U čast prestolonaslednika

Britanci odlučili: Ovo su poklonili princu Džordžu za 5. rođendan! (FOTO)

Šta kupiti za rođendan dečaku koji ima sve i koji je član kraljevske porodice?

Vip priča
16:52h Autor:
Britanci odlučili: Ovo su poklonili princu Džordžu za 5. rođendan! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada ste dete koje odrasta u kraljevskoj porodici, ujedno i treći u nasledstvu za tron, svake godine se pojavljuje veliki problem – šta kupiti dečaku koji ima sve?

Britanci su smislili ideju, pa je tako The Royal Mint, kraljevska kovnica novca, odlučila da izda ograničeno izdanje novčića od 5 funti u čast 5. rođendana princa Džordža, a koji slavi danas.

Kraljevski mališani ponovo glavne zvezde: Princ Džordž pokazao koga sluša! (VIDEO)

foto: Profimedia

Osim godine u kojoj je kovana, 2018, na srebrnoj kovanici nalazi se i slika svetog Džordža, po kom je maleni princ i dobio ime, kako se bori sa zmajem. Legenda kaže kako je on ubio zmaja koji je uništavao i ugnjetavao seljane.

– Ta priča povezivala se s kraljevskim kovanicama vekovima, simbolizirajući snagu i pobedu dobra nad zlom. Ovaj dizajn upravo to simbolizuje i kao takav idealan je za odavanje počasti mladom princu – stoji na službenoj stranici Royal Minta.

Sličan novčić već je izdat povodom 2. rođendana princa Džordža, a ukoliko i sami želite da imate primerak za buduće generacije, za njega ćete morati izdvojiti čak 90 evra, dok ćete za limtirano, zlatno izdanje dati više od 500 evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs