Priča kao iz bajke

Ostvarenje sna obične devojke: Kako je Meri postala danska princeza! (FOTO)

Po zanimanju je bila marketinški savetnik, a kada je tokom Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine upoznala danskog princa Frederika u Sidneju, odmah se zaljubila u njega
Vip priča
20:08h
Foto: Profimedia

Njenoj eleganciji se dive na svim kontinentima - danska princeza Meri definitivno je postala internacionalna ikona stila!

 

Rođena je 5. februara 1972, u Hobartu, kao najmlađa od četvoro dece škotsko-američkog profesora Džona Donaldsona i njegove prve supruge Henrijete "Ite" Klark Horn.

 

Njihov život je bajka: 10 običnih žena koje su se udale za prinčeve! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Merina priča je baš kao iz bajke! Po zanimanju je bila marketinški savetnik, a kada je tokom Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine upoznala danskog princa Frederika u Sidneju, odmah se zaljubila u njega. Par je održavao vezu na daljinu, da bi se Meri 2002. godine preselila u Dansku, a verili su se naredne godine.

 

Skandalozna prošlost norveške princeze: Danas je žena najzgodnijeg princa! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bračni zaveti razmenjeni su pred stotinama članova porodica, evropskih i azijskih kraljevskih članova i ostalih gostiju, u crkvi u centru Kopenhagena 14. maja

2004. godine. Princeza Meri hodala je ka oltaru u jednostavnoj ali sofisticiranoj haljini boje slonovače, koja je kombinovala i austalijsko nasleđe i istoriju porodice čiji deo je postala.

 

U vrtlogu ljubavi i rata: Dinastija Romanov, tragična sudbina ruskih princeza! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Godine 2005. par je proslavio rođenje prvog deteta, princa Kristijana, a već 2007. dobili su i princezu Izabelu. U januaru 2011. godine njihova porodica dobila je dva nova člana – blizance Vinsenta i Džozefin.

 

Krštenje princeze Šarlot: Nestašni Džordž ukrao svu pažnju! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Redovna na danskim modnim revijama, Meri je aktivan pokrovitelj danske modne industrije. Njen modni stil je, bez sumnje, promovisao dansku modu širom sveta, a kažu i da je imao veliki uticaj na dansku "uličnu" modu.

 

Životna priča princa iz naroda: Evo zašto Norveška voli svog Hokona! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hladan i pomalo rezervisan stil, koji je postao njeno prepoznatljivo modno obeležje, izdvaja je od ostalih članova kraljevskih porodica. Upravo ta klasika i smisao za detalje, jesu ono što je čini toliko omiljenom kada je u pitanju modna kritika.

 

Tužna princeza Beatris: Majka je od 8. godine tera na dijetu! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iako je zbog stila porede sa Grejs Keli, Odri Hepbern i Džeki Kenedi, on je poseban – nežan i ženstven, baš poput nje – princeze koja živi svoju bajku!

 

Oženio se unuk Grejs Keli: Slavlje dostojno plemića! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs