Detalji iz života Nika Noltija

Otkrio sve u autobiografiji: Menjao žene, godinama bio na teškim drogama, jednog kolegu hteo da ubije! (FOTO)

Nik Nolti (77) karijeru je započeo kao model da bi se tek kasnije prebacio u glumu. Prvu ulogu imao je u miniseriji "Rich Man, Poor Man", a kasnije je glumio u više od 40 filmova te zaradio dve nominacije za Oskara ("Grad zločina" i "Ratnik").

Vip priča
Autor:
Otkrio sve u autobiografiji: Menjao žene, godinama bio na teškim drogama, jednog kolegu hteo da ubije! (FOTO)
Nik Nolti, Foto: Profimedia

Celi život je bio sportista, ali još od mladosti je bio problematičan. Još kao 24-godišnjak uhapšen je zbog prodavanja dokumenata zbog čega je osuđen na 45 godina zatvora i kaznu od 75.000 dolara. Kazna mu je kasnije ukinuta.

Još je jednom uhapšen, i to 2002. godine zbog vožnje u pijanom stanju. Fotografija iz policije obišla je svet i ostala jedna od najpoznatijih fotografija s hapšenja poznatih.

Iskompleksirana i drska, zavela pola Holivuda: Ništa je nije sprečilo da stigne do vrha! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ako imaš fotografije iz policije moraš preispitati sve okolnosti koje su do njih dovele. Najbolji način da se nosiš s najvećim greškama iz života je da pričaš o njima. Sa svima, uključujući Boga", napisao je Nolti u novoj autobiografiji koja je nedavno objavljena.

U njoj je ispričao sve o svom životu pre slave, ali i otkrio neke tajne iz sveta Holivuda.

Rekao je - Sve će biti u redu, i zauvek otišao: Gubitak koji je dotukao slavnu glumicu! (FOTO)

foto: Profimedia

Tako kaže da je imao aferu s Žaklin Biset na snimanju filma "The Deep", u "Klošaru s Beverly Hillsa" jeo je pravu hranu za pse, a za ulogu u "Kockaru", gde je glumio zavisnika od heroina, osam nedelja se drogirao. Hteo je što bolje i uverljivije da prikaže zavisnika.

Napisao je lepe stvari o kolegama Ediju Marfija, Ketrin Hepbern i Barbri Streisand, ali ne i o Debri Vinger i Edvardu Nortonu, za kojeg je napisao da želi da mu "prerereže vrat".

Iza najlepšeg osmeha krije se velika tuga: Kao mlada izgubila roditelje, sestra izvršila samoubistvo! (FOTO)

foto: Profimedia

Osim što je uzimao heroin osam nedelja, i u "slobodno vreme", kada nije snimao filmove, uzimao je razne droge, od LSD-a do kokaina. Danas priznaje kako je trebao da potraži pomoć ranije, ali i da se ne stidi svojih grešaka.

Nolti danas živi u Los Anđelesu u luksuzno opremljenoj kući na drvetu i velikim dvorištem, a u slobodno vreme voli da slika.

"Holivu je mesto gde moraš biti trezan. Brzo se zaneseš. Isto je i s rock'n'rollom i svim drugim umetnostima. Ako želiš da proslaviš to što si naslikao dobru sliku, onda odeš da piješ u bar, a sledeće što se događa tučeš se u baru", rekao je jednom Nolti.

Helen Miren: Nije odolela kokainu, volela Lijama Nisona, zbog jednog celog života žalila! (FOTO)

foto: Profimedia

Nolti se tri puta razveo, a njegove supruge su bile Šila Pejdž, Šarin Hadad i Rebeka Linger, s kojom ima sina Brolija Noltija, takođe glumca.

Nije se opekao samo kada su žene u pitanju - jednom prilikom je za malo izgoreo nakon što je vatra, uzrokovana zapaljenim štampačem, uništila deo njegove kuće. Nolti je uspeo da pobegne neozleđen, međutim šteta na kući je procenjena na miliona i po dolara.

Nik Nolti trenutno živi u Malibuu sa partnerkom Klajt Lejn, koja mu je 2007. rodila ćerku Sofi Lejn Nolti.

"Kada o smrti počnete da mislite češće nego na seks, to znači da starite. Sa 70 godina, dođete do tog trenutka. Sa 60 i dalje mislite da možete nešto da uradite sa telom koje se polako raspada. Kako mi je Ketrin Hepbern govorila 'Nik, starenje je dosadno'. Sada znam na šta je mislila."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs