Oduševiće vas

Kokos torta

Hrskavost kokosa u koricama izbalansirana je kremastim belim filom u kojem ćete uživati
Recepti
17:30h Autor:
Kokos torta
Foto: Shutterstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 5 jaja
  • 300 g šećera + 3 kašike
  • sok od 1 limuna
  • 100 g brašna + 8 kašika
  • 150 g kokosa
  • kašičica praška za pecivo
  • šoljica toplog mleka
  • 1l mleka
  • 250 g umućenog maslaca
  • 100 g šećera u prahu

1. Umutite 5 belanaca sa 300 g šećera, pa dodajte prašak za pecivo, kokos, 100 g brašna i limunov sok. Ispecite koru, pa toplu prelijte šoljicom mleka i presecite na pola, tako da dobijete dve kore.

2. Za fil umutite 5 žumanaca sa 3 kašike šećera, dodajte 8 kašika brašna i skuvajte kao puding u litar mleka.

3. Kad se prohladi, dodajte maslac umućen sa 100 g šećera u prahu. Rasporedite fil preko jedne kore, poklopite drugom i po želji pospite rendanom čokoladom ili kokosom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs