Prvi muž pokušao da je ubije 2 puta, preživela rak, pa pronašla sreću sa Grkom: Život Maje Volk je kao film

Maja Volk ima 65 godina, a za to vreme desio se ceo jedna život koji podseća na roman

Vip priča
Autor:
Prvi muž pokušao da je ubije 2 puta, preživela rak, pa pronašla sreću sa Grkom: Život Maje Volk je kao film
Foto: Printscreen Instagram / majazmaja59

Maja Volk je na našim prostorima između ostalog poznata kao izuzetan borac, žena koja je savladala rak i koja svoje proverene metode zdrave ishrane deli sa drugima.

S druge strane tu je Maja Volk - talentovana književnica, scenaristkinja i muzičarka.

Rođena 1959. godine u Beogradu, od roditelja Petra i Mrijane, živela je i odrastala na Dedinju. Bila je vrlo inteligentno, ali i maštovito i nemirno dete. Kaže da se prvi put zaljubila sa 11 godina i to u Dušana Bogdanovića, gitaristu koga je upoznala u muzičkoj školi.

Maja Volk
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ipak, pošto su joj roditelji bili jako strogi prvu ozbiljnu vezu je imala tek na fakultetu. U Australiji se 1985. godine udala za stend ap komičara i saksofonistu, veterana rata u Vijetnamu, ali taj brak nije dugo trajao. On je bio alkoholičar, a prema Majinim rečima u pijanom stanju ju je psihički i fizički maltretirao. Jednom prilikom je priznala da je dva puta pokušao da je ubije.

„Tada sam imala 27 godina i rešimo da napravimo svadbu u pravoslavnoj crkvi u Sidneju i naš običaj je da se gucne vino i on dobije delirijum tremens tog istog dana. Alkoholizam je alergija na alkohol i jedna kap je dovoljna da se pokrene hemijska reakcija kao što se i desilo. Ja se udajem i znam da je kraj, potpuno suludo. Odlazimo u Jugoslaviju, Stop Over u Rimu, u to vreme je Kvantas častio sedam dana. On sedi u sobi i pije, a ja lutam Rimom i ne znam, od sramote, kako da kažem i šta da kažem.“

Maja Volk
foto: Instagram / Majazmaja59

„To traje tri dana, a onda 15 dana se kaje i ja shvatam što žene žive sa takvim ljudima. Jer onom pijanom ne možeš ništa da kažeš, a onaj trezan se ne seća ničega, i ti zapravo živiš sa dva čoveka. Sreća, pa je to ludilo trajalo jako kratko, on se jedan dan iselio iz stana, to je fenomenalno, hvala mu na tome. Po zakonima nemaš pravo na razvod dve godine, jer je bitan natalite, a puno se brakova sklapalo zbog papira. Ja sam njega razvela ovde, uzela dva advokata i rekla da mu ne znam mesto stanovanja, on siroti i ne zna da je razveden“, pričala je Maja a prenosi Nova.

Sledeće godine je na FEST-u upoznala Zorana Živkovića. Zaljubili su se i počeli da žive zajedno. Dve godine kasnije su se venčali, a 1989. godine dobili ćerku Teodoru. Kada je devojčici bilo sedam meseci sluh je prestao da joj se razvija, te je Maja, uprkos tome što su i ona i suprug bili jedina deca svojih roditelja, odlučila da ima još dece.

Godine 1991. rodila je drugu ćerku Milenu, a 1996. godine sina Mihaila. Kako je jednom prilikom kazala, sa decom je imala drugarski odnos. Priznaje da danas i oni nju uče nekim stvarima. Svo troje su nasledili njene talente. Milena i Teodora su studirale Menadžment kreativnih industrija, a Mihailo takođe odlično svira gitaru.

Jedan od najstresnijih perioda u životu je doživela 1999. godine kada je ustanovljeno da boluje od koksaki virusa. Dodatni udarac je usledio kada se 2004. godine razvela od supruga i kada joj je umrla majka. Sve to je, kaže, doprinelo da u aprilu 2008. godine sazna da boluje od karcinoma grla.

Lekari su joj rekli da mora hitno na operaciju, jer bi u suprotnom za mesec dana mogla da umre. Samo par dana kasnije je podvrgnuta operaciji, na kojoj su joj odstranjen grkljan i pljuvačne žlezde. Potom je usledila hemoterapija koja je skoro potpuno uništila njen imunitet. Jednom prilikom je priznala da je morala ponovo da uči da govori, guta i pije. Zbog stresa i naglog gubitka težine joj je opala kosa, a od hemoterapije su stradali zubi i jetra.

Maja Volk
foto: Printscreen/ Instagram/ Majazmaja59

Međutim, tada je upoznala Gruju, čoveka za koga kaže da joj je promenio život. Od njega je naučila sve o načinu ishrane koji čoveku kao biću odgovara. Maja tvrdi da čovek nije rođen da bude mesožder i veruje da ljudi treba da se hrane sirovom hranom, poput životinja. Izbacila je meso, jaja, mlečne proizvode i prestala da termički obrađuje hranu. Kaže da joj se postepeno poboljšala krvna slika i ojačao imunitet.

Kroz neko vreme benefiti su bili vidljivi i na koži, kosi i celom organizmu. O svojim iskustvima, a posebno o prednostima sirove hrane govorila je u mnogim gradovima širom bivše Jugoslavije, ali i u dijaspori. Njena predavanja mogu se naći na internetu, a tome je posvetila i poslednjih pet knjiga.

Godine 2015. je posle putovanja u Peru napravila profil na sajtu za upoznavanje. Kako kaže, njena biografija na tom sajtu je bila toliko konkretna da je većinu muškaraca u startu odbila. Ipak, javio joj se Nikos Gousgounis, sociolog i antropolog iz Atine koji se dugo bavio proučavanjem običaja balkanskih naroda. Počeli su da se dopisuju i shvatili da imaju mnogo toga zajedničkog. Nakon prvog sastanka su postali nerazdvojni.Ova veza je trajala sve do 2021. godine. Zbog karantina Nikos je upao u neku vrstu depresije koja je uticala i na njihovu vezu.

Maja Volk
foto: preentscreen/Instagram

Maja je pričala da se prekid veze desio skoro u isto vreme kada i rođenje njenog unuka, te je ona iskoristila novu realnost da se posveti novom članu porodice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs