Ne odustajte od stila zarad udobnosti

Kako da cipele učinite udobnijim?

Ukoliko znate kako da sebi obuću učinite udobnijom, spasićete se oteklih nogu, žuljeva i sličnih problema. Otkrivamo trikove koji će vam u tome pomoći
Lepi & Zdravi
19:16h
Kako da cipele učinite udobnijim?

Pri kupovini obuće najbitnije je da odaberete odgovarajuću veličinu. Dakle, da vas cipela ne steže previše, ali i da ne leti oko vašeg stopala. Međutim, često se dešava da obuća tek nakon nekog vremena nošenja postane neudobna. Nekoliko narednih trikova će vam pomoći da rešite taj problem.

Pre premijernog izlaska u grad u novom paru cipela, trebalo bi da ih prvo malo razgazite. Najbolji način za to je da ih prošetate po stanu. Pri tom, ukoliko vas cipele stežu, ali vam broj odgovara, obujte deblji par čarapa. Drugi način da cipele, naročito kožne, učinite udobnijim pre prvog nošenja jeste da u njih stavite umotane čarape ili loptice hartije. Ostavite ih tako preko noći. Tako ćete uštedeti sebi muke da ih sami razgazite.

Jedan od najčešćih uzroka neugodnosti cipele jeste kada vam stopalo klizi. Konstantno trenje stopala može dovesti do pojave žuljeva, koji osim što mogu biti vrlo bolni, doprinose da vaše stopalo ne izgleda lepo. Najbolje rešenje za to je uložak za obuću. Pomoći će da vaše stopalo ne klizi ka napred. Idealni za cipele sa visokim potpeticama su umetci koji se stavljaju na zadnji deo cipele, ispod pete. Kada hodate na visokim štiklama, najviše se oslanjate na ovaj deo stopala, te će želatinasti ulošci pomoći pri rasterećenju pritiska i obezbediti vam komfor i mekoću. Dodatna prednost je ta što će učiniti da vam noga ne izleće. Kada je u pitanju ravna obuća, radi udobnosti poželjno je da imaju deblji đon.

Jedan od načina na koji, takođe, možete sprečiti ne samo klizanje stopala, već i neprijatan miris, jeste nanošenje pudera za telo u unutrašnjost cipele, pre samog obuvanja. Puder će sprečiti da vam se noga nekontrolisano znoji, i ujedno neće dozvoliti trenje koje uzrokuje stvaranje žuljeva.

I, da ne zaboravimo, obavezno sa sobom nosite flastere. U hitnim slučajevima i te kako će vam dobro doći.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs