostavno prihvatiti sebe i zavoleti takvu kakve jesmo. A verujte, u zavisnosti od našeg stava prema sebi, zavisi i ponašanje i odnos prema drugima.

Prvo i osnovno jeste da moramo prestati sebe da osuđujemo. Jačajte samopouzdanje, prihvatite svoje greške, ne brinite previše i nastavite dalje.

Mislite o svojim mislima

Živote u skladu sa svojim mislima. Najvažnije je da se posvetite sebi. Radite stvari koje vas čine srećnim, a ne one nametnute.

Probajte da vežbate, trčite, prakitkujte jogu.. Dobar savet je i da se udaljite od telefona, pogotovo u vreme stalnog pritiska društvenih mreža.

foto: Shutterstock

Okružite se ljudima koji slično misle

Svi imamo barem jednog prijatelja koji svojim ponašanjem ismejava sebe, a vrlo često i druge, a tu iako nesvesno, nekada povredi i vas. Iako većina ljudi ne misli tako, vrlo često ne mogu da utiču na svoje ponašanje.

Najvažnije je ne dozvoliti da svojim negativnim stavom utiču na vas i vaše samopouzdanje. Pomozite im da se promene, a sebi pomozite tako što ćete se okružiti ljudima koji na vas utiču pozitivno i čine da se dobro osećate.

Smejte se

Neverovatna je moć smeha! Smeh leči dušu. Stoga, uradite sve što možete o da biste se više smejali, čak i kada vam nije do smeha.

Kada se smejemo šaljemo mozgu „signale sreće“, što povećava nivo srećnih hormona i čini nas srećnijim i zadovoljnijim.

Ovo je najbolji horoskopski znak - srce veliko kao svemir: 5 razloga zašto su ispred svih!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...