Istraživanje

Uvrnuta metoda za mršavljenje i ostavljanje cigareta!

Nedovoljno čvrst karakter, glavna boljka mnogih koji pokušavaju da smršaju ili ostave cigarete, mogao bi da postane prošlost uz pomoć jednostavne i omiljene retro igrice
Lepi & Zdravi
03:32h Autor:
Uvrnuta metoda za mršavljenje i ostavljanje cigareta!
Foto: Shutterstock

Prema novom istraživanju, igranje Tetrisa samo tri minuta može da smanji želju za stvarima od kojih smo zavisni za čak četvrtinu, prenosi Independent.

Vizuelna stimulacija koju igra omogućava uzrokuje "pojačavanje snage volje", tvrde psiholozi sa Instituta univerziteta Plymouth. Oni objašnjavaju da slaganje jednostavnih blokova ljudima koji se bore sa držanjem dijete ili prestankom pušenja i konzumiranja alkohola može da omogući "brz i jednostavan" nedostatak:

"Epizode želje normalno traju samo nekoliko minuta, a za vreme toga osoba vizualizuje šta želi i nagradu koju to sa sobom donosi. Često to rezultuje time da osoba popusti i konzumira upravo ono čemu pokušava da odoli. Ali, igrajući Tetris u kratkim intervalima sprečavate da mozak stvara slike koje teraju na greh. A, bez njih želja nestaje", poručuju psiholozi.

Sve to zajedno zvuči previše jednostavno da bi bilo istinito, ali i dovoljno jednostavno da se isplati probati. Doduše, mogli biste jednu zavisnost da zamenite drugom, ali Tetris je za zdravlje definitivno manje štetan od viška kilograma ili preteranog uživanja u alkoholu i duvanu.

OVDE pogledajte radikalne preobražaje svetskih zvezda koje su pobedile svoje poroke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs