OBRUKALI SE ZA SVA VREMENA? 3 kardinalne GREŠKE kraljevske porodice koje javnost NE MOŽE da im OPROSTI

Ljudi još uvek pokušavaju da reše misteriju 3 najveće greške britanske kraljevske porodice, koje su bacile ljagu na njih.

Lifestyle
12:25h
OBRUKALI SE ZA SVA VREMENA? 3 kardinalne GREŠKE kraljevske porodice koje javnost NE MOŽE da im OPROSTI
Foto: Profimedia

Čini se da, niko nema bolji talenat, da privuče pažnju javnosti kardinalnim greškama od britanske kraljevske porodice. Naime, bezbroj puta našli su se u centru skandala, koje su mnogi okarakterisali kao sramne. Dok za njih važi činjenica da su plemićka porodica, koja živi u skladu sa protokolima, koji nalažu uzorno i prefinjeno ponašanje, u praksi su se pokazali u potpuno drugom svetlu.

Dozvolili su sebi skanadale neviđenih razmera, dok su svaki od njih pokušali da zataškaju i da ga prekriju nekom drugom aferom, te da na taj način preusmere fokus javnosti na nešto drugo.

Kraljevska Porodica, Kejt Midlton, Princ Vilijam, Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

Smrt princeze Dajane

Poznato je da je sadašnji kralj Čarls dugo varao princezu Dajanu, što je ona i sama priznala. Neslaganje u njihovom braku pokrenulo je razne glasine, a onda je princeza Dajana poginula. Njena smrt pokrenula je kontroverze i teroije koje su se vremenom nadovezivale jedna na drugu.

Javnost su takođe uzburkale glasine o Dajaninom dnevniku, u kome je navodno napisala da je "jure i žele da je ubiju". Kraljevska porodica se nije oglasila tim povodom, a policija je istakla da će ispitati kako priču o dnevniku, tako i o pismu vojnika, ali da istragu neće ponovo otvarati.

Kraljica Elizabeta, Princeza Dajana
foto: Profimedia

Zanimljivo je da se kraljevska porodica nije oglašavala povodom Dajanine smrti, te da se mnoge priče nisu poklapale, što je doprinelo tome da se vremenom pokrenu nove sumnje.

Mnogi su se tada zapitali - zašto se jednostavno nisu oglasili sa zvaničnim i pravim razlogom njene smrti i zašto nisu demantovali određene glasine?

Od ljubavnice do "žene kraljice"

Priče da je sadašnji kralj Čarls varao princezu Dajanu sa Kamilom Parker svima su poznate. Dajana je i sama potvrdila ove glasine, dok je kraljevska porodica ostala nema na sve.

Kamila Parker
foto: Victoria Jones-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada su vesti o njihovoj aferi prvi put izašle na videlo, Kamila se suočila sa žestokim kritikama. Trebalo je vremena da je javnost prihvati nakon Dajanine smrti 1997. godine, a kada se udala za Čarlsa 2005. godine, tema njene buduće titule bila je uzrok kontroverzi. U to vreme, kraljevski pomoćnici su rekli da Kamila ne želi da bude poznata kao kraljica supruga - iako je imala pravo da bude poznata. Umesto toga, "nameravala" je, kada dođe vreme, da bude poznata kao Princeza Consort - titula koja se nikada ranije nije koristila u britanskoj istoriji.

Kamila Parker, Kralj Čarls
foto: Profimedia

Međutim, postala je jedan od najzapaženijih članova kraljevske porodice. Veliku podršku imala je od kraljice Elizabete koja je javno istakla da bi volela da titulu kraljice supruge preuzme njena snaja kada za to dođe vreme.

Dejli mejl je otkrio da je kraljica Elizabeta dala svoj blagoslov da kruniše Kamilu kao kraljicu suprugu pre mnogo godina i da je Čarls bio blizu da to objavi 2019. Kraljica je odabrala 70. godišnjicu svog stupanja na tron kako bi dala veoma značajnu najavu i izrazila želju da Kamila bude u potpunosti priznata kada Čarls postane kralj.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Rekla je naciji: "Kada, u punom vremenu, moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni, i moja je iskrena želja da, kada dođe vreme Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu."

Kamila je danas dobila ozbiljnu reputaciju, ali javnost ipak nije zaboravila skandale iz prošlosti koji će je pratiti do kraja života.

Uprkos skandalu velikih razmera, kraljevska porodica se ni povodom ovog slučaja nije oglasila.

Afera Kejt Midlton i bolesti

Vest da je Kejt Midlton imala operaciju abdomena šokirala je javnost, a kraljevska porodica javnosti nije pružala nikakve informacije povodom njenog zdravstvenog stanja. Od tada, Kejt je prestala da se pojavljuje u javnosti, kao da je u zemlju propala. To je pokrenul brojne teorije i spekulacije, od toga da kriju da je bolest ostavila teške posledice po nju, do toga da je navodno preminula.

Princ Vilijam, Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Zatim se pojavila vest da je kralj Čarls oboleo od najteže bolesti - raka, ali palata nije precizirala koji oblik raka je u pitanju. Mnoge je zbunilo i to što se kralj Čarls i dalje pojavljuje u javnosti i da nikada bolje nije izgledalo, što je probudilo veliku sumnju narodu. A onda, kada je Vilijam objavio spornu fotografiju na kojoj se nalazi Kejt Midlton sa decom, pukao je novi skandal. Utvrđeno je da je fotografija fotošopirana, a to je bio okidač za pokretanje novih glasina i potkrepljenje starih.

Kejt Midlton
foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Kraljevska porodica mogla je da uradi jednostavnu stvar, da se oglasi i izvede Kejt Midlton u javnost. Samo to bi bilo dovoljno da se obustave glasine.

Nakon svih skandala, javnost se pita samo jedno "Zašto se ne oglase i zašto ne demantuju glasine?"- da li zato što ih ne zanima reputacija ili zato što glasine nisu daleko od istine? Odgovore na ova pitanja imaju samo oni, a koliko će dugo javnost čekati na iste, ostaje da vidimo.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs