Srećan rođendan!

Itan Hok: Osim što je uspešan glumac, on je i talentovan pisac koji je napisao više romana!

Itan Hok je znao da je gluma njegov poziv još od kako je bio dečak, ali je ipak krenuo na fakultet, ne bi li postao pravi pravcati književnik.

Vip priča
10:26h Autor:
Itan Hok: Osim što je uspešan glumac, on je i talentovan pisac koji je napisao više romana!
Itan Hok, Foto: Profimedia

Na fakultetu se zadržao samo dve godine, jer mu je "uletela" ponuda za ulogu u filmu "Društvo mrtvih pesnika" (1989), koju nikako nije mogao da odbije.

Prvu pravu filmsku ulogu dobio je u naučno-fantastičnom dečijm filmu "Istraživači", ali već tada je pokazao popriličan talent. Za razliku od većine dečjih zvezda, uspeo je hraniti talenat i izrasti u dubokog i kvalitetnog glumca.

Nakon Društva mrtvih pesnika usledile su uloge u filmovima "Zagrizi život" sa Anđelinom Džoli, "Pre svitanja" (i njegovi nastavci) sa Džuli Delpi, "Gataka" (na čijem je snimanju upoznao svoju prvu suprugu Umu Turman) i "Dan obuke". Inače, za film "Zagrizi život" jednom je rekao kako je hteo da odradi jedan "film ni o čemu" samo kako bi se uverio u to da takve stvari nikad ne želi da radi.

Hok je uvek bio u dobrim odnosima sa kolegama glumcima, pa tako za Džad Loua kaže da je savršen, sa ekipom iz Društva mrtvih pesnika i danas ima mali teatar, a smrt kolege Rivera Finiksa nikad nije prežalio.

Nakon snimanja filma "Dan obuke" uzeo je pauzu kako bi dovršio svoj roman "Čista sreda", a napisao je još i roman "Najtoplija država", romane istorijske fikcije "Pravila za viteza" i "Indeh: Priču o ratovima Apačea".

Itane, srećan 47. rođendan!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs