Naježićete se

Reči Steve Žigona o Jeleni otkrivaju suštinu ljubavi: Ono što je on govorio o svojoj supruzi treba da bude lekcija za sve muškarce!

Reči njenog supruga će vas potpuno naježiti.

Vip priča 11.04.2018. - 18:11h Autor: noizz.rs
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Glumica Jelena Jovanović Žigon preminula je u utorak uveče u 85. godini posle iznenadne i kraće bolesti.

 

Jelena je bila supruga proslavljenog dramskog umetnika Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Iz braka sa Stevom je imala i sina Nikolu.

 

Njena karijera ispisana je sa desetinama filmskih, serijskih i pozorišnih naslova. Počelo je sve 1953. godine filmom "Opštinsko dete", a publika ju je između ostalog zavolela i u popularnom serijalu "Lude godine" i u "Žikinoj dinastiji" u kojoj je igrala Jelenu Todorović.

 

Snimila je više od 50 igranih i 15 televizijskih filmova među kojima se izdvajaju "Prvi građanin male varoši", "Moja strana sveta", "Jutro", "Divlje seme", "Sudar na paralelama", "Kapetan Leši".

 

Srpska Sofija Loren: Pamtimo je kao prija Jelenu, poslednje godine njenog života obeležila je trauma! (FOTO)

foto: Kurir / Marina Lopičić

Stevo Žigon je odavno u jednom intervjuu govorio o svojoj supruzi i njihovom braku, i pokazao koliko joj se divio.

 

Na pitanje da li je obožavao više u životu ili na sceni, rekao je: "Ženu treba uvek obožavati. A onda, cela umetnost nije ništa drugo do obožavanje žene. Bez žene - nema glume."

 

Iako je imao reputaciju zavodnika, Stevo se oženio Jelenom, jednom od tri najtraženije sestre u Beogradu.

 

"Ja sam se oženio u 31. godini, dakle kad sam u svemu bio stasao, kad sam znao šta hoću i šta treba sve da činim. Neosporno, brak sa Jelenom bio je za mene velika inspiracija, a i dobit.

 

Njeno poreklo od Katuna i od Vasojevića Reke, uz njenu lepotu, i duše i tela, to je bila oživotvorena bajka...i ja sam toj predivnoj ženi, a i majci, mnogo zahvalan. Brak sa njom bila je moja najveća sreća. Nije valjda onda čudno što su se iz te sreće rodila onako sjajna deca, sa kojima imam neizmerno dobar, upravo idealan odnos, i malo je ako kažem da se ponosim njima", rekao je Stevo Žigon.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...