PRIRODNO

Za savršen holivudski osmeh: Ulepšajte vaše zube i suzbijte ili sprečite pojavu paradentoze!

Ukoliko vam je ustanovljena paradentoza, imate problem sa upaljenim desnima ili naprosto želite da izbelite vaše zube, imamo sjajan predlog za vas! 

Lepi & Zdravi
Autor:
Foto: Profimedia

Mnogi ljudi pate od, ili imaju problem, sa upalom desni. Upala desni uzrokovana je zubnim plakom, koji se sastoji od velikog broja bakterija i mikroorganizama. Prvi simptomi ovog oboljenja su crvene i otečene desni koje krvare prilikom pranja zuba, kao i loš zadah. Iako najpre počne kao mali problem može da se razvije u akutno stanje u kome se može javiti povlačenje desni, klimanje, pa čak i ispadanje zuba.

 

Ukoliko vam je ustanovljena paradentoza, imate problem sa upaljenim desnima ili naprosto želite da izbelite vaše zube, imamo sjajan predlog za vas - Masterdent.

 

Šta je paradontopija i šta utiče na njen nastanak?

 

Na paradentopiju utiču pre svega dentalni plak i zubni kamenac. Dentalni plak bezbojna je i lepljiva masa koja se nakuplja na zubima uglavnom kao posledica ostatka hrane. Satavni deo dentalnog plaka su i bakterije, koje pokreću imuni sistem čoveka na odbranu i u toj interakciji najpre dolazi do zapaljenja desni, potom gubitka kosti, pojave parodontalnih čepova, a kasnije i potpunog razaranja paradontalnog tkiva i ispadanja zuba. Dentalni plak, dakle, predstavlja enormnu opasnost po desni.

 

Dalje, zubni kamenac nastaje nakon što dentalni plak dolazi u doticaj sa solima i mineralima iz pljuvačke. Dejstvo kamenca na desni je negativno. On stvara mesta na kojima počinje dodatno nakupljanje plaka, koji je potom teško ukloniti. Takođe, kamenac može da vrši i mehanički pritisak na gingivu, što će uticati na nastanak paradentoze.

 

No, plak i kamenac nisu jedini koji utiču na pojavu ovog akutnog stanja desni. Paradontopija se brže razvija i pod uticajem:

 1. Svakodnevne konzumacije cigareta
 2. Nepravilne i neredovne oralne higijene
 3. Nekog sistemskog oboljenja
 4. Anomalije oblika i položaja zuba
 5. Genetike, itd.

Stadijumi paradentoze: 

 

Ova bolest ima četiri stadijuma.

Prvi stadijum predstavlja upalu desni. Iako je upala desni zasebno oboljenje, ona predstavlja najavu paradentoze.

Drugi stadijum praćen je sličnim simptomima kao i upala desni, no ono što ukazuje na to da je stanje postalo akutnije, te da je upala prerasla u parodontopiju je učestalija pojava pomenutih simptoma, pojava parodontalnih džepova, kao i pojava osečanja trnjenja i pečenja desni.

Na treći stadijum ukazuje povlačenje desni. Ovaj simptom jasno je uočljiv, budući da se desni povlače ostavljajući koren zuba ogoljenim. Na taj način je sam zub izloženiji i podložniji infekcijama, budući da je koren osetljiviji u odnosu na krunice zuba.

Četvrti stadijum je krajnji stadijum ovog oboljenja. Vilična kost se u velikoj meri povlači, a zub ispada.

 

Kako lečiti upalu desni i paradentozu?

 

Prevencija i redovna oralna higijena najbolji su lek. Međutim, ukoliko ipak dođe do upale, reagujte odmah i počnite da rešavate problem, dok je još rešiv! Najbolji saborac u tom naumu biće vam biljno ulje Masterdent, koje zahvaljujući svom jedinstveno biljnom sastavu umiruje kožu i sluzokožu i smiruje upalne procese. Masterdent odličan je kao prevencija, jer ima antibakterijsko dejstvo, ali i kao borac proti simptoma uzrokovanih paradentozom u prve dve faze ove bolesti, dok se primenom ulja u trećoj i četvrtoj fazi postiže značajno usporenje daljeg napredovanje bolesti. Možete da ga poručite OVDE po ceni od 2.000 rsd ili na broj telefona 011/4420-502 radnim danima.

foto: Promo

 

Masterdent ima sledeći sastav:

 1. Menta
 2. Matičnjak
 3. Podubica
 4. Neven
 5. Zečji trn
foto: Promo

Nekoliko tretmana, uz primenu ulja tokom masaže desni, dovoljno je da osetite osvženje, umirenje i umekšavanje vaših desni. Ovo ulje ima i ANTIBAKTERIJSKO DEJSTVO. Možete da ga poručite OVDE ili na broj telefona 011/4420-502 radnim danima.

 

Dejstvo:

 1. Pomaže kod upale desni i parodontopije
 2. Otklanja probleme prouzrokovane paradentozom u prve dve faze te bolesti
 3. Upotreba ulja u trećoj i četvrtoj fazi paradentoze značajno usporava dalje napredovanje bolesti
 4. Sprečava kvarenje zuba tokom trudnoće
 5. Sprečava i leči upalu desni
 6. Smanjuje osetljivost desni
 7. Desni jačaju i održavaju se zdravim
 8. Štiti od nastanka karijesa
 9. Sprečava krvarenje desni tokom pranja zuba
 10. Sprečava neželjeno pomeranje implantata
 11. Sprečava povlačenje desni kod proteza
 12. Stimuliše cirkulaciju u desnima
 13. Rešava problem sa aftama

Način upotrebe:

 1. Između palca i kažiprsta nakapati nekoliko kapi ulja
 2. Kružnim pokretima utrljati u desni
 3. Utrljavanje traje do pet minuta
 4. Tretman ponavljati 2-3 puta dnevno
 5. Nije poželjno jesti i piti 10 minuta nakon tretmana
foto: Promo

Proizvod je prošao kroz analizu akreditovane labaratorije za istraživanje i ispitivanje Anahem (Beograd), a odobren je i od strane Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

 

*Još sjajnih proizvoda po pristupačnim cenama pronaći ćete pritiskom OVDE.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs