100 % voćni sok

Konačno znam šta moje dete pije: Kako sam pronašla idealan spoj dobrog ukusa i zdravlja!

Jeste li i vi primetili kako je većna sokova sa oznakom 100% voće uglavnom od narandže – ili sam to samo ja?

Lepi & Zdravi
11:58h Autor:
Konačno znam šta moje dete pije: Kako sam pronašla idealan spoj dobrog ukusa i zdravlja!
Foto: Shutterstock

Kada sam postala majka, počela sam mnogo više pažnje da obraćam na ishranu i stil života.

Nisam postala majka, postala sam, kako moj muž kaže, kontrol-frik. Svaku informaciju koja je do mene došla morala sam da proverim, istražim do tančina i tek onda donesem sud. Na primer, ako se detetu ne preporučuje određena namirnica, morala sam da istražim zašto - šta to ona radi u organizmu, šta su njene prednosti a šta mane, zatim slušam iskustva drugih majki koje su davale tu namirnicu, pa tek onda odlučujem hoću li poštovati preporuku ili ne.

Tako sam odlučila da, šta god drugi ljudi pričali, dam svom detetu kupovni sokić. Naravno, neću svom detetu dati bilo šta, već se bacim na temeljno istraživanje koji kupovni sokovi su najbolji i shvatim da svu pretragu moram da obavim na licu mesta - u prodavnici, jer od retko kojeg proizvoda možete da pronađete sastav na internetu.

Jeste li i vi primetili kako je većna sokova sa oznakom 100% voće uglavnom od narandže – ili sam to samo ja? Po reakciji mog mališe izgleda da su za njega previse gorki i a istovremeno i slatki, pa nije neki ljubitelj - i morala sam da tražim dalje.

Međutim, sasvim slučajno naletim na neke simpatične flašice, male i velike, sa oznakom “100 % voćni sok” sa raznim ukusima i omakne mi se osmeh - konačno nešto što nije samo pomorandža (moj omiljeni, ali mom detetu izgleda najružniji ukus na svetu).

foto: Sanja Kostić, Instagram / devaanila

Uz voćku od koje je napravljen sok, na svakoj boci piše “i ništa više”. To me već ozbiljno zaintrigira jer znam da razne fabrike proizvode sve i svašta, dodajući sve i svašta, ali isto tako znam da se sa ovim natpisima ne smeju previše igrati. Odlučim da malo istražim Fruvitu - proizvođača ovog soka, i evo šta sam saznala:

- Voće koje se koristi za proizvodnju Fruvita sokova uvek je sveže zbog same lokacije na kojoj se uzgaja - u najpoznatijem voćarskom kraju u Srbiji, uz reku Dunav, na nepreglednim brežuljcima smederevsko-gročanskog kraja, nadaleko poznatom po najkvalitetnijem voću;

- Fruvita sokovi prave se po najvišim standardima, a zdravstvena bezbednost, kontrola i kvalitet sokova su prioritet kompanije;

- Ukus Fruvita sokova je toliko savršen zato što u preradu ulaze samo plodovi svežeg sezonskog voća, koje je pažljivo odabrano, oprano, a zatim samleveno i isceđeno;

foto: Olivera Arsenov, Instagram / oljaarsenovphotography

- Fruvita sokovi pune se u aseptik ambalažu (sterilisane, hermetički zatvorene boce)

- U Fruvita sokovima nema pesticida ili drugih supstanci koje mogu da završe na ljuskama voćki, jer se ti delovi, kao i semenke, uklanjaju pri obradi voća.

- Rok trajanja od 7 meseci obezbeđen je metodama proizvodnje koji uključuju, aseptično punjenje, pa nema nikakve potrebe za konzervansima.

Meni je bilo dovoljno. Kupila sam nekoliko flaša Fruvita soka različitog ukusa - uzela sam najmanje, ipak imajući rezervu prema ukusu koji do sada nisam isprobala. Pokajala sam se.

Pokajala sam se što nisam uzela velike boce, jer su male otišle brzinom svetlosti!

Sin je oduševljeno pio Fruvita sokić od jabuke i breskve, a muž i ja navalili smo na jabuku i krušku i jabuku i kupinu. Već sutradan dopunili smo zalihe - puno jabuke i breskve za sinčića, zatim naša omiljena kruška i kupina, a iz široke palete ukusa Fruvita sokova izabrali smo i Samo jabuke limete & ništa više – za moju majku, i Ceđenu jabuku, omiljeni sok njegove majke.

Dok sam razgledala različite Fruvita ukuse, nešto me je vuklo prema flaši soka od cvekle i jabuke. Već neko vreme pokušavala sam da nateram dete (i muža - moje veliko dete) da počnu da jedu cveklu. Na kraju sam pomislila da će mi lakše ići da se popnem na Kilimandžaro s komodom za TV na leđima. Pa, da probam i ovako, pomislila sam i uzela i sok od cvekle i jabuke. Sad i njega uvek imamo u dovoljnim količinama da nam nikad ne zafali!

foto: Olivera Arsenov, Instagram / oljaarsenovphotography

Proučavajući pojedinosti vezane za proivodnju Fruvita sokova i njihove ukuse, shvatila sam da su i te kako dobri za celu porodicu, a možda naročito za mame - cvekla je odlična za kompletno zdravlje svakog čoveka, a u ovom soku uzimaju je i oni koji je baš i ne vole, jer je Fruvita našla sjajan način da joj podari slatkoću - kroz domaću jabuku. Sa druge strane, sok od jabuke preporučuje se svakoj dojilji radi boljeg i kvalitetnijeg mleka, a gde ćeš bolji izbor od ceđene domaće jabuke?

Ako meni ne verujete prosudite sami - na ovom LINKU možete da saznate kako izgleda proces proizvodnje Fruvita sokova i lično se uverite u njihov kvalitet.

Ukus ne bih posebno komentarisala - u njega se svako zaljubi na prvi gutljaj!

Mi već neko vreme ne možemo bez Fruvita sokića, a vi? Ako ih do sada niste probali, od srca vam savetujem da što pre ispravite tu grešku i sami se uverite zašto su Fruvita sokovi toliko dobri za celu porodicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs