pljušte kritike

Skandalozno i jadno: Porodica Majkla Džeksona dočekala na nož dokumentarac o kralju popa!

Porodica Majkla Džeksona ocenila je kao "javni linč" reakcije koje su usledile posle prikazivanja dokumentarnog filma "Leaving Neverland", jer su u javnosti ponovo pokrenute optužbe o seksualnom zlostavljanju umetnika

Vip priča
Autor:
Skandalozno i jadno: Porodica Majkla Džeksona dočekala na nož dokumentarac o kralju popa!
Foto: Profimedia

Džeksonova porodica je početkom januara ocenila "skandaloznim i jadnim" film Dena Rida, nazvan po imenu Džeksonovog ranča u Kaliforniji "Neverland". Ostvarenje je prikazano u petak na festivalu američkog nezavisnog filma "Sandens" u gradu Park Siti u Juti.

Film predstavlja priču o dvojici mladića koji su, kako navode, kad su imali sedam i deset godina, bili na meti seksualnog zlostavljanja slavnog pevača Majkla Džeksona. Na internetu su se posle projekcije filma pojavili komentari u kojima su neki naveli da više ne veruju u nevinost "kralja popa". "Ne možemo da ćutimo pred ovim javnim linčom, gde lešinari na Tviteru i drugim društvenim mrežama kritikuju Majkla, a nisu ga znali", navela je porodica umetnika koji je 2009. preminuo od prekomerne doze lekova.

Dokumentarni film od oko četiri sata, biće na proleće emitovan na televiziji HBO. U filmu Vejd Robson i Džejms Sejfšak navode detalje kako ih Džekson zlostavljao. Džekson je u nekoliko navrata optužen za seksualno zlostavljanje dece. Pre suđenja 2005, jedno dete od 13 godina je podnelo tužbu protiv njega 1993. godine. Slučaj je tada završen vansudskim dogovorom od oko 15 miliona dolara. Reditelj Den Rid poznat je i po dokumentarnom filmu koji je snimio posle napada na francuski satirični nedeljnik Šarli ebdo. Festival Sandens, čiji je osnivač Robert Redford, ove godine traje do 3. februara. Predviđeno je prikazivanje više od 100 dugometražnih i dokumentarnih filmova.

Preokret u procesu: Majkl Džekson nije seksualno zlostavljao dečaka?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs