SVE ŠTO NISTE ZNALI O NAJPOZNATIJEM SEKS SIMBOLU

Gola istina o Merilin Monro 2. deo

Neki to vole vruće, a neki skandalozno. Mada, ove dve stvari idu ruku pod ruku kada se kopa po životu ikone jednog veka. Ona je najslavnija heroina zlatne ere Holivuda, žena oko čijeg imena se i 50 godina nakon smrti ređaju intrige i nedoumice. Iako je patila priznavši da "u Holivudu plaćaju milione dolara za poljubac, a 50 centi za dušu", njena privatnost bila je decenijama traženija od njenog nagog tela. Zato, skidamo prašinu sa svih misterija o životu i smrti najpoželjnije svetske plavuše.
Vip priča 08.06.2013. - 01:24h
1 / 11

O svojoj romansi sa Marlonom Brandom, koja je otpočela dok je bila u braku sa Dimađiom, Merilin je pisala u svom dnevniku. Čak je i sam Brando u autobiografskoj knjizi detaljno opisivao vezu sa Monroovom, rekavši da je trajala godinama. Kao najupečatljivi, stoji podatak da je tada najveći holivudski zavodnik sa Merilin trebalo da se vidi nekoliko dana pre nego što je ubijena, i da je siguran kako je u slučaju njene smrti bila reč o klasičnom ubistvu. Brandov prijatelj je kasnije tvrdio da je veza Merilin i Branda bila čisto telesna i da markantna plavuša nije mogla da osvoji njegovo srce. Iako je Brando Monroovu gledao samo kao seksualni objekat, pokazalo se da je Dimađiova ljubomora bila opravdana. Ipak, ta ljubomora uspela je da pređe granicu normale.

http://www.youtube.com/watch?v=slfkiWZ7ozI
Trenutak kada je snimana kultna scena komedije The seven years itch, gde Merilin stoji na trotoaru iznad ventilacionog otvora, a vazduh joj podiže lepršavu haljinu u vis, bila je uzbudljiva za fotoreportere, prolaznike i samu Merilin. Osim za Dimađija, kome je uvek smetala pažnja upućena Monroovoj od strane i muškaraca, i žena. Zbog ove situacije Džo, koji je prisustvovao snimanju, tukao je Merilin u hotelskoj sobi rekavši da ga je osramotila.

 


Da je njegova posesivnost vodila u ludilo govori i provalnička akcija sa Fenk Sinatrom u stan pogrešne žene, pokušavajući da uhvate Merilin sa ljubavnikom. Ironija ili slučajnost, upravo Sinatra nekoliko godina kasnije bio je u kratkoj vezi sa plavokosom divom. Frenk, Marlon i Dimađio delili su istu ženu, baš kao i ideju da je smrt Merilin Monro bila planirano ubistvo. Treći se, za razliku od svih drugih Merilinih ljubavnika, nikada nije javno hvalio vezom sa Monroovom. Međutim, svom sinu i advokatu se poverio kako je siguran ko je naručio njenu smrt.

 


Zdravo, ovde Džon
. Da li hoćes da dođeš ove nedelje u Palm Springs? Džeki neće biti ovde.
Bio je to jedan od vikenda koji su u strogoj ilegali od javnosti proveli predsednik SAD-a i žena koja je tada slovila za najveću mušku fantaziju. Tek 40 godina nakon smrti ovih ikonskih figura američke istorije tajna služba otkriva kako je imala naređenje da nikada nijedna slika Merilin i Kenedija ne procuri u javnost, jer bi to bio nacionalni skandal. Pat Siton, kasnije žena glumca Pitera Louforda, koji je u to vreme bio oženjen Džonovom sestrom, Patrišom, priznala je da su Kenedi i Merilin često imali seks u kupatilu Piterove kuće. Monroova je upravo preko prijateljstva sa Patrišom i Piterom upoznala braću Kenedi, Roberta i Džona, i sa obojicom bila u vezi. Dok je za Džona legendarna glumica bila samo trofej, budući da je bio poznat po podugačkoj listi ljubavnica i kontroverznom seksualnom životu, Merilin se nadala ozbiljnoj vezi koja će biti krunisana brakom, što je i poverila svom psihijatru. Doktor Grinson, kod koga je Merilin svakodnevno imala terapije, bio je krajnje zabrinut zbog njenih ljubavnih avantura sa tada najmoćnijim ljudima u Americi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EqolSvoWNck
najseksepilnijeg javnog čestitanja rođendana Merilin - Džon Srećan rođendan gospodine predsedniče. Džeki Kenedi


Monroova je bila toliko povređena da je svom psihijatru rekla da duže vreme ne želi bilo kog muškarca uz sebe. Međutim, to nije uspela da izvede u praksi jer je ponovo pala u zagrljaj bivšem suprugu, Džou Dimađiju. On je Merilin izvukao iz bolnice, nakon njenog poziva da je spasi, rekavši da su doktori po nečijem naređenju želeli da je odvedu u ludnicu. Novo venčanje koje su zakazali za 6. april 1962. godine dva dana ranije sprečila je jedna od najšokantnijih holivudskih priča.

 

http://www.youtube.com/watch?v=2v-mA3oGPs0
prijatelju i nekadašnjem ljubavniku, Hose Bolanosu "nešto šokantno, što će šokirati ceo svet". doktorka Marej zetom Džefrisom Meriline komšinice, Elizabet Polard Roberta Kenedija isključena su iz istrage.


Navodi o samoubistvu odbačeni su i kada je utvrđeno da položaj njenog tela nije odgovarao osobi koja se ubila predoziranom količinom tableta. Naime, fatalna Merilin zatečena je na krevetu sa licem u jastuku i raširenim nogama i rukama, postavljenim tako da su policajci odmah pomislili da je reč o izrežiranom scenariju. Još jaču notu nelogičnosti samoubstva daje uviđaj da nigde u sobi nije bila pronađena bilo kakva čaša vode uz pomoć koje bi se progutao veliki broj pilula. Odgovori na pitanja da li je odbijala da prihvati kraj njene romanse sa pogrešnim muškarcima ili koje mračne tajne Kenedijevih je htela da obelodani ostali su jedna od najvećih misterija. Merilin je zamolila Dimađia da, ukoliko ona umre pre njega, on stalno donosi cveće na njen grob. Proslavljeni bejzbol igrač je to radio svakoga dana 30 godina od tragičnog kraja ove nezaboravne plavuše.

 

Preminula je u 36. godini. Bila je to ujedno prerana smrt i rađanje besmrtnosti. Stvaranje kulta o avangardnoj ženskoj pojavi koja je pomerila granice seksepila. Na kraju je Norma Džin ili Merilin Monro, ipak, uspela da ostvari deo svoje najintimnije želje  - Ne želim da stičem novac, samo želim da budem veličanstvena. Da pripadam publici i svetu, zato što nikada nisam pripadala bilo kome drugom.

 

Pogledajte fotogaleriju ispod teksta.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs