neverovatna biljka za koju ne zna mnogo ljudi

ZABORAVLJENO POVRĆE KOJE OBILUJE VITAMINIMA: Odlično je za mršavljenje, ali i za NEGU KOŽE

Možete je koristiti kao masku za lice, ali je odliča i za one koji su na dijeti.

Lepi & Zdravi
13:29h Autor:
ZABORAVLJENO POVRĆE KOJE OBILUJE VITAMINIMA: Odlično je za mršavljenje, ali i za NEGU KOŽE
Foto: Shutterstock

Bamija je u Norveškoj postala izuzetno popularna kao hrana koja može na čudesan način da poboljša zdravlje. Vremenom se vest o ovoj biljci proširila po svetu kao i seme i danas se nalazi u svim delovima planete.

Izuzetno je popularna u kineskoj i kuhinji Kariba, a može se dodavati u supe i čorbe, kao predjela ali i kao ukiseljena.

okra biljka, bamija, okra
foto: Shutterstock

Zdravija koža

Bamija je puna vitamina C i pomaže koži da ostane zdrava i elastična. Ovaj vitamin se rastvara u našim tkivima i pomažu koži da zadrže kolagen, kao i da se brzo oporavlja posle povrede.

Maska za lice od bamije: Uzmite 3-4 bamije, skuvajte ih i ohladite, zaztim zgnječite u pire i stavite na lice pet minuta. Koža će vam biti glatka i obnovljena.

bamija
foto: Shutterstock

Poboljšava imunitet

Pored vitamina C, bamija sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe koji pomažu da se organizam izbori sa virusima i prehladama. Visok stepen vitamina C u bamiji bori se sa prehladama i podiže imunitet celog organizma.

Mršavljenje

Bamija ima izuzetno malo kalorija, samo 18, i zbog toga je zahvalna hrana kada ste na dijeti. S obzirom na to da je puna vitamina, nezaobilazna je namirnica tokom perioda čišćenja organizma.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs