Udavala se i razvodila 4 puta

Bila je neobuzdana, provokativna, totalno drugačija: Buran život Ane Okse, kojoj nijedan muškarac nije bio potaman! (FOTO)

Danas ima 57 godina i izgleda fenomenalno

Vip priča
Autor:
Foto: Youtube Printscreen / 2501feli

Jedna od najvećih italijanskih muzičkih diva Ana Oksa rođena je 1961. u Bariju. S obzirom na to da korene vuče iz Albanije, svoje ime i prezime Ilirijana Hoksha prilagodila je sceni, ali i italijanskom jeziku.

 

Ana je muzikom počela da se bavi kao vrlo mlada. Prvi nastup je imala već s 15 godina kada je otpevala pesmu Fiorellin del Prato. Bila je neobuzdana, mlada, provokativna i intrigantna, ali pre svega drugačija. Zbog unikatnog, moćnog vokala i emocija koje unosi u svoje interpretacije, prozvali su je Glas i srce.

 

"Oduvek sam želela da budem pevačica, a moji snovi su vrlo brzo postali stvarnost. Kao 14-godišnjakinja sam počela da nastupam u jednom baru u svom rodnom gradu Bariju, uz klavirsku pratnju maestra Sabina Skijanelija, i ubrzo snimila prvi singl. Tako da za mene nije bilo dileme čime ću se u životu baviti", izjavila je jednom prilikom.


Tokom karijere, zbog svojih erotično stilizovanih nastupa i zavidnih glasovnih potencijala postala je svojevrsno zaštitno lice najprestižnijeg italijanskog festivala Sanremo. Dve godine nakon prvog pojavljivanja u medijima, Ana je na Sanremu kao mlada pevačica koja obećava osvojila drugu nagradu s pesmom Una Emozione da Poco. Od tada nije prestala da niže hitove, a Sanremo je postao nezamisliv bez nje.

 

Volela ga kao Boga, bio joj je sve na svetu: Zašto Neda Arnerić nije rodila dete pokojnom mužu!

Svoju popularnost dodatno je podigla 1988. godine vodeći najpopularniji nacionalni televizijski šou Fantastico, gde je pokazala i zavidne glumačke i imitatorske talente.

 

1989. osvojila je prvo mesto pesmom Ti Lascerò, a te godine je s numerom Avrei voluto osvojila 56 bodova i završila na 9. mestu na Evroviziji predstavljajući Italiju.


Deset godina kasnije Ana Oksa je ponovo pobedila na Sanremu s pesmom Senza pietà. Zapažena je ostala i njena pesma E Tutto un attimo, koja je toliko zahtevna za pevanje, da su se samo retki usudili da je obrade. Pesmu je obradila Tereza Kesovija, u čijoj se izvedbi pesma zove Samo ja.


Ana se na Sanremu pojavila i 2013. s pesmom La Mia Anima D'uomo. Uz svoj moćni glas, uvek se isticala i svojim ekstravagantnim izgledom. Svaki njen nastup pratio je i novi imidž koji su mnogi kopirali. Početak 2000-ih Oksi je doneo i privatni i profesionalni preobražaj. Albumom L'eterno movimento okrenula se etno melosu, posebno onom njenih albanskih korena.

 

Životna priča Tereze Kesovije: Ostala rano bez majke, nosila pantalone u braku, preživela rak! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Oxa ® Oxarte © (@annaoxa_oxarte) on

Široj javnosti nije zanimljiva samo zbog fascinantne karijere, nego i zbog burnog privatnog života. Nakon prvog muža Franka Cijanija, udala se za Đanija Belena, bubnjara rok grupe New Trolls s kojim je dobila dvoje dece - ćerku Frančesku i sina Kvazima.

 

Drugi razvod je bio prilično buran, a najveće zanimanje izazvao je njen treći brak s milijarderom Bekšetom Pacolijem, kontroverznim preduzetnikom poreklom s Kosova, koji je propao, kako je on izjavio - zbog Anine posesivnosti i ljubomore.

 

Četvrto Da je rekla svom 22 godine mlađem telohranitelju Marku Sansonetiju, ali su se razišli 2009. godine.

 

Dok nije upoznao Slobodu, voleo je nju: Ovo je prva supruga Vojina Ćetkovića! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Oxa ® Oxarte © (@annaoxa_oxarte) on

I dalje redovno nastupa i ide na turneje, a bila je i član žirija popularnog takmičenja za mlade u Italiji Amici.

 

Njene pesme se i dalje izvode i bude sećanja na neka davna prošla vremena...

 

Kako su se voleli Zoran i Dina: Ova mala će biti moja žena, rekao je on tada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...