Britanska merlin monro

Tragična sudbina obožavane starlete: Umrla je sama i bolesna u siromaštvu! (FOTO)

Rođena kao Norma En Sajk, Sabrina je bila model, glumica i pevačica...

Vip priča
18:27h Autor:
Tragična sudbina obožavane starlete: Umrla je sama i bolesna u siromaštvu! (FOTO)
Sabrina, Foto: Profimedia

Ona je bila ultimativna britanska seks bomba 50-ih, londonski odgovor na Merlin Monro, a njene mere su bile predmet divljenja.

Sa svojih 100-48-91, Sabrina je bila san mnogih muškaraca. Njena slava nije dugo trajala, ona je zbog svojih velikih grudi imala ozbiljnih zdravstvenih problema. Umrla je sama, prikovana za invalidska kolica u kućici u Los Anđelesu. Toliko je zaboravljena da je njena smrt privukla pažnju britanske javnosti tek godinu dana kasnije.

Tragičan život kontroverzne plavuše: Više od svega je želela da bude zvezda! (FOTO)

foto: Profimedia

Rođena je kao Norma En Sajk 1936. godine, a već sa 8 godina se preselila iz Blekpula u London gde je radila kao konobarica i ubrzo počela da pozira gola.

Manekenski poslovi su joj doneli sporednu ulogu u BBC-evoj seriji "Before Your Eyes". Kao i u svim drugim filmovima i serijama, Sabrina, sada već umetničko ime, trebala je da bude lepa plavuša koja ništa ne govori.

Pojavila se u ukupno pet televizijskih serija i osam filmova, a u medijima je bila glavna zvezda, pogotovo 50-ih godina prošlog veka. Dobijala je i do hiljadu pisama fanova dnevno, a svoje slavne grudi navodno je osigurala na 100.000 funti, što bi danas bilo više od dva miliona. Kada je 1960. godine došla u Australiju, na aerodromu u Pertu sačekalo je 10.000 vernih obožavatelja.

Naplaćivala je 100 funti po pojavljivanju na nekom događaju, što je tada bilo 13 puta više od prosečne nedeljne plate. Na otvaranju jedne prodavnice privukla je više od 4.000 ljudi.

Povezivali su je sa mnogim ljubavnicima, a ona je uživala u pažnji i koristila to koliko god je mogla.

Prva starleta u istoriji: Žena koja je lomila srca najmoćnijim Britancima!

foto: Profimedia

Njena komšinica u Los Anđelesu, koja joj je bila i jedina prijateljica u poslednjim godinama, kaže da joj je Sabrina ispričala svoju priču.

"Sabrinu je majka terala da bude u filmovima. I uspelo je, jer je bila prelepa, baš poput Merlin Monro. Imala je ženstvenu figuru i sladak glas. Rekla mi je jednom da ona to nije želela, znala je da nije dovoljno talentovana", rekla je njena komšinica.

Sabrina se krajem 50-ih preselila u Ameriku i tamo radila neke manje poslove, ali njena slava je bledela.

Pronašla je ljubav i 1967. godine se udala za lekara Harija Melšimera. Brak je trajao deset godina, a onda je sve krenulo nizbrdo.

Uselila se u malu kuću sa svojom majkom u Severnom Holivudu. Iako je još bila mlada i lepa, počela je da ima neizdržive bolove zbog velikih grudi.

Životna priča Merilin Monro: Tragična sudbina koja ne prestaje da interesuje ceo svet!​​​​​​​

foto: Profimedia

Odlučila se na operaciju kičme, ali zbog hirurške greške ostala je nepokretna.

Tužila je lekare i dobila odštetu, ali je bila svesna da joj je potrbna svakodnevna briga. Postala je zavisna od tableta protiv bolova, a nakon što je njena majka preminula, sve je počelo da se ruši. Kuća je bila u ruševnom stanju, a Sabrina nije bila u stanju da se brine za sebe.

Zaposlila je Brusa Krama da je čuva, a on se u nju jako zaljubio.

Ženstvena i nesvakidašnja: Glumica zbog koje smo sve poželele da doručkujemo kod Tifanija (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

"Pazio sam na nju stalno, bio sam joj potreban danonoćno pa sam se ubrzo preselio. Morao sam da joj menjam pelene, a to ne možeš ako ne voliš tu osobu. Rekao sam joj da je volim tek nakon četiri godine. I ona je volela mene", rekao je Kram, koji sa Sabrinom nikad nije pričao o starosti. Štaviše, nedelju dana pre njene smrti odveo ju je kod frizera da joj ofarba kosu u plavo i napravi lokne.

Sabrina je prošle godine preminula u bolnici od trovanja krvi sa 80 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs