Životna priča

Iza bogatstva i lepote krilo se prokletstvo: Nesreća pratila i njega i njegovu decu! (FOTO)

Možda upravo zbog novca, ovi ljudi su zaboravili na ljubav
Vip priča
20:40h Autor:
Iza bogatstva i lepote krilo se prokletstvo: Nesreća pratila i njega i njegovu decu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Marlon Brando je sam stvorio ime "teškog" kolege, dok su ga istovremeno hvalili da je velikodušan i zabavan. Preterano je uživao u alkoholu, hrani i ženama.

Slušajući snimke na kojima je Brando, kao oblik terapije, pričao sam sa sobom, novinar britanskog Telegrafa koji je snimao dokumentarac o holivudskom velikanu rekao je da se razlozi nameću sami od sebe.

"Na snimkama je sebi dao oduška i izrazio je mržnju prema svom ocu koji je njega i majku divljački tukao. Ali i majku koja ga je ostavila jer je više volela flašu nego njega. Smatrao je da bi mu bolje bilo da je odrastao u sirotištu," piše Stiven Rajli koji je među prvima dobio snimke nakon Brandove smrti.

Iako puni mana, Brandovi roditelji bili su talentovani umetnici. Otac Marlon stariji bio je fotograf, a majka Doroti radila je u lokalnom pozorištu, zbog čega je i njen sin zavoleo glumu.

Za vreme snimanja filma "Pobuna na brodu Bounty", Marlon je na Tahitiju upoznao lepu meštanku Teritu Teripiju. Terita je 1970. godine rodila njihovu kćerku Čajen. Majka i kćerka su zajedno živele na tropskom ostrvu.

Misterija tragične smrti popularne glumice: Svi se pitaju ko je bacio sa broda! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada je bila tinejdžerka Tarita je otkrila alkohol i droge te je imala problema sa zakonom. Taman kada je počela da gradi uspešnu manekensku karijeru, 19-godišnja Marlonova kćerka doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je slomila vilicu i izgubila deo uha.

Nakon nesreće, pala je u depresiju i postala zavisnica. Tada je upoznala Daga Droleta, sina bogate porodice s Tahitija. Njegov otac mu je branio da se viđa s Čajen jer mu je delovala "tragično".

Kada ga je Čajen odvela svog dečka u porodičnu kuću na Beverli Hilsu 1990., tada 31-godišnji Čajenin polubrat Kristijan im je upao u sobu i upucao Daga. Na sudu je tvrdio da je pucnjava bila nesrećan slučaj. Nakon Dagove smrti, Čajen je rodila njihovog sina, ali je ubrzo zbog depresije završila u psihijatrijskoj bolnici gde joj je dijagnostikovana šizofreniju.

Strašan život Eve Braun, žene koja je više od svega volela Hitlera: Šta je sve preživela u braku!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Izgubila je starateljstvo nad sinom te je nekoliko puta pokušala da izvrši samoubistvo. U 25. godini života, Čajen se obesila. Na sahranu joj nisu došli ni brat ni otac Brando.

Marlon je Kristijana dobio iz braka s prvom suprugom, Anom Kasfhi. Glumac je s Anom, takođe glumicom, bio u braku samo jednu godinu. Njihov sin je od najranijih godina bio svedok Marlonovim i Aninim žestokim svađama te dugogodišnjoj bitki za starateljstvo nad njih.

Kristijana je na kraju otela majka 1972., godine kada je Brand snimao "Poslednji tango u Parizu". Nakon što su dete pronašli privatni detektivi koje je unajmio Marlon, glumac je na sudu dobio puno starateljstvo nad svojim, tada 13-godišnjim, sinom.

Kristijanova majka Ana izgubila je nad njim starateljstvo nakon pokušaja otmice deteta. Odvela ga je u hipijevsku komunu i tamo ga krila.

Bila je ponos i lepota stare Jugoslavije: Tragedija koja se i dalje pamti (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon niza propalih pokušaja da ostvari karijeru u glumi, Kristijan se "propio". Nekoliko sati pre ubojstva se napio dok je večerao sa svojom polusestrom. Ona mu je tada, navodno, otkrila da ju Dag tuče, na što je Kristijan poludeo.

Prema njegovom svedočenju, sestrinog dečka je samo "hteo da prestraši" pa ga je slučajno upucao.

Nakon što je priznao krivicu na sudu, odležao je u zatvoru pet godina. Kasnije je bio na sudu zbog sumnje da je upleten u ubistvo supruge glumca Roberta Blejka.

Njegova prva supruga, Debora Prisli, 2005. je tvrdila da ju fizički zlostavlja. Sud mu je dodelio prisilnu rehabilitaciju zbog zavisnosti od droga i alkohola.

Kristijan je umro iznenada 2008. godine u kalifornijskoj bolnici od upale pluća pre 50-og rođendana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs