Danas puni 51. godinu

Smrt roditelja, samoubistvo sestre i loš ukus za muškarce: Životna priča Džulije Roberts!

Džulija Fiona Roberts rođena je 28. oktobra 1967. u Atlanti kao najmlađe dete Beti Lu i Voltera Grejdija Robertsa, koji su se bavili glumom, a njen stariji brat Erik i sestra Lisa, takođe su se oprobali na daskama koje život znače

Vip priča
17:31h Autor:
Smrt roditelja, samoubistvo sestre i loš ukus za muškarce: Životna priča Džulije Roberts!
Foto: Profimedia

Džulija Roberts poznata je po ulogama u romantičnim komedijama i osmehu kojim je magično privlačila publiku, što ju je svrstalo među najplaćenije glumice. Ipak, iza njenog blistavog smeha krije se nesrećno detinjstvo, brojni ljubavni promašaji i porodične tragedije, piše Glossy.

KAD RUŽNO PAČE POSTANE LABUD Džulija Fiona Roberts rođena je 28. oktobra 1967. u Atlanti kao najmlađe dete Beti Lu i Voltera Grejdija Robertsa, koji su se bavili glumom, a njen stariji brat Erik i sestra Lisa, takođe su se oprobali na daskama koje život znače. Zanimljiv podatak jeste taj da je njena majka, dok je bila trudna sa Džulijom, vodila sa suprugom školu glume za decu, koju su pohađali i naslednici Martina Lutera Kinga. Umesto zahvalnice, gospođa King platila je sve bolničke troškove kada se Beti porodila. Zato, ne slučajno, prva Džulijina sećanja na detinjstvo vezana su upravo za glumu. - Po nekoliko sati slušala sam mamu kako čita pozorišne scenarije koje je pisao moj otac. Zamišljala sam sebe kako izgovaram te reči, ali tada nisam imala hrabrosti da im kažem kako bih i ja jednog dana volela da postanem deo njihovog glumačkog sveta – pričala je svojevremeno Džulija koja je imala samo pet godina kada su joj se roditelji razveli. Taj događaj na neki način obeležio je njeno detinjstvo.

Zgodna žena proglašena ikonom stila: Kada se Džulija Roberts pojavila na dodeli, sve oči su bile uprte u nju! (FOTO)

foto: Profimedia

- Sve je bilo kao u bajci, a onda su moji roditelji počeli da se svađaju sve više da bi nas majka jednog dana samo odvela. Njihov razvod bio je veoma bolan. Bila sam veoma vezana za oca, a on je srećom nastavio da nas redovno posećuje. Nakon pet godina moja majka preudala se za Majkla Moutsa i na svet donela još jednu devojčicu, našu polusestru Nensi. Na taj radosni događaj u našem životu pala je senka kada nam je baka javila da nam je umro otac. Saznali smo da je dugo bolovao od raka, ali nam to nikada nije rekao jer nije želeo da patimo zbog njega. Bila sam veoma besna, osećala sam se kao da me je izdao i namerno ostavio – istakla je glumica koja je kao devojčica želela da postane veterinar jer je obožavala životinje, ali kasnije je upisala novinarstvo. Njeni tinejdžerski dani bili su puni unutrašnjih previranja i preispitivanja, a nekoliko puta bila je i na meti vršnjaka koji su se stalno rugali njenom izgledu.

Nažalost, Nensi je izvršila samoubistvo 2014. godine, a par meseci nakon toga umrla joj i majka nakon velike i teške borbe sa rakom. - Osećala sam se usamljeno i bila sam veoma ružna, viša od ostale dece i za razliku od svih, riđa, zbog čega su mi se smejali. Mama mi je govorila da sam ja njeno ružno pače, a tek to me je nerviralo. Nisam bila sigurna u sebe i želela sam da što pre odem od kuće, osamostalim se i postanem žena. Kad bih mogla da vratim vreme, mnogo bih više uživala u tim bezbrižnim danima – rekla je davno Džulija koja je tokom srednje škole svirala klarinet u orkestru, a po završetku školovanja otišla je u Njujork kako bi se pridružila bratu i sestri koji su tamo započinjali svoju glumačku karijeru.

Džulija Roberts: Evo zašto su 50-e najbolje godine života! (FOTO)

foto: Profimedia

PUT NA KOJI POVEDE SRCE U Velikoj jabuci, prvo ju je na ulici primetio jedan modni skaut i zaposlio je kao foto-modela, a ona je pored toga upisala časove glume u želji da što pre postane glumica. - Svašta sam radila u Njujorku, prala sam sudove, čuvala decu, slikala se za novine, imala i po nekoliko poslova istovremeno, ali želela sam da što pre počnem s nekim konkretnim poslom. Brat i sestra pružali su mi veliku podršku i bili mi jedini prijatelji s kojima sam se tada družila. Ne mogu da kažem kako mi je taj period života bio težak, jer sam duboko u sebi znala da će se moj trud jednog dana sigurno isplatiti. Kada pozitivno mislite, svet oko vas je lepši. Nikada nisam imala želju da odustanem i vratim se kući. Moje ambicije bile su velike i borila sam se. Bilo je dana kada nisam želela ništa da radim, bivala sam toliko umorna da mi je glava padala, želela sam da umrem od osećaja usamljenosti, ali me ni to nije sprečilo da se i dalje borim – ispričala je glumica koja je svoju prvu filmsku ulogu dobila 1987. godine u filmu Blood Red glumeći rame uz rame sa svojim bratom Erikom Robertsom. Svoj izuzetni glumački talenat pokazala je u ostvarenju Mistična pica 1988. godine gde su reditelji i kritičari prvi put primetili da, osim što svojim izgledom oduzima dah, ima sposobnost da na velikom platnu prikazuje svoje emocije kao da je to stvarni život. - Prijao mi je izlazak iz anonimnosti, osetila sam blagu vrtoglavicu i ogroman nalet adrenalina kada su ljudi na ulici počeli da me prepoznaju i da se došaptavaju dok sam prolazila pokraj njih. Sve mi je to veoma godilo. Imala sam utisak da hodam po oblacima, a to je osećaj koji me i dan-danas obuzme posle premijere ili nekog uspeha – priseća se Džulija koja je sledeće godine sa filmom Čelična magnolija dobila i svoju prvu nominaciju za Oskara u kategoriji za najbolju žensku sporednu ulogu. Njen prvi televizijski angažman bio je u seriji Crime Story, a kasnije se pojavila i u Ulici Sezam, kao i u četvrtoj sezoni Poroka Majamija.

Okršaj na Instagramu: Džuliju Roberts kritikovala obožavateljka, ona joj zapušila usta! (FOTO)

foto: Profimedia

Ipak, najveću popularnost stekla je u filmu Zgodna žena 1990. godine gde joj je partner bio Ričard Gir. Uloga koju su pre Džulije odbile Moli Ringvald i Meg Rajan ovoj zanosnoj umetnici donela je još jednu nominaciju za Oskara i sve ono o čemu je maštala kada je bila mala. Ipak, i pored poslovnih uspeha, privatni život ove glumice uvek je bio zanimljiviji žutoj štampi. Po pisanju medija, imala je ljubavne veze sa brojnim kolegama, uključujući Lijama Nisona, Dilana Mekdermota, Kifera Saderlenda, Dejvida Varmea, Metjua Perija i Bendžamina Breta.

foto: Profimedia

Naime, 1988. godine, nakon zajedničkog rada, Džulija je počela vezu s Lijamom Nisonom, s kojim je živela određeno vreme, a dve godine kasnije verila se s kolegom Dilanom Mekdermotom. Njega je ostavila zbog Kifera Saderlenda, a u avgustu 1990. godine objavili su da će se venčati. Ipak, samo tri dana pre svadbe, poput lika koji je nekoliko godina kasnije glumila u ostvarenju Odbegla mlada, glumica je pobegla i ostavila verenika. Razlog je bio taj što se zaljubila u njegovog najboljeg prijatelja Džejsona Patrika s kojim je otišla u Irsku. - Još kao devojka odlučila sam da se ni zbog čega ne kajem i da uvek, u svakoj životnoj situaciji, slušam srce, a ne razum. Znam da je to pogrešno i zbog toga sam često donosila ishitrene odluke koje nisu bile dobre, ali šta da radim – to sam ja, žena od krvi i mesa. Iskreno, uplašila sam se činjenice da više neću biti slobodna. Moj duh je takav, nikada nisam volela nikakva ograničenja. Džejson je bio samo moj beg od obaveze, mada je bio mnogo strastveniji od Kifa, što mi je prijalo – objasnila je svoj postupak slavna glumica.

Video dana: Džulija Roberts u samo deset minuta odglumila celu svoju karijeru! (VIDEO)

foto: Profimedia

NA GREŠKAMA SE UČI Pored dva velika filmska hita i burnog ljubavnog života, Džulija je 1991. doživela svoj prvi poslovni neuspeh od koga se dugo oporavljala. Skoro dve godine nije radila ništa i vrlo retko izlazila je iz kuće. - Prihvatanje uloge u filmu Umri mlad jeste bio loš izbor, ali iz toga sam ipak mnogo naučila i otkrila jednu svoju stranu za koju do tada nisam znala da postoji. Nisam umela da podnesem loše kritike na račun svoje glume i to me je dosta koštalo. Rešila sam da napravim malu pauzu. Sedela sam kod kuće i odbijala da radim, a jedno vreme čak nisam ni jela. Onda sam shvatila da je glupo da uništavam svoje zdravlje i život zbog poslovnih neuspeha. Odlučila sam da budem jaka, razvučem osmeh i počnem da zanemarujem zlurade komentare – objasnila je glumica koja se 1993. godine udala za kantri pevača Lajla Loveta. - On je bio potpuno drugačiji od svih mojih prethodnih muškaraca i pristala sam da se udam za njega. Bila je to još jedna loša odluka zato što sam poslušala srce iako sam znala da ga ne volim toliko da bih kraj njega dočekala starost. Želela sam da se osetim sigurno i da me neko voli jer je to bio jedan težak period mog života. Bila sam sebična. Razveli smo se posle dve godine pošto sam ja želela ponovo da budem slobodna. Tada još nisam bila spremna ni da postanem majka niti da budem nečija žena – kaže filmska diva čiji su filmovi zaradili više od dve i po milijarde dolara, što ju je učinilo najplaćenijom glumicom svih vremena.

Venčale se na brzinu, kajale se natenane: Slavne žene koje su rekle Da posle nekoliko nedelja - pogrešnom čoveku! (FOTO)

Džulija i Lajl Lovet
Džulija i Lajl Lovetfoto: Profimedia

UKROTITELJ NEMIRNOG DUHA Pet godina posle razvoda, u Džulijinoj karijeri ređali su se komercijalni filmski hitovi Odbegla mlada, Venčanje mog najboljeg prijatelja, Noting Hil... Početkom 1998. godine otpočela je još jednu burnu vezu sa zvezdom serije Red i zakon Bendžaminom Bretom, s kojim je ostala pune tri godine. - Prijalo mi je je Bendžaminovo prisustvo u mom životu. Često smo se raspravljali, ali to su one svađe posle kojih se rodi ogromna strast između dvoje ljudi. To mi je bilo veoma interesantno, ali ubrzo sam shvatila da on nije pravi čovek za mene i kako je vreme da pokupim stvari i nestanem iz njegovog života. Kada neko počne da me sputava, uvek odem. Retko kada sam patila zbog ljubavi jer sam stvari uvek prihvatala onakvima kakve jesu. Nisam verovala da je ljubav za ceo život moguća, jer pre ili kasnije to osećanje dosadi i onda neko ode – iskreno je pričala glumica koja je dobila Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu Erin Brokovič i konačno osetila da je uspela u životu.

Zašto je Džulija Roberts neprikosnovena modna ikona: Celog života prati samo jedno pravilo! (FOTO)

foto: Profimedia

- I ranije su mi govorili da sam odlična glumica, ali ja sam znala da mogu više i bolje. Onda se dogodio film Erin Brokovič i konačno sam postala zadovoljna svojim životom i uspehom. Bila je to kruna mog truda – istakla je glumica čije je srce 2000. godine osvojio kamerman Danijel Moder s kojim je sarađivala na filmu Meksikanac. Pošto je on tada bio oženjen, njih dvoje otpočeli su romansu godinu dana kasnije, a venčali su se na njenom ranču u Novom Meksiku 14. jula 2002. godine. Brus Vilis bio je jedina poznata ličnost koja je prisustvovala ovom venčanju, a Džulija je nosila jednostavnu pamučnu roze haljinu. - Dugo nisam verovala da sam rođena da imam samo jednog muškarca, decu i porodičnu kuću, a onda, kada sam se najmanje nadala, upoznala sam Danijela koji je potpuno promenio moj život. Pored njega sam sazrela i shvatila da posao nikako ne sme da mi bude primarna stvar u životu jer danas si na vrhu, a sutra na dnu. Naučio me je pravim vrednostima i ukrotio moj nemirni duh, na čemu sam mu veoma zahvalna.

Svi je znaju po osmehu, ali njen život je čista tuga: Ovo je prava istina o braku Džulije Roberts i Denija Modera!

foto: Profimedia

NOVI SMISAO ŽIVOTA Iako godinama nije bila spremna da se ostvari u ulozi majke, jer je želela da radi i uvek bude najbolja u svom poslu, ostala je trudna vantelesnom oplodnjom i 28. novembra 2004. donela na svet blizance Hejzel Patrišu i Fineasa Voltera. Tada je napravila pauzu i prekinula da snima, a svoj glas pozajmljivala je u dečjim animiranim filmovima. Tri godine kasnije po treći put postala je majka – rodila je dečaka koji je dobio ime po ocu Henri Danijel Moder. Iako je sada više posvećena kući i porodici, Džulija tvrdi da se nikad nije udaljila od glume. - Naravno da se moj život promenio i da radim manje, ali nikad nisam ni radila mnogo. Ima dana kada tek što napravim doručak i počistim kuhinju, već je vreme za kuvanje ručka, a kad to završim, već došlo vreme da se misli šta ćemo za večeru. Ima i drugih dana, kada je sve veoma kreativno i zabavno, a i deca mi pomažu. Svaka žena koja je majka ili supruga zna da to postane deo svakodnevnog života. Neki dani su superzabavni, a neki su za kućne poslove. Ljudi me često pitaju kako uspevam da balansiram između posla i majčinstva, ali mislim da je meni lakše nego drugima. Biram kad ću i šta ću raditi jer uvek imam podršku moje porodice – rekla je u jednom intervju i dodala: - Bila sam luda što ranije nisam rađala, to je divno osećanje. Vantelesna oplodnja nije bila laka, ali kada su se blizanci rodili, moj život dobio je potpuno nov smisao. Kad smo dobili Henrija, shvatila sam da sam najsrećnija osoba na svetu. Ako bi neko od mene to tražio, dala bih čitavu karijeru i sve što sam u životu stekla samo za osmeh svojih anđela – izjavila je Džulija.

Mini intervju Džulije Roberts: Bila sam razmaženo derište, promenila sam se tek kada sam upoznala svog muža!(FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs