Životna priča

Bila je talenat za hvatanje bogatih muževa: Udavala se 9 puta, nadmašila starlete! (FOTO)

Od skromnih mađarskih korena na koje je uvek bila ponosna, do luksuznog života kojem teže sve današnje starlete - tako je tekao život nedavno preminule Za Ze Gabor
Vip priča
14:12h Autor:
Bila je talenat za hvatanje bogatih muževa: Udavala se 9 puta, nadmašila starlete! (FOTO)
Foto: Profimedia

U ponedeljak je u 100. godini umrla Za Za Gabor, američka glumica čije filmove malo ko zna, ali bila je poznata po glamuru i uticajnim i bogatim muževima. Žena koja se s pravom može nazvati prvom trendseterkom ili selebritijem u svetu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rođena je u Mađarskoj početkom februar 1917. kao drugo dete u porodici siromašnog vojnika. Iz Budimpešte je pobegla 1944. nakon što su nacisti ovladali gradom, i to zahvaljujući poznanstvu s tadašnjim portugalskim ambasadorom, da bi na kraju završila u SAD-u. Zgodna plavokosa devojka zaputila se u Holivud gde je, a šta drugo, pokušala da ostvari svoje glumačke ambicije. I delimično je u tome uspela. Pojavila se u desetak filmova, ali nijedan od njih nije postigao poseban uspeh, osim "Mulen Ruža" u kojem je imala jednu od uloga. Ostali filmovi, poput "Priče o tri ljubavi" ili "Frankenštajnova baba Tili" nisu nikada mogli da se pohvale većim uspehom.

Ako i nije imala uspešnu glumačku karijeru, talenat za hvatanje bogatih muževa niko nikada nije uspeo da joj ospori. Za Za Gabor udavala se devet puta. Sedam brakova završilo je razvodom, jedan od njih je sudski poništen. Svaki put Za Za je našla dobru partiju, a nakon braka najčešće bi imala znatno povećan račun.

Najveća tajna holivudskog zavodnika: Iza 5 brakova krilo se ovo! (FOTO)

Brak od jednog dana

Prvi suprug bio joj je Burhan Asaf, turski intelektualac i političar, s kojim je u braku bila četiri godine. Odmah potom ubola je svoj prvi bračni dobitak. Udala se za Konrada Hiltona, američkog hotelijera i osnivača lanca hotela Hilton, pradedu sadašnje trendseterke Paris Hilton koja joj je slična po životnom stilu. Brak je trajao pet godina, a nakon razvoda tvrdila je da je Hilton želeo potpuno da je promeni, ne vodeći o njoj računa.

A photo posted by Paris Hilton (@parishilton) on Dec 18, 2016 at 9:41pm PST

"Ignorisao je moje poreklo, hteo je da istrgnem svoje mađarske korene iz sebe. Uskoro sam shvatila da je brak s Konradom značio i moj rastanak sa slobodom, morala sam potpuno da mu pripadnem", rekla je Za Za. Nije dugo bila usamljena, treći muž postao joj je poznati glumac Džordž Sanders.

Tragična prva princeza Holivuda: Muževi je tukli i varali, otac je silovao! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon toga udala se za Herberta Hatnera, investicionog bankara, ali nije joj odgovarao jer ju je naučio da ne radi. Obasipao ju je bogatstvom, a to joj je smetalo pa se od njega rastala nakon četiri godine.

Plavi anđeo đavolje duše: Skandalozan život Brižit Bardo! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Istog meseca se udala za Džošuu Kosdena, a od njega se razvela takođe nakon četiri godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sledeći suprug bio joj je Džek Rajan, tvorac lutke Barbi, s kojim je u braku bila tek nešto više od godinu dana. Potom je sedam godina bila u braku s Majklom O’Herom.

Mračna strana poznatog reditelja: Zbog bolesne opsesije plavušama uništavao živote! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon razvoda udala se za meksičkog advokata Felipea de Albu, a brak s njim trajao je samo jedan dan, od 13. do 14. aprila 1983. Brak je poništen jer razvod s prethodnim suprugom još nije postao zvaničan.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

A kad su već poništili brak, Za Za Gabor nije htela s istim čovekom pred matičara i drugi put. Jednostavno, više joj nije bio zanimljiv. Deveti, poslednji suprug s kojim je ostala do svoje smrti bio je Princ Frederik fon Anhalt, američki poslovni čovek i milioner, 30 godina mlađi.

Seks, svađe, letenje noževa: Telohranitelji otkrili najprljavije tajne poznatih! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ugodan život na duge staze

Za Za Gabor osigurala je sebi vrlo ugodan život, kakav pokušavaju da vode hiljade žena širom sveta. I malo kojoj od njih to uspeva na duge staze jer sve zasnivaju na svom izgledu koji je prolazan, za razliku od Za Ze koja je sve temeljila na svojoj pojavi i ličnosti.

Težak život Odri Hepbern: Srce joj stalo, a majka odbila da pozove lekare! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Poznati reditelj Džon Hjuston divio se starleti smatrajući kako ona ima ono nešto.

"Za Za je jedinstvena. To je žena s dvora Luja XV koja je na neki način dospela do 20. veka", tvrdio je Hjuston. Umrla je manje od dva meseca pre 100. rođendana, za koji je, uprkos zdravstvenim problemima, imala velike planove.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs