Kako bi legao u krevet, tako bi izašlo dete: Čuveni glumac ima 4 bivše, 1 verenicu, a nije bilo čudno što je tražio DNK

Čuveni glumac Edi Marfi, važi za jednog od najprepoznatljivijih američkih glumaca koji ima vrlo burnu ljubavnu priču. On se 4 puta ženio, a onda skrasio pored 18 godina mlađe.

Vip priča
18:53h Autor:
Kako bi legao u krevet, tako bi izašlo dete: Čuveni glumac ima 4 bivše, 1 verenicu, a nije bilo čudno što je tražio DNK
Foto: Profimedia

Slavni detektiv Aksel Foli, tačnije američki glumac Edi Marfi, koji uveliko reklamira novi nastavak akcione komedije "Policajac s Beverli Hilsa", izgradio je zavidnu holivudsku karijeru i postao jedan od najproduktivnijih komičara današnjice. O njegovom uspehu ceo svet bruji, ali neretko se piše i o uzbudljivom ljubavnom životu.

Ovog harizmatičnog glumca "bije" glas da je veliki zavodnik, a s obzirom da ima čak desetoro dece, nije nam teško da u to poverujemo.

Edi Marfi
Edi Marfi foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Otac policajac ga napustio, a onda je izboden do smrti

Edvard Edi Regan Marfi, kako glasi puno ime slavnog glumca rođen je 3. aprila 1961. godine u Njujorku. Njegov otac, Čarls Marfi, po zanimanju policajac i uz to još i komičar amater, napustio je porodicu kada je Edi imao tri godine, da bi kasnije bio izboden do smrti, u vreme kada je Ediju bilo samo osam godina.

Edi, njegov brat Čarli i polubrat Vernon Linč Džunior, odrastali su uz njihovu majku Lilijen Marfi, službenicu telefonske kompanije i njihovog očuha Vernona Linča koji je bio poslovođa u fabrici sladoleda.

Edi Marfi u šetnji
Edi Marfi u šetnji foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Marfija su smatrali za izvanredno pametno i bistro dete, ali umesto da se oproba u nekim od programa predviđenih za mlade talente, on je najveći deo vremena trošio na izvođenje imitacija i pričanje viceva pred publikom, zapostavljajući tako "školovanje" svoga talenta.

Negde u uzrastu od 15 godina, počeo je da piše i izvodi svoje programe zajedno sa njegovim partnerom, komičarem Mičelom Kiserom, u omladinskim centrima i lokalnim klubovima, jednako kao i u pred publikom Ruzveltove srednje škole.

Karijeru započeo u poznatom šou programu

Edi je dobitnik brojnih nagrada, kao što su Zlatni Globus, Gremi, nagrade Esnafa filmskih glumaca, a bio je nominovan i za Oskara.

Edi Marfi, okušao se takođe i kao pevač, ali bez nekog većeg uspeha, a nakon Ruzveltovog centra mladih, u 19. godini postaje izvođač u NBC-ovom šou programu "Subotom uveče uživo" (Saturday Night Live). Marfi napušta šou sredinom sezone 1983-1984, pojavljujući se u ostatku te sezone samo u filmovanim skečevima.

Edi Marfi pozira na setu filma
Edi Marfi pozira na setu filma foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Marfi je kasnije glumio u mnogim komedijama uključujući u to i seriju filmova "Policajac sa Beverli Hilsa" i postao jedan od najviše plaćenih glumaca u Holivudu. Poznat je i kao "pozajmljivač glasa" za uloge Pi-Džeja i Magarca u serijalu "Šrek" i ulogu kineskog zmaja Mušu u Diznijevom "Mulanu”. Marfi je učinio značajan otklon od ostalih i po tome što je glumio u više filmskih serijala nego bilo koji drugi glumac u Holivudu.

Za jedno dete tražio DNK analizu

Prva velika ljubav Edija Marfija bila je Nikol Mičel sa kojim se Edi zabavljao dve godine da bi se 1993. godine venčali. U braku sa Nikol, Edi je dobio petoro dece: Briju, Majlsa, Šejna, Zola Ivi i Bela Zaharu. Ipak, 2005. godine, Nikol podnosi zahtev za razvod koji se finalizuje 2006. godine.

Prva žena Edija Marfija, Niki
Prva žena Edija Marfija, Niki foto: Printskrin@nikimurphy/Instagram

Nakon razvoda Edi počinje da se zabavlja sa članicom Spajs grls benda, Melani Braun. Kada je pevačica zatrudnela rekla je da je dete koje očekuje Edijevo, ali on je tada prokomentarisao: "Stvarno ne znam čije dete će roditi Melani. Sve dok se dete ne rodi i ne uradimo test očinstva, ne znam da li sam ja otac".

Melani se porodila i na svet donela Ejndžel Ajris i to tačno na Edijev rođendan. Nakon urađenog testa očinstva, DNK analizom utvrđeno je da joj je glumac zaista otac. Tek tada Edi je priznao ćerku. Sa Polet Meknili dobio je sina Erika, sa Tamarom Hud ima sina Kristijana.

Deseto dete dobio tek 30 godina kasnije

Od rođenja prvog deteta 1989. godine, pa skoro 30 godina kasnije Edi je dočekao svoje deseto dete, sina Maka. Glumac je otkrio da mu se ovako sviđa i srećan je što ima punu kuću. U jednom intervjuu, kada su ga pitali da li je imati desetoro dece previše, rekao je: "Ne, to je sasvim u redu".

Edi Marfi sa porodicom za Božić
Edi Marfi sa porodicom za Božić foto: Printskrin@christian_murphy/Instagram

U njegovoj porodici nema drame, ni prepiranja. Edi se postarao da se sve njegove žene (bivše i sadašnja) savršeno slažu. Marfi je otkrio kako održava mir u kući: "Svi su zaista kul jedni s drugima i svuda naokolo je ljubav, svi se slažu, to je dobra stvar. U kući vlada ljubavna fešta".

Sve ih duboko voli i smatra se blagoslovenim čovekom, jer su sva njegova deca fenomenalna: "Zaista sam imao sreće. Moja deca su pametna i stvarno se trude". Ponosan je na sve njih podjednako i srećan što se niko od njih ne ponaša kao holivudska "zvezda" i što su prizemni u svakom trenutku - "Tako sam blagosloven sa svojom decom. Nijedno od njih nije loše..."

U nastavku pogledajte fotografije Edijeve dece:

1 / 5 Foto: Shutterstock

Skrasio se pored 18 godina mlađe verenice

Iako je njegov stil života uveravao sve da se on neće skrasiti, uradio je to 2012. kada je imao 50 godina, sa verenicom Pejdž Bučer koja je od njega mlađa 18 godina. Edi Marfi je 2018. dobio svoje deseto, a drugo dete sa verenicom Pejdž Bačer. Rodio se tada njihov sin Maks, a par ima i ćerku Izi.

Edi Marfi i Pejdž Bučer
Edi Marfi i Pejdž Bučer foto: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Slavni komičar je 2022. godine blistao od sreće na svadbi ćerke Brije koja se udala za glumca Majkla Zavijera. Ceremonija venčanje upriličena je na Beverli Hilsu, Marfi je odveo svoju naslednicu do oltara, a zatim sa njom plesao uz numeru Stivija Vondera "Isn't She Lovely".

Stil/Mondo

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs