NE OSEĆA SE KAO PRVA DAMA

Brižit Makron otvorila dušu: Ovo je najskuplja cena našeg položaja! (FOTO)

Emanuel Makron postao je francuski predsednik u maju prošle godine, a s time je njegova 25 godina starija supruga Brižit Makron dobila titulu prve dame. Tokom svog poslednjeg razgovora s pripadnicima sedme sile, penzionisana profesorko progovorila je zašto se ne oseća korisnom u mandatu i koje su najveće mane predsedničke fotelje

Vip priča
Autor:
Brižit Makron otvorila dušu: Ovo je najskuplja cena našeg položaja! (FOTO)
Brižit Makron, Foto: Profimedia

Aktuelni francuski predsednik Emanuel Makron i njegova supruga Brižit Makron u zvaničnoj su poseti SAD-u ovih dana, gde su se susreli s tamošnjim predsednikom Donaldom Trampom i prvom damom Melanijom Tramp.

Tokom posete, obe prve dame su uglavnom bile tema medija kroz modne okršaje i odevne kombinacije, dok su njihovi muževi raspravljali o bitnim političkim stvarima i problemima u svetu.

Jedna od prilika kada je i gospođa Makron dobila prvo glasa bila je poseta školi u Vašingtonu u društvu Melanije Tramp i tada je rekla sve šta joj je na duši poslednjih godinu dana od kako je njen suprug došao na vlast.

foto: Profimedia

"Ono što mi se najviše ne sviđa je to da nikad nema slobodnog vremena. Gde god da je, uvek su tu i novinari i fotoreporteri. Nikada ne možete da se opustite i budete mirni. To je definitivno najskuplja cena ovog našeg položaja", objasnila je 65-godišnjakinja, a onda sve šokirala izjavom da se uopšte ne oseća kao prva dama.

"U mojoj glavi, ja sam samo supruga Emanuela Makrona, a ne supruga predsednika. Uopšte se ne osećam kao prva dama. Zapravo samo sam bačena na tu funkciju i trebala bih da predstavljam francuske žene i muškarce. Susrećem se s ljudima i upoznajem nove, ali se nisam promenila. Ista sam kao i pre", rekla je nekadašnja profesorka koja je supruga upoznala na vrlo neobičan način.

Njihova ljubavna priča počela je dok je ona još bila u braku s uspešnim bankarom, ali ono što i danas izaziva osude i kontroverze je to što je Emanuelu bila profesorka. Ipak, ni to ali ni 25 godina razlike nije ih sprečilo da se prepuste strastima, a potom stanu i pred oltar.

Osim što se ne oseća kao prva dama, Brižit se požalila i na nedovoljno obaveza i ozbiljnosti koje ta funkcija nosi. Dok se nešto ne promeni po tom pitanju, a francuski predsednik trenutno radi na tome, njegovoj voljenoj supruzi ne preostaje ništa drugo nego da se smeši fotoreporterima i pomno bira svoje odevne kombinacije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs