Verovalo se da je umrla u snu

Bila je najlepše lice Holivuda pred blistavom karijerom: Uništile je mentalne bolesti i pokušaj silovanja, a sada je otkriven i pravi uzrok njene smrti! (FOTO)

Iako su je proglasili najlepšim licem Holivuda i glumicom u usponu, jednostavno nije išlo

Vip priča
Autor:
Margo Kider, Foto: Profimedia

Kanađanka Margo Kider, koja se proslavila ulogom Luis Lejn u prvom filmskom "Supermenu" sa Kristoferom Rivom, preminula je sredinom maja u 69. godini.

 

Iako je prethodno navedeno da je umrla u snu, mirno, sada je glumičina ćerka otkrila da je u pitanju samoubistvo!

 

"Supermen" sa Kristoferom Rivom u glavnoj ulozi, bio je superherojski blokbaster dve decenije pre nego što su filmovi rađeni po stripovima postali redovna pojava na vrhu najgledanijih filmova.

 

Preživela silovanje, rak i strašno priznanje od supruga: Neverovatna životna priča slavne glumice! (FOTO)

Margo Kider i Kristofer Riv u filmu 'Supermen
Margo Kider i Kristofer Riv u filmu "Supermen"foto: Profimedia

I Margo i Riv su uloge u "Supermenu" dobili kao relativno nepoznati glumci, i nijedno nije imalo značajnijih uspeha u kasnijoj karijeri.


Margo je još igrala u filmu The Great Waldo Papers iz 1975. s Robertom Redfordom i Amityville Horror iz 1978. ali, iako su je proglasili "najlepšim licem Holivuda" i glumicom u usponu, jednostavno nije išlo.

 

Deo "krivice" pripadao je glumičinom lošem mentalnom stanju.

 

Od ružnog pačeta do seks simbola: Životna priča Dastina Hofmana! (FOTO)

Margo Kider
Margo Kiderfoto: Profimedia

Nervni slom zbog kompjutera

 

Ustanovljeno je da glumica ima bipolarni poremećaj ili manično-depresivni sindrom. Godine 1996. imala je psihičku krizu i nervni slom koji su bili jako medijski propraćeni. Sve je počelo kada je njen kompjuter zaražen virusom zbog koga je izubila delove svoje biografije na kojoj je radila tri godine.

Margo je odnela računar na popravku i, kada su joj rekli da su dokumenta trajno izubljena, napravila je histeričnu scenu u radnji i nakon toga otrčala u nepoznatom pravcu.

 

Pronađena je četiri dana kasnije u dvorištu kuće potpuno nepoznatog čoveka koji je pozvao policiju kad ju je video. Privedena je u stanju potpunog šoka, bila je pretučena i nedostajalo joj je nekoliko zuba od, kako se kasnije ispostavilo, neuspešnog pokušaja silovanja.

 

I, kada su paparaci očekivali da će se povući i sakriti, Margot je izašla i po prvi put u javnosti počela da govori o lečenju mentalnih oboljenja.


Nakon toga praktično nije više ni pokušavala da glumi, već se potpuno posvetila aktivizmu i borbi protiv stigmatizacije osoba koje pate od mentalnih poremećaja.

 

Životna priča omiljenog holivudskog snagatora: Tužno detinjstvo i jedna izdaja koju nikad nije zaboravio! (FOTO)

Margo Kider i Kristofer Riv
Margo Kider i Kristofer Rivfoto: Profimedia

Njen partner iz filma Kristofer Riv je umro 2004. a Kider 13. maja ove godine. Kako je prvo saopšteno, glumica je preminula u snu, u svom domu u Livingstonu u Montani. O uzroku smrti ništa se nije znalo.

 

Ipak, priča prve Luis Lejn nije bilo gotova! Ona je sama odlučila da ode!


"Ona je izvršila samoubistvo. Uzela je preveliku dozu lekova za smirenje, koju je zalila alkoholom. Vodila je neku svoju bitku. Ne bi trebalo stigmatizovati ljude koji odluče da odu sa ovog sveta", saopštila je glumičina ćerka u ime porodice koja nije želela da glumičina smrt ostane tajna.

 

Nakon toga, vest o samoubistvu potvrdila je i policija.

 

Životna priča najveće španske zavodnice: Ona je bila razlog raspada njegovog braka! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs