Svima omiljena

Glumi skoro 50 godina, a lako je mogla da skrene s puta: Stvari koje niste znali o Goldi Hon! (FOTO)

Slavna glumica se bavila erotskim plesom u Njujorku dok je tražila ozbiljniji glumački angažman. Plesala je u jednom klubu u kavezu

Vip priča 22.11.2017. - 12:49h Autor: 100posto.hr
Foto: AP / Ronald Zak

Ona glumi već skoro pola decenije i obožavaju je generacije, što zbog njenog talenta, što zbog pristupačnosti i simpatičnosti. Goldi Hon je 21. novembra proslavila svoj 72. rođendan, a povodom toga skupili smo neke zabavne činjenice o prekrasnoj glumici.

 

- Goldi joj je pravo ime, iako mnogi misle da je to nadimak. Štaviše, to je ime koje se generacijama prenosi u njenoj porodici, a ona ga je dobila po tetki s mamine strane. Puno ime joj je Goldi Džin Hon.

 

- Celog života se bavi plesom. Goldi je već s tri godine krenula na časove baleta i stepa, a s 10 godina plesala je u "Krcku Oraščiću". Goldi je svojevremeno bila vlasnica baletske škole, koju je otvorila u rodnom Vašingtonu 1964. godine.

 

Dala ogroman novac da bi izgledala mladoliko: Ovaj deo tela je ipak odao! (FOTO)

foto: Profimedia

- Tetka ju je zvala "GoGo" jer je bila hiperaktivno dete i stalno je nekud trčala. Taj nadimak se zadržao do danas, pa je tako zovu njeni unuci. Njenog partnera Kurta Rasela klinci zovu GoGi.

 

- Go-Go ples bio je zaslužan za GoGoinu karijeru. Naime, bavila se erotskim plesom u Njujorku dok je tražila ozbiljniji glumački angažman. Plesala je u jednom klubu u kavezu. Zahvaljujući tome dobila je ulogu u humorističnom šou "Rowan and Martin's Laugh-In", što je dalje vodilo do većih uloga.

 

Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)

foto: Profimedia

- Tetka ju je zvala "GoGo" jer je bila hiperaktivno dete i stalno je nekud trčala. Taj nadimak se zadržao do danas, pa je tako zovu njeni unuci. Njenog partnera Kurta Rasela klinci zovu GoGi.

 

- Go-Go ples bio je zaslužan za GoGoinu karijeru. Naime, bavila se erotskim plesom u Njujorku dok je tražila ozbiljniji glumački angažman. Plesala je u jednom klubu u kavezu. Zahvaljujući tome dobila je ulogu u humorističnom šou "Rowan and Martin's Laugh-In", što je dalje vodilo do većih uloga.

 

- Njen prvi muž takođe je bio plesač. Goldi se 1969. udala za Gasa Trikonisa, a rastali su se 1976. godine. Udala se i razvela još jednom. U braku s Bilom Hadsonom bila je šest godina i imaju dvoje dece, glumca Olivera i glumicu Kejt Hadson.

 

A post shared by Kate Hudson (@katehudson) on

- Pohađala je studije glume na univerzitetu, ali je od koledža odustala. Kasnije je rekla da njeni roditelji nisu bili ljutiti zbog njenih loših ocena i kasnije odustajanja od fakulteta jer im je rano bilo jasno čime će se baviti u životu.

 

- Malo je nedostajalo da postane kantri zvezda. Snimila je album 1972. godine, a pomagali su joj i kantri legende Doli Parton i Bak Ovens. Album se zvao "Goldie", a najavni singl bio je "Pitta Patta". Na kraju se ipak odlučila za Holivud.

 

Najlepša ljubavna priča sa najtragičnijim krajem: Slavni glumac nikada nije preboleo suprugu! (FOTO)

- Kad je dobila prvu veću priliku, odmah je zabljesnula. Za film "Cactus Flower", što joj je bila prva veća uloga, dobila je Oskara i Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu.

 

- U vezi s Kurtom Raselom je od 1983. godine, a nikad se nisu venčali. Upoznali su se 1968. godine na snimanju filma "The One and Only, Genuine, Original Family Band" kad je njoj bilo 21, a njemu samo 16 godina. Ništa se nije dogodilo između njih jer je on za nju bio premlad, ali sreli su se ponovno 1983. i brzo započeli vezu. Imaju sina Vajata.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...