3 vrste cveća koje se sadi u septembru, a cveta sve do snegova: Ispraćaju leto, dočekuju proleće

Za ovo cveće se kaže da ne može čak ni mraz da ga ubije, ali može. Ipak svojim cvetom će krasiti vašu baštu sve dok su temperature u plusu

Galerije
Autor:
1 / 7 Foto: Shutterstock

Jesen je savršena za baštovanstvo jer je puna kiše i blagog vremena. U tom periodu u bašti je neophodno napraviti novu organizaciju, posaditi novo cveće koje će biti otpornije na vremenske uslove koji dolaze.

Cveće koje će izdržati prve nalete zime, a i dalje cvetati su:

Hrizanteme

Bez hrizanteme ne može da se zamisli jesen i prelepa bašta. Danas ih imate u svim mogućim bojama, pa vi izaberite onu koja se najlepšte slaže sa fasadom vaše kuće. Kinezi veruju da ovaj cvet u bašti donosi samo sreću, pa šta onda više čekate?

Kuća, Dom, Hrizanteme
foto: Shutterstock

Aster

Biljka koja podseća na zvezdu zbog čega je i Grci tako zovu. Izdržaće nalete vetra, studeni i kiše i opet će probijati svoje zvezdaste glavice, šarene i srećne sve do decembra.

Aster
foto: Shutterstock

Cinije

Patuljasta cinija će savršeno da se uklopi u balkon, jer posađena u saksije nepogrešivo uspeva svima. Ako ih sadite u bašti, kombinujte ih uz ruže stablašice ili neko cveće koje ima dugačke drške.

Cinije u standardnom obliku uvežite kanapom kako ne bi popadale od kiše i vetra, a kada dođe vreme za mrazeve tokom noći leje prekrivajte najlonom kako biste ih zaštitili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs