Nikica Marinović

Najnesrećnija Mis Jugoslavije: Bajkoviti život okončala samoubistvom! (FOTO)

Njeno srce je osvojio beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa
Vip priča
00:34h Autor:
Foto: Profimedia

Niko iz bivše Jugoslavije poput prelepe Nikice iz Dubrovnika nije ponovio neverovatan uspeh na izboru za Mis sveta.

 

Davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslavenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu.

 

Ta devojka je bila prelepa Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila senzacionalno drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

 

Na izboru se, navodno, našla slučajno. U vreme kada se organizovao izbor za Mis Jugoslavije, ženski časopis "Bazar" preuzeo je organizaciju. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama.

 

Srela je Nikicu Marinović, tada još uvek maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Jedva je uspela da nagovori njene konzervativne roditelje da je puste na takmičenje, a i sama Nikica je bila takva – dugo vremena se ustručavala da se skine u dvodelni kupaći kostim, a popustila je tek nakon što su na nju uticali tadašnji vlasnici licence za Mis sveta.

 

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše na svetu izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. Bilo je i drugih teorija.

 

U Londonu su je dočekali poput vanzemaljca koji je došao preko "železne zavese" - bila je prva mis iz zemalja socijalističkoga bloka. Umesto očekivane partizanke - muškobanjaste devojke u vojničkom šinjelu i gojzericama, preda njih je zablesnula prava lepotica.

 

Neviđen skandal: Bila je Mis Univerzuma punih dva minuta, a onda je usledio šok! (FOTO, VIDEO)

 

 

Ostalo je zapisano da su gledatelji s vidnim negodovanjem dočekali odluku žirija: većina je smatrala da će Mis Marinović biti pobednica. Govorilo se kako je za Indijku bilo presudno što je bila spremna da, ako pobedi, odmah otputuje u Vijetnam, u posetu američkim vojnicima koji su tamo ratovali protiv komunistočkoga otpora, a Nikica se nije usudila da potpiše tu tačku u ugovoru.

 

Nikica se nakon trijumfa na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Odbila je slavnog režisera Roberta Roselinija koji joj je nudio ulogu u svom filmu, ali Nikica je smatrala da nije spremna za Holivud.

 

Njeno srce je osvojio beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a nakon razvoda, ponovno su je opsedali udvarači.

 

Po drugi put, Nikica je sudbonosno "da" rekla čuvenom redatelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

 

Nikica je imala butik u Knez Mihailovoj i mnogi su dolazili samo kako bi je videli. A onda joj se, u jednom trenutku izgubio trag. Pričalo se da se bori s depresijom, da je često na psihijatriji, a govorilo se kako je ostala bez novca, pa se potpuno povukla i bila vrlo usamljena.

 

Živela je daleko od očiju javnosti, prekinula je i kontakte s najbližim prijateljima...U novembru 2008. ponovno se našla na naslovnim stranam.

 

Nikica je popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je počinila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

 

Kako se manekenka (21) udala za milijardera (46): Nije to bila baš ljubav na prvi pogled! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs