modna ikona

Mini intervju Karolin De Megre: Francuska modna ikona čiji stil žene obožavaju! (FOTO)

Francuskinja Karolin De Megre bez sumnje je jedna od najvećih modnih ikona ove decenije, a njen stil svakodnevno inspiriše žene širom sveta...

Galerije
17:18h
1 / 8 Foto: Profimedia

"Stil nije samo odeća koju imaš na sebi. Stil dolazi od svega čime sebe hraniš. Stil je način života, filmovi koje gledaš, knjige koje čitaš, način na koji se ponašaš. Ne mogu razgovarati o stilu bez razgovora o ovim stvarima," rekla je u jednom intervjuu Karolin De Megre.

Poznatu 42-godišnju francusku manekenku i muzičku producentkinju mnogi smatraju jednom od najvećih modnih ikona protekle decenije.

Tu titulu zaslužila je zahvaljujući prepoznatljivom stilu i spretnom kombinovanju svakodnevnih i onih upečatljivih komada.

"Uvek kažem da sam poprilično lenja, volim da nosim farmerke".

Najveći uticaj na njeno odevanje imala je – muzika.

"Imala sam gotičku fazu, a nakon toga, s pojavom Nirvane grandž-fazu. Glasno sam slušala pank i išla u "Elysee Montmartre" na koncerte "Alice in Chains". Nosila sam karirane košulje i prevelike pocepane farmerke. Sada sam mešavina svih tih muzičkih iskustava, androgeni pariški šik," rekla je.

Svojevremeno je napustila studije na prestižnoj Sorboni kako bi se bavila manekenstvom.

"Imala sam veliki nos i male grudi. Izgleda da je to bio problem jer su mi stalno tražili da operišem nos i povećam grudi, ali odbijala sam da to uradim. U devedesetima nije bilo kulture selfija, tada nisi na sebe gledao kao danas. U to vreme nisi ni mogao znati da ti treba operacija nosa," ispričala je Karoline.

Manekenstvo je zamenila svetom muzike i sa životnim partnerom osnovala diskografsku kuću "Bonus Track Records" koja danas deluje kao producentska kompanija, da bi se kasnije opet vratila modi.

Koautorka je popularne knjige "Kako biti Parižanka u svakoj prilici", svojevrsne ženske Biblije pune saveta, modnih preporuka i životnih lekcija.

Iznela je i svoju teoriju o tome zbog čega je ostatak sveta toliko fasciniran Francuskinjama: "Nismo savršene. Mi Francuzi odustali smo od savršenstva i to je zanimljivo drugim ljudima." U galeriji pogledajte samo mali deo kombinacija kojima je Karoline De Magre osigurala titulu modne ikone...

Pogledajte još:

5 odevnih komada prave Francuskinje: One imaju ovo u svom garderoberu bez obzira na sezonu!

Francuskinje otkrivaju: Za savršenu frizuru potreban vam je samo jedan proizvod! (FOTO)

Francuskinje se ne goje: Ovo su tajne kraljica pretvaranja!​​​​​​​

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs