Okupljanje u porodičnom domu

Neda Ukraden: Na Božić deca obavezno džaraju vatru, a po sobi su prosuti žito i slama

Na Božić se od rane zore poštuju svi običaji. To prenosimo s kolena na koleno jer ne želimo da se tradicija ugasi, kaže pevačica
Vip priča
12:10h Autor:
Neda Ukraden: Na Božić deca obavezno džaraju vatru, a po sobi su prosuti žito i slama
Foto: Nebojša Mandić

Neda Ukraden jedva je dočekala Badnji dan i Božić jer je to vreme koje poklanja isključivo svojim ukućanima - ćerki Jeleni i zetu Predragu, a pre svega trogodišnjim unukama Nedi i Aleksandri i jednogodišnjem unuku Dušanu.

Pevačica je za svoje ukućane pripremila pregršt poklona, a u razgovoru za Kurir kaže da se najradosniji praznik proslavlja u njenom domu.

"Božić je vreme praštanja, mirenja, ljubavi, vreme da se nesebično daješ i lepo bi bilo da se takav duh širi tokom cele godine. Božić s mojim unucima je najlepša stvar. U našem domu ritual počinje na Badnje veče. Kao i svake godine, pravim bakalar, dok je moja ćerka Jelena zadužena za česnicu. Na Božić se od rane zore poštuju svi običaji. Deca obavezno džaraju vatru, a po sobi su prosuti žito i slama. Tu tradiciju prenosimo s kolena na koleno jer ne želimo da se običaj ugasi", priča Neda i nastavlja:

"Iza mene je uspešna godina i red je da ovaj mesec posvetim porodici. Unučice su zauzele posebno mesto u mom srcu, a na njihov drugi rođendan sam dobila mog anđela Dušana. Verujte mi da nijedno od njih troje ne izdvajam", ponosno ističe Ukradenova.

Kako Seka Aleksić proslavlja Božić, saznajte OVDE.

Pevačica ne krije da joj je božićna želja da pronađe muškarca svog života:

"Meni nije potreban muškarac da bih bila srećna. Bilo bi lepo da imam partnera, ali kako ga nema, to nije razlog da budem nesrećna. Moja deviza je - bolje sama nego s bilo kim. Nisam prisiljena da budem s nekim zbog ekonomske zavisnosti, materijalnog duga, loših navika, zbog nekog papira ili potpisa. Ja sam žena koja traži neuslovljenu ljubav i takvu istu sam spremna i da pružim. Ako se to desi u ovoj godini, biću srećna, ako ne, i dalje će mi biti super", iskrena je pevačica, koja će svoju majku za najradosniji praznik dovesti iz doma za stara lica.

"Moja majka će biti s nama za Božić, lepo je da to praznično vreme podeli s nama. Želim da budemo zdravi i da nas posluži sreća", kaže pevačica.

OVDE saznajte kako Ceca Ražnatović proslavlja Božić!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs