Skandalozan život bliznakinja Olsen: Trojke, zavisnost i novac koji im je samo nesreću doneo

Meri Kejt i Ešli Olsen rade od kako su došle na svet, a taj silni novac koji su zaradile doneo im je samo nesreću

Vip priča
09:57h
Skandalozan život bliznakinja Olsen: Trojke, zavisnost i novac koji im je samo nesreću doneo
Foto: Profimedia

Meri Kejt i Ešli Olsen imale su samo 9 meseci kada su dobile svoju prvu filmsku ulogu i od tog momenta njih dve nikad nisu prestale da rade.

Veliku popularnost su dobile glumeći u filmu "Puna kuća", a nekoliko godina kasnije postale su najmlađe producentkinje u istoriji Holivuda. Devojke su u kratkom vremenskom intervali postale milionerke, a još nisu bile ni blizu punoletne.

Ovih dana, kada im se bliži proslava 38 rođendana, slavne sestre ne možete videti u javnosti. One godinama u tajnosti vode luksuznu modnu kuću s kojom šire svoje kapital. Decenijama su njih dve bile te koje su punile novinske stupce i bile glavne zvezde na naslovnim stranama. Sada su se toga zasitile pa se pažljivo kriju od javnosti.

Olsen sestre
foto: Profimedia

Donosimo vam neke mračne tajne popularnih bliznakinja - Tragična priča slavih sestara Olsen

Slava Meri-Kejt i Ešli Olsen za njih dve bila je svojevrsna nesreća. To ni na koji način nije bilo planirano, čak iako su odrasle u Holivudu.

Sve je počelo tako što je njihova majka poslala fotografiju bliznakinja na kasting agenciji. Pošto bebe mogu legalno da rade samo 20 minuta u komadu, bliznakinje su dobile ugovor da rade 40 minuta dnevno. Njih dve su dobile posao, ali to ne znači da im se dopao.

Pričalo se da su sestre mnogo plakale, da nikako nisu mogli da snime scenu, ali zamena nije dolazila u obzir.

Istina je da nijedna od sestara Olsen nije uživala u svojoj glumačkoj karijeri. Meri Kejt Olsen je 2010. godine priznala: "Nikad nikome ne bih poželela da ima detinjstvo kao ja."

Osim što su celo detinjstvo radile, sestre Olsen su bile opsedana paparacima i sve do 18og rođendana su bukvalno progonjene gde god da bi se pojavile.

Novinari su išli tako daleko da su ih i pre punoletstva pitali da li su i kada su izgubile nevinost.

"To je tako lično i nije primereno da se tako jedno pitanje postavlja šesnaestogodišnjoj devojci," rekla je kasnije Ešli Olsen, koja je "histerično plakala" kada je na svim tabloidima osvanula fotografija sestara u bikiniju na odmoru na Havajima. "To je bila najgora noćna mora," rekla je Ešli.

Godinama su kružile priče da se sestre Olsen bore sa zavisnosti o kokainu. Razlog je bila izuzetna mršavost sestara, ali i silne zabave kojima su prisustvovale.

Istina je bila da je Meri Kejt patila od teške anoreksije i sa problemom se suočila tek kada su je na to primorali.

Meri Kejt olsen, Ešli Olsen
foto: Profimedia

Otac poznatih sestara je ćerku "smestio u ustanovu za lečenje", nakon što je završila srednju školu. I to se desilo kao očajnička mera predostrožnosti onaj momenat kada su shvatili da ona ništa ne jede. Ranije te godine su unajmili čak i osobu koja je nadgledala njenu ishranu.

U momentu kada su je smestili u ustanovu, Meri Kejt je imala 17 godina.

"Svi problemi su deo odrastanja. Svi prolaze kroz teška vremena, to je deo života," rekla je Meri Kejt Olsen 2008. u neku ruku priznajući da ima problem.

"Najteži deo je biti iskren prema sebi i tražiti pomoć," rekla je ona. "Ne želim da prolazim kroz život zatvorenih očiju, ne želim da kroz sve prolazim zatvorenog uma. Želim da budem svesna stvari oko mene."

Zašto se nisu osećale sigurno na fakultetu

Sestre su 2004. godine završile srednju školu, upisale fakultet u Njujorku i kupile penthaus vredan 7,3 miliona dolara u kojem su započinjale studentski život.

A onda je svima bilo jasno da sestrama i ne ide baš dobro sa fakultetom. Meri Kejt je preskakala predavanja, pokušavajući da balansira između Njujorka i Los Anđelesa. Na kraju se povukla sa fakulteta i to pod izgovorom da mora da povede računa o svom zdravlju, iako su o njoj već brinula dva tima terapeuta, nutricionista i terapeuta za ishranu.

Na kraju su Ešli i Meri Kejt Olsen odustale od fakulteta, jer se nisu osećale bezbedno na fakultetu. Navnodno su njihove kolege počele da prodaju priče o sestrama tabloidima. Osima toga, sestre su kod kuće imale biznis koji im je donosio mnogo para, koji su mogle da obavljaju samo njih dve.

Meri Kejt i Ešli Olsen
foto: Profimedia

Poroci sestara Olsen

Sestre su bile strastveni pušači sve do 2003. godine kada su za Roling Stonse rekle da ne puše i ne piju. Ali njiove fotografije sa cigaretom u rukama preplavile su sve svetske časopise. Jedan novnar je čak i napisao tekst sa naslovom: "Zašto me tako umiruju fotografije bliznakinja Olsen koje puše?"

Stručnjaci su čak njihov izmoren izgled pripisivali cigaretama. Svetski mediji su preneli da je na venčanju Meri Kejt Olsen bila činija puna cigareta i da su gosti čitavu noć pušili.

Čak je i na Nedelji mode u Njujorku 2010. godine Meri Kejt ukorena zbog pušenja u zatvorenom prostoru.

Tragedija vezana za smrt Hita Ledžera

Priča se da je Meri Kejt Olsen "izgubila glavu" za glumcem Hitom Ledžerom s kojim se zabavljala 3 meseca, ali nikad njih dvoje javno nisu priznali svoju ljubav.

Ispostavilo se da je Meri Kejt bila na brzom biranju za sve krizne situacije koje je imao Hit Ledžer. Kasnije je bila ona ta koja je saznala da je maserka pokušala bezuspešno da oživi slavnog glumca.

Ledžerova smrt je ocenjena kao "slučajno predoziranje lekovima na recept", dok je Meri Kejt odlučila da sarađuje sa istražiteljima u zamenu za imunitet od bilo kakvog krivičnog gonjenja. Na kraju slučaj je zatvoren jer je ustanovljeno da se Hit Ledžer slučajno predozirao.

Hit Ledžer
foto: IPA / IPA / Profimedia

Sestre Olsen se trajno povlače u ilegalu

Meri-Kejt i Ešli Olsen su možda zaradile bogatstvo od svoje slave, ali su se u velikoj meri povukle iz očiju javnosti još od 2011. godine.

Danas njih dve su enigma za mnoge. One se bave modom, pojavljuju se samo na ciljanim događajima poput Met Gale i Nedelje mode, gde promovišu svoju kolekciju.

"Navikli smo da budemo sa druge strane kamere i da upravljamo procesom, tako da nam je sada teško da snimamo neke nove projekte", rekla je Meri-Kejt u martu 2017.

Njih dve imaju milione i to bogatstvo održavaju tako da nemaju potrebu ni da pričaju o tome, a društvene mreže skoro i da ne koriste.

Luksuzne marke Meri-Kejt i Ešli Olsen su u velikoj meri hvaljene širom modne industrije, barem među onima koji mogu da plate skoro 6.500 dolara za haljinu. Sve što one urade, proda se preko noći bez obzira na cenu od koje će vam se zavrteti u glavi.

S druge strane tu su zaposleni koji rade za njih dve i koji tvrde da su sestre Olsen poslodavci iz pakla.

Sestre Olsen
foto: Javiles/Bruce/WCP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Brak i veze slavnih sestara

Svi su bili šokirani kada se Meri Kejt Olsen udala za francuskog bankara Olivija Sarkozija, koji joj je izgledao kao deda, a ne muž. A sve je dobilo na težini onaj momenat kada je par odlučio da se razvede pa je u jeku pandemije Olivije izbacio Meri Kejt iz njihovog stana u Njujorku.

Bolest Ešli Olsen

Godinama Ešli je imala ozbiljnih problema sa zdravljem. Tako je 2015. godine bolovala od lajmske bolesti, zbog čega je završila u bolnici.

"Često je iznemogla, preterano umorna i bez imalo snage za posao," rekao je jedan od njenih zaposlenih.

Sestre su 2016. godine bile na zatezanju lica koje je pošlo po zlu. Prema stranim medijima, ta operacija je uslovila nekrozu, tj. propadanje tkiva, ša je Ešli bila na terapiji kiseonikom mesecima.

Ešli Olsen
foto: Profimedia

Ljubavni trougao sestre Olsen

2004. godine pisalo se da je Meri Kejt bila umešana u ljubavni trougao zbog kojeg je morala da napusti fakultet.

U to vreme, Meri Kejt je izlazila sa Stavrosom Niarhosom III, grčkim naslednikom brodarstva i plejbojem. Prema intervjuu za V Magazine, Olsen je saznala da je njen dečko izlazio sa koleginicom iz tabloida Paris Hilton.

Da stvar bude još gora, Meri Kejt i Pariz su nekada bile dobre prijateljice. „Pariz i ja smo uvek imale samo lepe stvari da kažemo jedno o drugom“, otkrila je ona u intervjuu. "Sad pretpostavljam da možete reći da ne razgovaramo."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs