filmske dive ne stare kao većina

Simbol Italije i večna filmska diva napunila 84 godine: Stil i samouverenost Sofije Loren i dalje inspiriše! (FOTO)

Sofija Loren bila i ostala žena i glumica koja svakim pokretom i pogledom odiše samopouzdanjem

Vip priča
Autor:
Simbol Italije i večna filmska diva napunila 84 godine: Stil i samouverenost Sofije Loren i dalje inspiriše! (FOTO)
Foto: Profimedia

Sofija Loren rođena je pod imenom Sofija Vilani Ćikolone 20. septembra 1934. godine u Rimu. Njen talenat je otkriven kada je kao tinejdžerka učestvovala u izboru za Mis, nakon čega je njena karijera ubrzo krenula uzlaznom putanjom.

Za čuvenog filmskog producenta Karla Pontija udala se 1957. godine, a godinu dana kasnije potpisala je ugovor sa produkcijskom kućom Paramaunt, nakon čega je glumila sa Kerijem Grantom, Marlonom Brandom, Čarlijem Čaplinom, Piterom O'tulom i mnogim drugim imenima koji su oblikovali istoriju filma dvadesetog veka.

Tokom karijere sarađivala je sa većinom najpoznatijih režisera, mada iznenađujuće, nikada sa najpoznatijim italijanskim režiserom tog doba, Federikom Felinijem.

Tito među holivudskim zvezdama: Šta su Liz, Barton, Sofija Loren, Kirk Daglas i Orson Vels mislili o prvom čoveku SFRJ? (VIDEO)

foto: Profimedia

Postala je prva glumica koja je dobila Oskara za film napravljen na stranom jeziku 1962. godine, za film režisera Vitorija de Sike, Ćoćara.

Od svoje prve uloge 1950. godine, glumila je u još 94 filma. Osvojila je ukupno 65 nagrada, uključujući 5 Zlatnih globusa i dva Oskara (jedan je bio za Životno delo 1991 godine).

foto: Profimedia

Stil čuvene italijanske glumice savršeno je oslikavao seksepilnu modu karakterističnu za dame punijih figura pedesetih i šezdesetih godina, a često je nosila korsete koji su isticali grudi, balske haljine sa istaknutim strukom i kratke šorceve. Sofija je blagoslovena figurom zahvaljujući kojoj je i u jednostavnim farmerkama i majci izgledala savršeno.

Lorenovu je pored fizičke lepote oduvek krasilo unutrašnje samopouzdanje, koje je ostalo do danas, kada i u poznim godinama i dalje nosi haljine koje prate liniju tela.

Sofija sebe nikada nije lišila sitnih i krupnih zadovoljstava života, što se vidi iz njenog čuvenog citata da su "pozamašne porcije špageta odgovorne za njenu savršenu figuru".

Fotografija koja je uzburkala javnost: Sofija Loren otkrila dugo čuvanu tajnu! (FOTO)

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs