Ljubav joj je draža

Japanska princeza menjala titulu za ljubav: Priča o njenoj udaji oduševila je ceo svet! (FOTO)

Da je živ, znam da bi moj otac podržao moj brak, rekla je bivša princeza

Vip priča
Autor:
Foto: AP

Japanska princeza Ajako (28) od juče je udata žena i zbog toga više nije pripadnik carske porodice.

28-godišnja princeza odrekla se prestižnog statusa da bi se udala za "običnog" muškarca bez titule. Sudbonosno Da rekla je Kiju Moriju (32), koji radi u jednoj japanskoj mornaričkoj firmi, pred oko 30 članova porodice.

Životna priča najmlađe kraljice na svetu: Već u 7. godini znala da je odabrana! (FOTO)

foto: AP

Na venčanju je nosila tradicionalni kimono i hakama suknju, dok je samo frizura u starinskom stilu plemićkih žena oslikavala njeno kraljevsko poreklo.

"Tako mi je drago što su se mnogi obradovali našem venčanju. Morali smo da prevaziđemo mnoge prepreke da bismo postali par, baš kao i moja majka i moj otac", rekla je Ajako novinarima.

Ovako je rusko plemstvo vaspitavalo decu: 8 zakona koji stvaraju dobre, ali jake ličnosti!

foto: AP

Dodala je i da bi njen pokojni otac, princ Takamado, koji je blizak rođak aktuelnog cara Akihita, sigurno podržao njen brak iz ljubavi. U sećanje na oca, princeza je na venčanju nosila i očev šeširić.

Par se prvi put sreo u decembru 2017, a upoznala ih je princeza Hisako, mladina majka. Verili su se 12. avgusta 2018. godine.

Veliki peh: Megan Markl osramotila kraljevsku porodicu! (FOTO)

foto: AP / Toru Hanai

Prema trenutnom japanskom carskom zakonu, plemićke žene koje se udaju za čoveka bez titule ostaju bez svog carskog statusa.

Ipak, u slučaju princeze Ajako napravljen je mali izuzetak i ona će ostati na čelu dve institucije u Japanu kojima je i do sada upravljala, zbog malog broja žena na visokom položaju.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...