Moja priča

Tog dana bila sam jaka žena: Sve je počelo jednostavno i tako obično!

Kažu da su sećanja na neke važne događaje ono što je samo naše. Naš doživljaj nas samih. Podsećanje na njih je povratak sebi.

Lepi & Zdravi
Tog dana bila sam jaka žena: Sve je počelo jednostavno i tako obično!
Foto: Shutterstock

Ne znam nijednu jedinu ženu koja je zaboravila dan kada je dobila svoju prvu menstruaciju. Neke su bile uplašene, a sam Bog zna da sam ja bila jedna od njih. Dok su druge jedva dočekale taj momenat koji potvrđuje da su od sad žene!

Pošto sam odrastala sa sestrom starijom pet godina, dobro sam znala šta me čeka. Međutim, ta prva menstruacija me šokirala. Imala sam osećaj da je sada sve prestalo: detinjstvo, bezbrižnost.... A onda sam tako uplakana došla kod mame i sestre.

Budalice, ništa nije prestalo. Sad sve počinje,“ rekla mi je mama brižno.

A šta bi to moglo sad da počne?“ upitala sam nabusito.

Život. Sad počinje život.“

I zaista počeo je moj život kao devojke, a zatim i zrele žene i sve to kroz menstruaciju. Zahvaljujući njoj svaki mesec sam se osećala jako, moćno, kao da u moje telo ulazi neka nova snaga, želja za istrajnošću, uostalom, sve ono što poseduju sve žene na svetu.

Svaka od nas ima svoju zadivljujuću priču koja je vezana za menstruaciju. Neko svoje sećanje kada je shvatila da je jaka, moćna - da je prava žena!

foto: Printscreen/ youtube/ Libresse Srbija

Možda je to bio dan kada si dobila prvu menstruaciju, a niko ti nije objasnio kako da staviš uložak, pa si morala sve sama da naučiš – jer si bila jaka i kad si sama i prepuštena sebi.

Možda je to bio momenat kad si sama prolazila kroz bolne trudove, nikog pored tebe da te uteši – ali ti si bila jaka i u najjačem bolu, a zatim si na svet donela svoje čudo.

Možda je to bio dan kada si izgubila bebu, svoju nadu, svoju volju – ali si bila dovoljno jaka da preživiš najteži gubitak koji jedno živo biće može da podnese....

Tvoja priča mora da se čuje. Ispričaj tu priču zbog svih žena koje sada upravo prolaze kroz jedan od tih perioda, a misle da ih niko ne razume.

Zajedno sa kompanijom Libresse, koja nas je hrabrom reklamom podstakla da se prisetimo ovih trenutaka, pozivamo vas da podelite sa nama svoju #pričuiznutra, onaj dan koji pamtiš, dan kada si postala jaka i moćna žena koja može sve!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs