Boris Beker otkrio

Javna tajna o kojoj svi ćute: Ko ne voli Novaka Đokovića?

Moderan sport je od tenisera stvorio takve ljude, da se plaše da izraze svoje emocije, ali o ovome svi znaju
Šuška se
23:18h Autor: ,
Javna tajna o kojoj svi ćute: Ko ne voli Novaka Đokovića?
Foto: Profimedia

Legendarni teniser Boris Beker, sada trener Novaka Đokovića, istakao je da je "javna tajna" da se Rodžer Federer i Nole ne slažu, ali da je moderan sport od njih stvorio takve ljude - da se plaše da izraze svoje emocije.

Izdala ga kad mu je najteže: Šumaherova žena gola u Plejboju nakon razvoda! (FOTO, VIDEO)

"Tenis više nema zanimljive rivalitete jer su igrači previše uplašeni da će biti kažnjeni zbog psovki", rekao je Beker za britanski "Dejli Telegraf".

Postavljanje TV mikrofona tik uz teren, ne samo na Vimbldonu već i na drugim turnirima, omogućilo je da do šire javnosti stigne svaka izgovorena reč na terenu, što je, prema mišljenju slavnog Nemca, stvorilo čitavu generaciju tenisera koji pate od "političke korektnosti".

Beker je ovaj izraz iskoristio kako bi oslikao "lažnu ljubaznost".

Najskupljih 5 sekundi seksa: Poznati teniser uništio život zbog manekenke! (FOTO)

Baš zato, zvezde održavaju "lažno prijateljstvo", iako je "javna tajna" u svetu tenisa da se Rodžer Federer i Novak Đoković ne podnose. Boris Beker je dodao da "nema šanse da je Federer tako fin kao što deluje".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U svojoj poslednjoj autobiografskoj knjizi, Beker je naveo i sledeće: "Ljudi mi često kažu da je sadašnji tenis dosadniji od onog u vreme kada sam ja igrao. Kada ih pitam zašto, kažu mi da ima manje zanimljivih ličnosti. Odgovorim im da mi i sada imamo sjajne ličnosti u tenisu, ali je takođe tačno da se to ne vidi, jer te ličnosti ne smeju to da pokažu. Sada bivaju kažnjeni (i za najmanji ispad), a postoje i mikrofoni koji "pokupe" svaku psovku ili reč izgovorenu u trenutku frustracije.

Pravo lice Jelene Đoković: Srpska lepotica bez šminke! (FOTO)

Zato je ovih dana igračima teško da verbalizuju svoju nezadovoljstvo, jer kada to i učine, dok stignu nazad do svlačionice - već budu kažnjeni sa deset, dvadeset hiljada dolara ili čak više", zaključio je Beker.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs