Snažna poruka

Bila je na ivici da upropasti život zbog Instagrama: Ova lepotica upozorava sve devojke! (FOTO)

Aleksis Ren na Instagramu prati 9,2 miliona ljudi. Za sve mlade devojke među njima ona ima važan savet
Vip priča
23:36h Autor:
Foto: Instagram / Alexisren

Zahvaljujući Instagramu, karijere mnogih manekenki krenule su naviše vrtoglavom brzinom. Sve čime ih je priroda obdarila 'spakovano' je u profile, kontakti sa agencijama su pojednostavljeni, a 'armije' fanova rastu u zavisnosti od fotki koje lepotica o kojoj je reč objavljuje... Prilično jednostavan koncept.

Uz to, zahvaljujući društvenim mrežama, zna se više detalja iz privatnog života manekenki, tako da je i radoznalost obožavalaca (donekle bar) zadovoljena.

Ali, Instagram ima i neke 'neželjene efekte'... Svest o tome kako bi žensko (ili ljudsko, generalno) telo trebalo da izgleda promenjena je, bolje rečeno iskrivljena do besmisla. A, na taj pritisak nisu imune ni manekenke... Uzmite Aleksis Ren, na primer. Mlada je, uspešna u svom poslu, nestvarno lepa, tela kao izvajanog, i - borila se sa poremećajem u ishrani.

Ova dvadesetogodišnjakinja kaže da je njen vrtoglavi uspeh praktično preko noći doveo do anoreksije i da su njene fotografije samo maskirale koliko je ona zapravo nesrećna bila, prenosi britanski "Metro".

U 8. deceniji zgodnija od duplo mlađih: Odrekla se jedne namirnice pre 28 godina! (FOTO)

Објава коју дели ALEXIS REN (@alexisren) дана 31. Мар 2017. у 3:43 PDT

"Pogledala bih sopstveni profil i pomislila 'pogledaj ovu devojku, živi najsavršeniji mogući život' i onda bih osetila užasnu grižu savesti zbog toga što svakog trenutka ne osećam zahvalnost", ispričala je Aleksis.

"Sama sam sebi bila najstroži kritičar. Jedino olakšanje pronalazila sam u tome što strogo kontrolišem šta jedem i koliko vežbam".

Kako je njena popularnost na Instagramu rasla, ona je postajala sve opsednutija svojim izgledom i počela je da se oseća krivom svaki put kad nešto pojede. Da bi se izborila sa grižom savesti, počela je sebi sve više i više da ograničava hranu:

"To je bio užasan, užasan začarani krug, kad bih jela, osećala sam se još gore i zato nisam želela da jedem, i - jela sam sve manje i manje i manje..."

Posledice su ubrzo postale očigledne. Izgladnelost u kombinaciji sa putovanjima, stresom i sve češćim poslovnim putovanjima, Aleksis je počela svaki čas da se razboleva, a infekcije nalik na grip su se samo nizale.

Božji dar za žene: Sprečava stvaranje tromba, čisti creva, čuva kosu od opadanja!

Објава коју дели ALEXIS REN (@alexisren) дана 6. Јан 2017. у 10:12 PST

"Svi su me pitali šta to radim... Ali, osećala sam se kao da je moje telo jedino zbog čega me ljudi vole", objašnjava ona.

Prizvala se svesti kad je raskinula sa Džejom Alvarezom, modelom i producentom, sa kojim je putovala svetom. Zahvaljujući video-snimku sa jednog od njihovih putovanja, ona je postala stvarno poznata, video-snimak je pogledalo više od 25 miliona ljudi...

Ali, kad je shvatila da ima problem, Aleksis je potražila pomoć personalnog trenera i nutricioniste Megi Tanielijan, i danas se pridržava njenih saveta. Vežba svakog drugog dana, i fokusirana je na zdravu ishranu.

A društvene mreže danas koristi da podstakne ljude da budu otvoreniji u vezi sa zdravstvenim problemima sa kojima se i sama suočila.

"Divno je ugledati se na devojke i tražiti u njima inspiraciju, ali poređenje sa njima stvara nervozu i prezir prema sopstvenom telu", kaže ona, a prenosi "Mondo".

"Jako je važno da mlade devojke shvate tu razliku".

Sadrži 93 procenta vode, i sve žive vitamine: Ovo povrće je pravo čudo za organizam!

Објава коју дели ALEXIS REN (@alexisren) дана 20. Авг 2016. у 11:41 PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...