Sjajan predlog

5 IDEJA ZA UREĐENJE BALKONA: Uz minimalno ulaganje, maksimalno uživanje! (FOTO)

Napravite sebi dnevnu sobu na otvorenom i uživajte na balkonu tokom dugih prolećnih i letnjih dana

Galerije
Autor:
1 / 7 Foto: Shuterstock

Ukoliko ste ljubitelji otvorenog prostora, nikako ne dozvolite da vam balkon ili terasica ostanu neiskorišteni.

Pravilo broj jedan ovog proleća je: balkon nije ostava, balkon je za uživanje!

Ljudi koji žive u stanovima, često balkon ili terasu koriste kao ostavu, jer kubure sa nedostatkom prostora. Tako na terasi možete da nađete bicikle, kolica za pijac, staru obuću, ormarić sa alatom... Tim stvarima nije mesto na balkonu. Ovaj deo stana mora biti najlepši, jer je tu da biste vi uživali.

Predlažemo vam 5 načina da preuredite balkon uz minimalna ulaganja:

1. Sve što vam treba je cveće, stolica i sto!

Ne morate kupovati nove stolice ili garnituru za sedenje. Postojećoj garnituri dodajte udobne jastuke, ćebence za prohladne noći, na pod stavite prostirku, kao biste mogli gaziti po pločicama bosim nogama, a sobno cveće preselite na terasu. Ovako ćete dnevni boravak proširiti, bez dodatnih ulaganja. Prijaće vama, a prijaće i vašem sobnom cveću!

2. Male terasice su čisto blago - iskoristite svaki kutak.

I mala terasa može da posluži fenomenalno. Sve što treba da uradite je da pažljivo "uglavite" nameštaj. Naš predlog je da nađete drvene palete (ima na stovarištu građevinskog materijala besplatno), ofarbate ih u boju koja štiti drvo, stavite ih na terasu da "glume" fotelju i stočić. Nabavite jastuke i navlake koje lako možete da unesete u kuću kada su kišni dani. Dodajte lampice od novogodišnje dekoracije, nekoliko saksija sezonskog cveća i uživajte.

3. Zaštitite svoju intimu

Ogradu terase ili balkona obavezo obložite trskom koja će doprineti romantičnom izgledu terase, ali će i sačuvati vašu privatnost. Rolne slame za terase možete kupiti na stovarištima građevinskih materijala, ali i prodavnicama koje prodaju sve za kuću i baštu.

4. Za ljubitelje cveća, balkon je pravi raj.

U svaku raspoloživu saksiju posadite cveće, nađite ležajku, smestite je u svoj mali raj i uživajte u njemu maksimalno.

5. Baštovanstvo u srcu

Da li zante da se povrće i voće može gajiti i na terasi? Čeri paradajz, bosiljak, rotkvica, salata, začinsko bilje, jagode, borovnice.... Sve što poželite možete posaditi na balkonu umesto cveća i ubirati plodove do kasne jeseni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs