"Protiv prirode je da roditelj sahrani svoje dete": Čuveni Nik Kejv kroz suze ispričao o najgoroj ljudskoj sudbini

Čuveni muzičar Nik Kejv, kroz suze je govorio o najtežoj sudbini koja može da zadesi čoveka.

Vip priča
11:38h
"Protiv prirode je da roditelj sahrani svoje dete": Čuveni Nik Kejv kroz suze ispričao o najgoroj ljudskoj sudbini
Foto: Printskrin@ABC News In-depth/YouTube

Čuveni muzičar Nik Kejv, nije mogao da zadrži suze dok je razgovarao o tragičnoj smrti svoja dva sina.

Muzičar (66), izgubio je sina Artura (15) 2015. godine nakon što je mladić prvi put uzeo LSD, pavši sa litice u blizini njihove kuće u Brajtonu. Njegov drugi sin Džetro Lezenbi umro je u Melburnu 2022. godine u dobi od 31 godine, nekoliko dana nakon što je pušten iz zatvora.

Nik Kejv
foto: Printskrin@ABC News In-depth/YouTube

Borio se sa zavisnošću od droge i šizofrenijom i nasilno je napao sopstvenu majku dva meseca pre smrti. Muzičar rođen u Australiji, Nik je tokom godina otvoreno govorio o tragedijama, ali sada kaže da se oseća "veoma loše".

Pojavljujući se u promotivnom klipu za svoj predstojeći intervju za "Australijen Stori", Nik se rasplakao dok je razgovarao o svojoj deci. "Bio sam zadivljen sopstvenom genijalnošću. Upravo sam video ludost te... sramne vrste samopopuštanja." Priznao je da mu se životni stil "srušio" nakon što je Artur preminuo. "Ta ideja da umetnost poništava sve, jednostavno se više ne odnosi na mene.

Nik Kejv
foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

"Žao mi je da je o tome prilično teško govoriti." Ranije ove godine, Kejv je priznao da "ne može da nema osećaj krivice" nakon tragičnog gubitka njegovih sinova, navodeći da je "protiv prirode" da roditelj sahrani svoje dete.

Kada ga je Gardijan pitao da li se oseća odgovornim za smrt svojih sinova, on je odgovorio: "Mislim da je to nešto što ljudi koji izgube decu osećaju bez obzira na situaciju, jednostavno zato što jedina stvar koju treba da uradite je da ne dozvolite da deca umru. Jedina stvar koju treba da uradite je da zaštitite svoju decu.

Nik Kejv
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

O tome da li oseća krivicu zato što je droga igrala ulogu u Arturovoj smrti, on je priznao: "Mogao bi da postoji neki element toga, da. Gledajte, ove stvari su u našem DNK, nasleđene su. Ne želim da pravite bilo kakve pretpostavke o Arturu, koji je bio samo mlad dečak, nije kao da se bavio drogom. I ne može a da ne postoji osećaj krivice. Na fundamentalnom nivou, protivno je prirodi sahranjivati svoju decu. I ne može a da ne postoji osećaj krivice."

Kejv i njegova porodica, uključujući njegovu suprugu Suzi i Arturovog brata blizanca, preselili su se u Los Anđeles ubrzo nakon Arturove smrti jer je blizina mesta nesreće u njihovom prethodnom domu bila prevelika za podnošenje.

U nastavku pogledajte ceo intervju sa Nikom Kejvom:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs