3 NAJVAŽNIJE LJUBAVNICE KRALJEVSKE PORODICE: Princ Filip živeo sa njom, ČARLS jednu oženio, a VILIJAM je doveo kod KEJT

Dok se ceo svet pita gde je nestala Kejt Midlton, šuškanja o razvodu od Vilijama sve su glasnija

Vip priča
3 NAJVAŽNIJE LJUBAVNICE KRALJEVSKE PORODICE: Princ Filip živeo sa njom, ČARLS jednu oženio, a VILIJAM je doveo kod KEJT
Foto: Profimedia

Kejt Midlton je nestala iz javosti. O njoj nema ni traga ni glasa od januara ove godine, a mnogi njen "nestanak" povezuju sa pricom Vilijamom i sumnja se svaljuje na njega.

Nevera, bračne nesuglasice -šuška se. Već dugo u javnosti postoji priča o njegovoj navodnoj ljubavnici. Ali to ne bi bilo ništa čudno, jer su upravo svi muškarci iz kraljevske porodice prevarili svoje supruge. Podsetimo se 3 najvažnije ljubavnice koje su umalo srušile kraljevsku porodicu:

Ljubavnica princa Filipa

Princ Filip je Peni često nazivao "drugom najvažinojom ženom" u svom životu, a sve je počelo jer je par imao zajedničku ljubav prema vožnji kočijom. Njihovo prijateljstvo je trajalo godinama, a princ Filip je bio uz Peni i kada je ona izgubila ćerku zbog raka bubrega.

Peni je bila redovan gost Vud farme, na kojoj je princ Filip najčešće boravio nakon što se povukao iz javnog života 2017. godine.

Toliko je bila bliska sa Filipom da ju je osoblje nazvalo "gospođica takođe", jer je ona "takođe" pozivana na sve događaje porodice.

Peni je bila jedna od 30 osoba koje su prisustvovale sahrani princa Filipa, ali bila je prisutna i na kraljičinoj sahrani.

Priča se kako je princ Filip učio Peni da vozi kočiju, pa joj se tom prilikom žalio na svoj brak koji ima problema.

Peni je uz Filipa bila do smrti i to na imanju na kojem je on živeo odvojeno od kraljice. Znači, na samrtnoj postelji, Peni je bila najvažnija žena u njegovom životu.

Ipak, postoji i priča da je tokom dugog braka, princ Filip varao kraljicu sa preko 12 žena. Izgleda da je kraljica bila upućena u to i da je na tu informaciju odgovarala: "Muškarci će uvek biti muškarci."

Ljubavnica princa Čarlsa

Kamila Parker, Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Kamila Parker je danas kraljica Velike Britanije i ta informacija je toliko čudna kada se zna podatak da je bila ozloglašena ljubavnica koja je itekako uticala na raspad braka između princa Čarlsa i princeze Dajane.

Kada su vesti o njihovoj aferi prvi put izašle na videlo, Kamila se suočila sa žestokim kritikama. Trebalo je vremena da je javnost prihvati nakon Dajanine smrti 1997. godine, a kada se udala za Čarlsa 2005. godine, tema njene buduće titule bila je uzrok kontroverzi.

U to vreme, kraljevski pomoćnici su rekli da Kamila ne želi da bude poznata kao kraljica supruga - iako je imala pravo da bude poznata.

Umesto toga, "nameravala" je, kada dođe vreme, da bude poznata kao Princeza Consort - titula koja se nikada ranije nije koristila u britanskoj istoriji.

Ali njena transformacija je bila toliko zapanjujuća da je sada jedan od najpopularnijih članova kraljevske porodice i punopravni član „Firme“.

Kamila Parker
foto: Jules Annan / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Evo kako je izgledao njen put od ljubavnice do kraljice:

Malo šta joj je išlo u prilog: u mladosti nije bila lepotica (princeza Dajana je svoju suparnicu, navodno, uporedila s rotvajlerom), život na ladanjskom imanju oduvek joj je draži od balova, nije htela da bude modna ikona, čitala je sve osim ljubavnih romana i modnih časopisa, nije volela da se šminka, a muškarce je osvajala humorom i britkim jezikom.

Nakon što su joj roditelji, otac Brus Šand, bivši vojni oficir i imućan trgovac vinima i majka Rosalind - pripadnica visokog društva čija je pretkinja Alis Edmonston bila ljubavnica britanskog kralja Edvarda VI - priredili debitantski bal u 17. godini u Londonu, Kamila je imala udvarače iz društvene klase kojoj i sama pripada.

Tokom detinjstva nadimak joj je bio "Mila”, bila je popularna, druželjubiva i vrlo živahna.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Kada je napunila šesnaest godina roditelji su je upisali u švajcarski internat, a potom je otputovala u Francusku kako bi usavršavala jezik. Neko vreme je, naime, studirala francuski jezik i književnost, a u ranim dvadesetima vratila se u domovinu i zaposlila u Londonu kao sekretarica.

Za njenu vezu s princem Čarlsom "krive” su polo utakmica 1970. na kojoj su se sreli i nenadana kiša zbog čega su, slučajno ili ne, potražili isti zaklon. Vrckava Kamila je princa tada u šali podsetila na svoju pretkinju Alis Edmonston, a on je bio očaran. Viđali su se tri godine, dvaput ju je neuspešno prosio, a kad se pridružio britanskoj ratnoj mornarici, ostavila ga je jer nije imala iluzija da će im veza završiti srećno.

Iste 1973. udala se za naočitog časnika kraljevske garde Endrjua Parker-Boulsa. On joj je, navodno, na početku objasnio da neće biti jedina u njegovom životu, ali da će tolerisati njene diskretne veze s drugima. Takav joj je dogovor odgovarao i veza je okrunjena brakom. Budući kralj bio je, navodno, očajan njenom udajom ali su na kraju izgladili odnose i postali prijatelji.

Kamila Parker
foto: AKMG / Backgrid Australia / Profimedia

Kad je 1974. Kamila Parker-Bouls rodila sina Tomasa, zamolila je Čarlsa da godinu dana kasnije dečaku postane kum, što je on prihvatio. Četiri godine kasnije rodila je i ćerku Lauru.

Zvanični biograf princa Čarlsa tvrdi da su obnovili romansu 1986., šesnaest godina nakon što su se prvi put sreli. On se u braku s Dajanom Spenser osećao kao utopljenik, a Kamila ga nikad nije prebolela. Danas su nadimci koji su nadenuli sebi iz preljubničke faze deo urbane legende: zvao ju je Lejdis, a ona njega Fred, dok im je omiljeno skrovište navodno bilo imanje Birkhal u Škotskoj.

U isto vreme, princeza Dajana se sve teže nosila s brakom u kojem je dobila sve osim onog što je oduvek želela, ljubav i poštovanje. Nakon što je novinar Endrju Morton 1992. objavio knjigu “Dajana: njena priča”, a novine objavile prepis tajno snimljenog telefonskog razgovora Čarlsa i Kamile s intimnim detaljima njihove veze, skandal je bio toliki da su se princ i princeza od Velsa ubrzo razdvojili od stola i postelje. Razvod je, pak, priveden kraju 1996., godinu kasnije nakon što je okončan brak Kamile i Endrjua Parker-Boulsa.

Ljubavnici su se nadali kako će s vremenom uspeti da obnove vezu, ali tragična nesreća 1997., čija će tužna godišnjica biti 31. jula, sve je promenila. Britanija je ostala bez najomiljenijeg člana kraljevske porodice, prinčevi Vilijam i Hari izgubili su majku, dok su princ Čarls i Kamila postali "krivci za sve”.

Kraljica Kamila, Kamila Parker
foto: STEFAN ROUSSEAU / AFP / Profimedia

Trebalo je biti neverovatno uporan i mudar kako bi se prevladala nezavidna situacija: kraljevska porodica i javnost su se protivili vezi, a kamoli venčanju, a Anglikanska crkva otvoreno je upozorila princa - koji će stupanjem na presto postati njen poglavar - da i ne pomišlja na venčanje s Kamilom.

Ona je, pak, povukla jedini ispravni potez: pritajila se sve dok se kraljica Elizabeta II nakon dugog nagovaranja princa Čarlsa nije pristala na susret na formalnoj večeri u čast 60. rođendana bivšeg grčkog kralja Konstantina u palati Highgrove. Pre večere kratko su porazgovarale i pridružile se zvanicama - što je bio događaj za istoriju.

Nedugo posle, Kamila Parker-Bouls je u septembru 2000. prvi put pratila Čarlsa na dobrotvornom prijemu jedne dobrotvorne organizacije, a 2001., na događaju u sklopu promocije britanskog Nacionalnog društva za osteoporozu (čija je pokroviteljica), princ je pred svima zagrlio Kamilu i poljubio u obraz. Bio je to vrlo hrabar čin kojim je svima dao na znanje ko je najvažnija žena u njegovom životu. A ona se, pak, tihom diplomatijom, postojanom prisutnošću bez izjava koje bi mogle naljutiti kraljicu i javnost kao i nepokolebljivom podrškom princu, izborila za mesto na balkonu Bakingemske palate.

Svi su govorili da Kamila nikad neće postati kraljica supruga, te da neće biti krunisana, ali tiha voda breg roni, koliko god bili moćni.

Ljubavnica princa Vilijama

Rose Hanbury
foto: Profimedia

Markiza Roze Hanburi rođena je 1984. godine, a braku sa Davida Rocksavageom, 7. markiza od Cholmondeleyja. Par se venčao 2009. godine, a prema pisanju stranih medija, njihova ljubavna priča je veoma burna. Samo dan posle veridbe su otkrili da čekaju bebu, a odmah sledećeg su se i venčali. Sada je njihova porodica bogatija za tri člana.

Žive na jednom imanju u Norfolku, koje je veoma blizu Kejtine i Vilijamove seoske kuće. Roze,39-godišnja majka troje dece, neprestano kači fotografije vrtova i skulptura imanja na svom Instagramu.

Ineresanta je činjenica da je Roze sa kraljevskom porodicom povezana od malena. Naime, njena baka bila je jedna od deveruša kraljici Elizabeti II.

Ovih dana priča se kako je princ Vilijam viđen u njenom društvu, a teoretičari zavere su čak išli toliko daleko da su naveli da je Roza "glumila" Kejt tokom privatne vožnje koju su paparaci snimili.

Ostaje nam samo da vidimo da li iver pada daleko od klade?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs