Da li ste znali?

Brilijantna i nadmena, žena koja krši pravila: Njeno ime je Jelena Lidija Vasiljevna Mironova!(FOTO)

Mi žene smo same sebi, najveći neprijatelji. Možemo da budemo jako grube prema sebi. Ja, na primer, nisam boginja. Nikad nisam bila, kaže slavna glumica
Vip priča
16:16h Autor:
Brilijantna i nadmena, žena koja krši pravila: Njeno ime je Jelena Lidija Vasiljevna Mironova!(FOTO)
Foto: Profimedia

Dama Helen Miren je engleska glumica, rođena kao Jelena Lidija Vasiljevna Mironova. Otac joj je Vasilij Petrovič Mironov, po poreklu Rus, a majka joj je bila Engleskinja Keti Rodžers. Miren ima stariju sestru Katarinu i mlađeg brata Petra.

Helen Miren je, kao i sve druge britanske zvezde, oduvek volela da krši pravila. Kasno se udala, nije imala dece, osvojila je Holivud u svojim pedesetima, a sa 70 godina globalna je ikona i ambasador L’Oréala, izabrana zato što je “brilijantna, nadmena, prelepa, seksi i nadasve britanska”, po rečima generalne menadžerke beauty kuće - Elen Macaskill.

Jedini zahtev Helen Miren (71) u ovoj saradnji bio je da joj nikad ne retuširaju fotografije. Jedna od najuspešnijih ambasadora ovog brenda rado će podeliti svoje bjuti tajne, koje su daleko od svega što ste dosad znali, piše Elle.rs.

"Ja zapravo uopšte nemam bjuti režim", reći će vam. "Sunčam se – mada znam da ne bi trebalo – ali volim da sedim na suncu. Pijem vino i povremeno preteram u tome. Jedem pomfrit. Nikad nisam uspela da idem u teretanu više od dva meseca, i uvek zaboravljam da uzimam vitamine. Ali nikad nisam probala Coca-Colu, na primer. Nikad! Doduše, nekad koristim losion za telo koji dobijem u hotelu kao balzam za kosu. Znate, život je previše kratak i previše dragocen".

Lepota za Helen nikada nije bila dubok koncept. Tvrdi da je najveći kompliment koji je ikad dobila kad ju je bivši momak uporedio sa jednom od seljanki na Van Gogovoj slici Jedači krompira.

"Mi žene smo same sebi, najveći neprijatelji. Možemo da budemo jako grube prema sebi. Ja, na primer, nisam boginja. Nikad nisam bila. Obožavam boginje, francuske i italijanske glumice uvek žele da budu boginje. Ali ja, ja sam samo vrlo stvarna. Britanke jesu lepe, ali ne samo po izgledu. Uzmite za primer Kejt Mos: ona je ikona ne samo zbog svog izgleda, nego svog karaktera. Postoji nešto jako stvarno u vezi sa njom što obožavam".

Ima milione, mnogi je žele, ali niko ne sme da joj priđe: Evo zašto! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Helen Miren zadivljuje nas i zato što se ne plaši starenja – naprotiv, za nju je to prosto proces postajanja Helen Miren.

"Kako starite, tako i učite, sposobni ste da se nosite sa raznim stvarima. Sve je to deo prelepog procesa bivanja ljudskim bićem".

Ovakvo shvatanje i izostanak straha Helen može da zahvali i svojoj majci. Kiti Miren bila je krojačica u koju se zaljubio Vasilij, ruski imigrant, Helenin otac.

"Rekla mi je da ću se, kad budem imala 20, smrtno plašiti ideje da ću nekad imati 40 godina. Ali da kad budem imala 40, nikako neću želeti da ponovo imam 20. U tom momentu to mi nije ništa značilo, ali bila je potpuno u pravu, i stalno se prisećam njenih reči".

Čelična lejdi, ni lepa, ni zgodna: Životna priča uspešne žene Meril Strip!

Helen Miren sa suprugom, foto: Reuters
Helen Miren sa suprugom, foto: Reuters

Za Helen Mirren jedna od najboljih stvari koje prate starenje jeste to što više nije označena kao seks simbol.

"Da, starenje sa sobom nosi dobre i loše stvari. Svako doba u koje uđete otkriva novu osobu koja postajete. Volela sam svoju mladost, ali to ne znači da nisam uživala i u ostalim etapama. Naprotiv! Srećna sam sada u sedamdesetima, sa 80 ću biti druga osoba, nadam se, i ne mogu da dočekam da je upoznam. Jako sam zahvalna što sam još ovde, neverovatno sam zahvalna na svom dobrom zdravlju. Sve što radim više ima veze sa zdravljem nego lepotom".

Sebe smatra srećnom, i veruje da njena sreća potiče iz dobrih izbora koje je pravila u životu.

"Živela sam životom koji sam htela. Znam da strašne stvari mogu da se dese u sekundi i izmaknu ti tlo pod nogama i učine život veoma teškim, tako da mi je potpuno jasno koliko sam imala sreće. I imala sam jako dobre muškarce u životu. Moj muž je divan čovek, ali i svi muškarci pre njega doneli su u moj život nešto pozitivno".

Uprkos ogromnom uspehu (osvojila je Oskara, četiri nagrade Bafta i tri Zlatna globusa), kućama koje ima u Los Anđelesu, Njujorku, Londonu i Francuskoj, te 19-godišnjem braku sa američkim režiserom Tejlorom Hakfordom, Helen Miren ostaje čvrsto na zemlji. Slika, piše, ne nosi odeću u kući i omiljena psovka joj je fu++. Vrlo je topla osoba i njeni odgovori na novinarska pitanja iznenađujuće su iskreni.

Bila je diva, bogata i lepa, a onda se zaljubila u pogrešnog muškarca: Ljubav je koštala života!

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred kraj razgovora za britanski Telegraph je otkrila da joj se veoma dopada što nova generacija žena redefiniše pojam lepote.

"Kad sam odrastala, bilo je nedopustivo da vam viri bretela od grudnjaka. Žene su morale da se prilagođavaju onome što se od njih očekuje. Ja volim besramne žene. Besramne i ponosne. Žene su kontrolisane tako što su ih posramljivali, i zato volim žene koje su rekle: moje telo je moje. Madonu, Chrissie Hynde, Džoan Džet, Bonnie Raitt. Volim Pussy Riot najviše na svetu. Tom epitetu “ku***” sve su pokazale srednji prst. Nose ono što im se nosi, ponašaju se kako žele".

Čak i Kim Kardašijan nailazi na odobravanje Helen Miren.

"Uopšte mi nije interesantan taj fenomen Kardašijanovih, ne dopada mi se, ali, zahvaljujući Kim, i Džej Lo pre nje, ženama je danas dozvoljeno da imaju guzu. I butine. To je sjajno. Veoma je pozitivno".

Zatrudnela sa 10 godina mlađim muškarcem: Pevačica najzad srećna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs