Tajanstvena dama

Dijana, stub porodice Đoković: Životni put požrtvovane majke! (FOTO)

O porodici Đoković se dosta piše, govori i zna, ali najmanje, skoro ništa - o Novakovoj majci Dijani
Vip priča
10:30h Autor:
Foto: Profimedia

O porodici Đoković se dosta piše, govori i zna, ali najmanje, skoro ništa - o Novakovoj majci Dijani. Da jedna mlada žena izrodi tri sina, od kojih je najstariji u svetskom teniskom vrhu - priznaćete, nije baš uobičajeno dostignuće, bar što se tiče Srbije. O Dijani Đoković se toliko malo zna, da se uglavnom sve svodi na pretpostavke i pitanja - ko je ona, u stvari.

Upravo ta "tajanstvenost" i diskretnost navodi da se bar malo, makar ovlaš, osvetli taj lik, vredan pažnje, bar isto toliko koliko i njena porodica.

Javna tajna o kojoj svi ćute: Ko ne voli Novaka Đokovića?

Ova vitka sportska ženska figura deluje kao da se upravo sprema da krene na neki sportski teren. Jednostavna u kretanju i odevanju, u farmerkama, neposredna u susretu, bez suvišnih pitanja, gotovo nezainteresovana da se bilo šta o njoj posebno piše ili govori, o sebi priča kao o nekoj potpuno nevažnoj osobi.

Foto: Kurir/Damir Dervišagić
Foto: Kurir/Damir Dervišagić

Dijana je rođena u Beogradu 1964. godine, od oca Zdenka i majke Elizabete, vojnih zdravstvenih radnika, doseljenih iz Vinkovaca u Beograd sredinom prošlog veka. Njen otac je bio odbojkaš i smatrao je da svojim stasom odgovara da bude sportistkinja. Ali, s obzirom na događaje i obaveze prema deci nije završila fakultet, ostala su joj tri ispita. Sada više nema nameru da se na to vraća, jer imam svoje zanimanje, a to su njena deca.

Četvorogodišnji Novak je radnicima na teniskim terenima nosio hranu, vodu, piće, pa se sa njima upoznao. Počeo je da "mlatara" nekim starim reketima. Rekao je tati Srđanu da bi želeo time da se igra. Srđan je prvom prilikom u Beogradu kupio mali dečji reket, poklonio mu, i ostalo je istorija.

Jelena Đoković: Životna priča dame koju cela Srbija voli!

Ušao je u teniski klub MAX, imao životnu sreću da za prvog trenera dobije Jelenu Genčić, koja mu je, u stvari, teniska majka. Ona je od njega stvorila asa, kasnije je život krenuo ubrzano putevima uspeha i pobeda.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dijana Đoković, majka najboljeg srpskog sportiste Novaka Đokovića, nikada nije mislila da će joj sin biti teniser i šampion. Znala je da će biti sportista da bi izrastao u zdravog i dobrog čoveka, kakav je danas.

Iznenađenje: Švajnštajger otkrio šta ga muči, javnost u šoku! (FOTO)

“Imam ja i Marka i Đoleta, supruga sam, ne radi se samo o Novaku. Možda sam ja ta koja najviše nastoji da budu čvrsto na zemlji, da ne polete, da kanališemo emocije. Nisam mogla ni da pomislim da će to ovako biti, ali desilo se. Novak je to što jeste i srećni smo i ponosni. Otac Srđan je birao ime prvencu Novaku, a Marku stariji brat i teniski šampion Novak. Đorđu sam ja birala ime. Moćno mi je delovalo Đorđe Đoković. Novak ima svoj put, a Marko i Đorđe ga još traže. Teško breme nose, sami su želeli na tenis, iako bi im možda lakše bilo da su u nekom drugom sportu", jednom prilikom izjavila je ona.

Foto: Kurir/Damir Dervišagić
Foto: Kurir/Damir Dervišagić
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...