Tragedija

Neispričana sećanja žene koja je bila u kolima sa Draženom Petrovićem kad je umro! (VIDEO)

Smrt velikog košarkaša Dražena Petrovića, šokirala je svet. Evo kako sve to pamti žena koja je sa njim bila u kolima to kobno veče
Vip priča
08:30h Autor:
Foto: Printscreen/ Youtube/ TRT World

Hilal Edebal bila je u automobilu s Draženom i njegovom devojkom kad je on poginuo. Nakon dugo vremena otkrila je detalje tragedije.

Veliki jugoslovenski košarkaš i svetska košarkaška legenda imao je brilijantnu budućnost pred sobom kad je njegov život naglo prekinut u 29 godini života. Tragedija saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dražen 7. juna 1993. šokirala je javnost.

Za upravljačem je bila Draženova tadašnja devojka, nemačka manekenka mađarskog porekla Klara Szalantzy, a u automobilu se nalazila i turska košarkašica Hilal Edebal, koja je završila s teškim ozledama mozga; u crvenom Golfu poginuo je samo Dražen. Dražena i Klaru upoznala je zajednička prijateljica u Njujorku, a vrlo brzo njih dvoje postali su par.

Nekoliko godina nakon Draženove pogibije Klara Szalantzy udala se za nemačkog fudbalera Olivera Bierhofa te je navodno shrvana nesrećom presekla sve veze s traumatičnim događajima i nikad ih više nije komentarisala.

Ali, košarkašica Hilal znatno se teže nosila s bolom, pa se čak pokušala i ubiti na rehabilitaciji, nadajući se da će se tako probuditi iz noćne more u kojoj se nalazila.

Na traženje i želju Draženove majke Biserke, televizija TRT omogućila joj je upoznavanje i razgovor s Hilal. Hilal ni sama nije znala da je bila u kobnom automobilu. Sudar joj je ostavio trajne posledice na mozak prouzrokujući amneziju zbog koje pati od velikih rupa u sećanju.

Ovo je njena, dosad neispričana priča.

Kad si upoznala Klaru i kako ste postale prijateljice?

Upoznale smo se mnogo pre nesreće, bile smo još mlade i obe smo igrale košarku. Upoznale smo se kad smo imale 11 godina i godinama smo se družile, postale smo prave prijateljice. Kad sam ja otišla na studije u Ameriku ostale smo u kontaktu, a ponovno smo se srele u Nemačkoj, dan pre nesreće.

Pokupile smo Dražena s aerodroma i užasno mi je žao što ga se ne sećam, trebalo bi da ga se sećam, ali taj deo mog mozga je sasvim izgubljen. Ničeg se ne sećam.

Ne sećam se ni da sam sedela iza njega, na zadnjem sedištu, to znam samo jer su mi tako rekli, tako su mediji preneli.

Kakve su bile okolnosti?

Klara je vozila prebrzo, ali bili smo jedini automobil na putu. I zabili smo se ravno u kamion. Koliko sam čula, niko od nas nije bio vezan pojasom. Dražen je izleteo kroz prozor, kroz vetrobransko staklo. Umro je na mestu, trenutno. Ja sam bila u komi dugo vremena nakon toga.

Da li ste ikada kasnije razgovarali s Klarom o nesreći?

Rečeno mi je da me nekoliko puta posetila dok sam bila u bolnici u komi. Nakon što sam se probudila, došla je nekoliko puta, ali odjednom je nestala. Dražen je bio ogromna košarkaška zvezda, a neki ljudi iz njegove zemlje su govorili kako je Klara kriva za nesreću i kako je htela da ga ubije.

Da, nesreća je bila njena krivica, ali nije htela da ga ubije. Volela ga je, želeli su da se venčaju, osnuju porodicu.

Šta se dogodilo sa vama posle nesreće, kakve su bile posledice?

Proživela sam zaista užasno razdoblje. Nasreću, sećala sam se svoje porodice i prijatelja. Moja majka je stalno ispitivala lekara dok sam bila u komi da li ću preživeti. Oni su joj govorili da ću se sigurno probuditi jer sam mlada i imam zdravo, jako telo kao košarkašica, ali da ne znaju ništa više od toga, kakve će posledice ostati za mozak.

Šta vas je najviše mučilo?

Zašto je Petrović, čovek takvog statusa i bogatstva, morao putovati iz Nemačke za Zagreb baš automobilom, ne avionom? Zašto sam ja baš tada morala biti u Nemačkoj - neka su od pitanja koja su godinama mučila danas 47-godišnjakinju..

Kako ste se osećali kad ste čuli da Biserka Petrović želi da vas upozna?

Bila sam uzbuđena, nisam mogla da verujem jer je to zaista odlična ideja. Istovremeno, osetila sam i strah jer nisam znala što će me pitati, da li ću moći da joj dam odgovore. Nadala sam se da ne očekuje previše zbog moje amnezije.

Ana Divac 15 godina pati od misteriozne bolesti: Lekari ne mogu da shvate šta mi je!

Njihov susret pogledajte u videu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...