Teško detinjstvo

Trnovit put Sulejmana Veličanstvenog: Od siromašnog alkoholičara do svetske zvezde!

Čekao sam ulogu u mjuziklu "Jadnici" i dva dana spavao na otvorenom dok mi nisu rekli "Shvati već jednom, mi te ne želimo", priseća se glumac
Vip priča
09:38h
Trnovit put Sulejmana Veličanstvenog: Od siromašnog alkoholičara do svetske zvezde!
Foto: Profimedia

Uprkos popularnosti i bogatstvu koje je stekao ulogom u seriji Sulejman Veličanstveni, 43-godišnji glumac Halit Ergenč ostao je s obema nogama čvrsto na zemlji.

Tragičan kraj Magi iz grupe EKV: Pad crnog anđela! (FOTO, VIDEO)

Turski novinari hvale ga kao osobu koja će sa svim obožavaocima razgovarati i rado se fotografisati, a ne voli da nosi ni sunčane naočare da bi se barem nakratko zaštitio od znatiželjnih pogleda jer, kaže, naočare su nešto što ga razdvaja od stvarnog sveta.

Halit Ergenč nije imao bajkovito detinjstvo. Obeležila ga je njegova mlađa sestra Azad, koja je rođena s mentalnim poteškoćama, pa su njegovi roditelji bili usmereni na brigu oko nje.

Životna priča Ksenije Pajčin: Burne veze, skandali i lepota koja ju je koštala života

Kada je odrastao, upisao je studije brodogradnje, ali je već na drugoj godini shvatio da je umetnost njegov životni poziv, pa je odlučio da se oproba u glumi i muzici. Tokom studiranja radio je kao programer, ne bi li zaradio za džeparac. A uz muziku i glumu, Halit je počeo da drži i časove plesa.

"Kada gledate moj život, čini se kao da je svaki period u njemu živela neka druga osoba. Prodavao sam ulaznice, nosio kostim robota i plesao na festivalima", otkriva Halit.

Neko vreme on je živeo u Americi, gde je gledao sve poznate mjuzikle, jer je bio uveren da će i njegova karijera krenuti tim putem.

Najvoljenija srpska carica Milica: Vladarka izuzetne mudrosti i dobrote!

Foto: Kurir / Dragan Kadić
Foto: Kurir / Dragan Kadić

"Dok sam bio u SAD, čitao sam neku knjigu o glumi u kojoj je na prvoj stranici pisalo "Sedeći kod kuće, niko vas neće primetiti". Pomislio sam: "Svugde isti problemi". Čekao sam ulogu u mjuziklu "Jadnici" i dva dana spavao na otvorenom dok mi nisu rekli "Shvati već jednom, mi te ne želimo". Tada sam shvatio da ovaj posao zavisi samo od toga koliko ga dobro radiš", priseća se zvezda.

U tim trenucima pomislio je da odustane od glume i posveti se kulinarstvu, ali je dobio ponudu da glumi u dečijem pozorištu.

"Bio sam švorc i trebao mi je novac, a bilo mi je tragično da igram u dečijem pozorištu. Dok smo radili predstavu "Kralj lavova", često sam bio pijan na pozornici. Moja situacija je bila očajna", kaže glumac i dodaje da je sve bilo tako dok nije stigla ponuda iz Turske.

"Trebalo je da radimo tursku adaptaciju "West Side Story". Kada sam došao u Istanbul, javili su da je projekat otkazan i rekli mi da imaju spremnu moju povratnu kartu za SAD, ali sam im poručio da kartu zadrže za sebe. Pogledao sam u Bosfor i osetio blagoslov Istanbula i više mi nije palo na pamet da ga napustim", iskren je slavni Sulejman.

Životna priča Jovanke Broz: Misterija nedokazane krivice prve dame Jugoslavije

Foto: Kurir / Marina Lopičić
Foto: Kurir / Marina Lopičić

Nakon te odluke, sve je krenulo uzlaznom putanjom. Dobijao je uloge u reklamama, pa zatim u serijama i onda je usledila "1001 noć". Na setu te serije upoznao je svoju današnju suprugu Berguzar Korel (Šeherezada u seriji 1001 noć), a osim ljubavi, dogodila mu se i slava.

Zahvaljujući svojim očaravajućim plavim očima postao je miljenik žena, a filmski kritičari su počeli redovno da ga hvale. Ulogom u "Sulejmanu" samo se još više ugnezdio na mestu najtraženijeg i najskupljeg turskog glumca.

Ali, kako slava uvek ima dve medalje, i Halit je osetio njenu gorku stranu. Mediji su ga povezivali u ljubavnom kontekstu sa svakom koleginicom, a navodno je situacija s Merjem Uzerli, koja je igrala prvu Hurem, bila toliko alarmantna da je i Berguzar dolazila na set s ljubomornim ispadima.

Istina ili ne, to samo oni znaju, ali Halitova priča definitivno može da posluži kao scenario za novu tursku sapunicu.

Lice anđela, duša đavola: Ko je bila prava sultanija Hurem?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs