Džon Korbet

ULOGA EJDANA U "SEKSU I GRADU" DONELA MU JE LJUBAV ŽIVOTA: U seriji je ljubio Keri Bredšo, a oženio je fatalnu lepoticu

Već 20 godina lud je za ženom koja je bila seks-simbol osamdesetih

Vip priča
18:11h Autor:
ULOGA EJDANA U "SEKSU I GRADU" DONELA MU JE LJUBAV ŽIVOTA: U seriji je ljubio Keri Bredšo, a oženio je fatalnu lepoticu
Foto: Profimedia

Prošla godina je za Džona Korbeta bila veoma uspešna. Na radost brojnih obožavalaca "Seksa i grada", u nastavku ovog serijala pod nazivom "I tek tako" (And Just Like That) vratio se kao bivši dečko Keri Bredšo - Ejdan, a snimio je i treći nastavak hit filma "Moja velika mrsna pravoslavna svadba". Ko je zapravo ovaj lepuškasti glumac?

Radio je u čeličani i maštao da postane šerif
Radio je u čeličani i maštao da postane šeriffoto: Profimedia

Džon Džozef Korbet mlađi rođen je 9. maja 1961. godine u Vilingu, u Zapadnoj Virdžiniji, a odrastao je s majkom i očuhom. Sa sedam godina počeo je da svira gitaru, a sa 16 se zaposlio kao čuvar u Kapitol mjuzik holu. Nakon završene srednje škole preselio se u kalifornijski grad Belflauer, kod oca, koji je bio Jehovin svedok, i maćehe. Narednih šest godina radio je u čeličani, a paralelno s tim školovao se da postane zamenik šerifa. U tome nije uspeo, jer nije položio ispite. Povreda leđa preokrenula mu je život jer je zbog nje bio prisiljen da u fabrici da otkaz, nakon čega je upisao školu za frizere, u koju je išao danju, a uveče je učio i glumu. Međutim, njegov izgled bio je presudan za dalji tok njegovog života.

Zbog visine od 196 cm dozvoljeno mu je zadrži svu odeću koju je nosio u seriji 'Seks i grad'
Zbog visine od 196 cm dozvoljeno mu je zadrži svu odeću koju je nosio u seriji "Seks i grad"foto: Profimedia

Nesuđeni frizer

Čak 196 centimetara visine i lepo lice bili su dovoljni da dobije prvi angažman u reklami za "Samsung", a u sledeće tri godine snimio je čak 50 reklama. A onda su mu se otvorili putevi u svetu glume. Prvu ulogu dobio je 1988. u humorističkoj seriji "Zlatne godine". Ubrzo nakon toga stigla je i uloga Krisa Stivensa u seriji "Život na severu", koja ga je proslavila i zahvaljujući kojoj je stekao veliki broj obožavateljki, ali i nominacije za Zlatni globus i Emi. Uloga mu je donela nove angažmane, od kojih je najpoznatija uloga Ejdana u hitu "Seks i grad". Zbog njegove visine, produkcija mu je dozvolila da zadrži baš svu odeću u kojoj se u svakoj epizodi od 2000. do 2003. godine pojavljivao.

Supruga Bo Derek je pet godina starija od Džona
Supruga Bo Derek je pet godina starija od Džonafoto: Profimedia

Susret sa ženom njegovog života

Osim što mu je ta uloga donela ogromnu popularnost, u život mu je dovela i ženu njegovog života. Reč je o lepoj i fatalnoj Bo Derek, koja je bila seks-simbol osamdesetih godina. U to vreme ona se oporavljala od smrti prvog supruga Džona Dereka i bila je uverena da nikada više neće moći da voli. Ali kao što to u životu obično biva, upoznao ih je zajednički prijatelj, koji je shvatio da bi njih dvoje bili savršen par. - Bližila se dodela Oskara, na koju je trebalo da idem s prijateljicom, ali sam čula da i on ide, i da želi da mu budem pratnja. Pristala sam. Pokucao je na vrata hotelske sobe i bila je to ljubav na prvi pogled. Od tog trenutka sam luda za njim. Šarmantan je, zabavan i potpuno drugačiji od mog pokojnog supruga. Uz sve to, mlađi je od mene - ispričala je Bo. Tokom 20 godina zabavljanja nisu hteli da ozakone vezu, a na pitanja znatiželjnika zašto, odgovarali su da su svesni toga da nemaju dece i da više nisu mladi, pa zato i ne postoji ni pritisak da moraju da se venčaju.

Džon Korbet
foto: Profimedia

Primer skladnog para

Ipak su se 2020. godine, negde oko Božića - venčali. Na brak su se odlučili, ali ne i na decu. - Kad sam imala 30 ili 32, sanjala sam o tome da postanem majka, čeznula sam za tim. Ali moj pokojni suprug je iz prvog braka već imao dvoje i nije mu padalo na pamet da u tim godinama dobije bebu. Shvatila sam da bi to dovelo do toga da budem samohrana majka. A kada je on ipak odlučio da imamo decu, odbila sam ga - ispričala je Bo. Život bez dece nije nimalo poljuljao vezu nje i Džona Korbeta. I dalje su ludi jedno za drugim i važe za par koji ima jedan od najskladnijih brakova u Holivudu.

Tportal.hr

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs