Da li ste znali?

Život je nije mazio: Tamna strana fatalne plavuše Šeron Stoun

Šeron je nekada bila najbolji đak u školi, daleko ispred svoje generacije, međutim nikada nije diplomirala
Vip priča 04.05.2015. - 11:07h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Fatalnu plavušu i zvezdu filma "Niske strasti", čuvenu Šeron Stoun, život nije nimalo mazio, naprotiv. Imala je toliko uspona i padova naročito na privatnom polju, ali je posle svakog ustajala uzdignute glave i kretala dalje.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rođena je u Pensilvaniji, 10. marta 1958. godine, u radničkoj porodici. Njena mama Doroti bila je čistačica, a otac Džozef radnik. San njene majke bio je da deca izvede na pravi put, da budu intelektualci, a ne radnici, te da sebi obezbede mnogo bolji život nego što su im oni kao roditelji omogućili.

 

Lice anđela krije burni život: Pravo lice turske Salme Hajek! (FOTO)

 

Šeron ima dva brata, Majkla i Patrika, i sestru Keli. Njena biografija nedvosmisleno potvrđuje da lepota koju poseduje nije bez intelektualnog pokrića - danas je članica "Mense" (udruženja najinteligentnijih ljudi sveta), sa IQ-om 154, Šeron je nekada bila najbolji đak u školi, daleko ispred svoje generacije, te je već sa 15 godina prebačena na Univerzitet "Edinboro", gde je studirala književnost i umetnost.

 

Međutim, nikada nije diplomirala, ali joj je 2007. godine, kada je ponovo posetila rodni grad i Univerzitet, tada već kao slavna osoba, dodeljen počasni doktorat. Njen san je još za vreme studija bila glumačka karijera, namera da postane nova Merilin Monro, a put ka slavi potražila je preko lokalnog takmičenja za Mis, gde je sa 17 godina osvojila titulu najlepše.

 

Prvu ulogu dobila je 1980. godine u filmu Vudija Alena "Sećanja na zvezdanu prašinu". Međutim, najveću slavu ostvarila je ulogom u filmu "Niske strasti", 1992. Od tada postaje miljenica muškaraca širom sveta, i to najviše zahvaljujući kultnoj sceni prekrštanja nogu - u mini haljinici bez donjeg veša.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Možda jedan od najstrašnijih događaja koji su joj se desili u životu odigrao se 2001. godine. Naime, glumici je tada život bukvalno visio o koncu. Doživela tako snažan bol da je pomislila da je upucana u glavu.

 

"Zvala sam mamu i rekla "mama, ja sam u Hitnoj, imam izliv krvi u mozak".

 

Foto: AP
Foto: AP

Glumica kaže da su moždani aneurizmi bili uzrok mnogih ružnih događaja koji su je kasnije zadesili, bacili je na dno ali su joj isto tako dali mogućnost da život vidi potpuno drugacije.

 

Šeron Stoun uvek izgleda tip-top: Otkrila svoje najvažnije modno pravilo!

 

"Morala sam da učim da hodam, da čujem, da govorim, da se sećam, sve ispočetka. Mislila sma da umirem, čak i kada sam se vratila kući".

 

Godinama kasnije, njen život kao da se raspadao. Godine 2004. Šeron i njen muž Fil Bronstin su se rastali, dok je 2008. njen Fil dobio apsolutno starateljstvo nad njihovim sinom.

 

"Postojao je deo mene koji je osećao kao da sam sve izgubila. Moja karijera bila je gotovo ugašena, moja porodica takođe, razvela sam se, oduzeto mi je dete i veliki deo mog identiteta. Potonula sam. I kada sam potonula, postala sam feniks. Potpuno sam izgorela, do pepela. Zbog svega što sam bila, mislila sam, ništa od toga nije ostalo".

 

"Izgubiti sve je kao smrt. Ali to nije loša stvar, smrt nije ono najgore. Sve je postalo bogatije tokom ovog iskustva. Sve je postalo bolje za mene, zbog ovog iskustva. Bilo je kao novi početak. Svaka smrt je novo rođenje", ispričala je Stounova u emisiji kod Opre Vinfri.

 

Sama se šišala i šminkala: Tajna lepote veličanstvene Hurem! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...