Obožavani glumac

ČOVEK KOJI SE RAZVEO ZA 65 SEKUNDI, PA ONDA OŽENIO 26 GODINA MLAĐU ŽENU: Nećete verovati na šta troši pare MISTER BIN

Rouan Atkinson 6. januara proslavio je 69. rođendan, a tom prilikom se sećamo njegovog neverovatnog života

Vip priča
Autor:
ČOVEK KOJI SE RAZVEO ZA 65 SEKUNDI, PA ONDA OŽENIO 26 GODINA MLAĐU ŽENU: Nećete verovati na šta troši pare MISTER BIN
Foto: Profimedia

Rouan Atkinson, po struci diplomirani elektrotehničar i elektroničar s magistaturom Kraljevskog koledža u Oksfordu, od studentskih dana bio je zaljubljen u neverbalnu komediju, a prve glumačke korake napravio je na bini. Komedija mu je očigledno bila i prihvatljivija s obzirom na to da muca, pa ne voli da daje intervjue. A ideju za ćutljivog Mister Bina dobio je u studentskim danima, kad je izvodio skečeve, nakon čega je postao i glavni lik istoimene TV serije od petnaest epizoda, koja je počela sa emitovanjem 1. januara 1990.

Rovan Atkinson
foto: Profimedia

To dete u telu čoveka, neviđeno nespretan, a u neku ruku i srećan lik, koji ne govori, već tu i tamo nešto promrmlja, osvojilo je ne samo britansku publiku već i onu širom sveta jer je emitovan u 190 zemalja, uključujući i Srbiju. U međuvremenu se emitovala i animirana serija, nešto kasnije su snimljena i dva filma o Mister Binu, a Atkinson sada planira da snimi i seriju u kojoj bi Mister Bina prikazao kao osobu u "zlatnim godinama" iako je izjavio da se zasitio tog ćutljivog klovna koji mu je doneo neviđenu popularnost, ali i i bogatstvo. Ovom komičaru slavu je doneo i filmski serijal o Džoniju Inglišu - špijunska akciona komedija kao parodija na tajnog agenta Džejmsa Bonda.

Gluma mu je donela brojne nagrade, među kojima su i Bafta i ugledna pozorišna nagrada "Lorens Olivije", a od britanske kraljice je 2013. dobio i Orden Britanske imperije za zasluge u kulturi.

"Ljudi misle da ako ih mogu nasmejati s pozornice, zasmejaću ih i privatno. To uopšte nije tako. Ja sam zapravo prilično tiha i dosadna osoba," rekao je jednom prilikom komičar.

Rovan Atkison
foto: Profimedia

Impozantan vozni park

Posao koji mu je doneo veliko bogatstvo (procenjuje se da je "težak" oko 150 miliona evra) dozvolilo mu je da uživa u svojoj najvećoj strasti, a to su - automobili. U njegovoj impresivnoj kolekciji, vrednoj oko 15 miliona evra, nalaze se automobili poput "BMW 328 roudster" iz 1939, "lanča tim 8.32" iz 1989, kao i kultni modeli poput "aston martin V-8 vintidž" iz 1977. i "meklaren F1" iz 1997, tada najbržeg serijskog automobila na svetu. Zbog ljubavi prema automobilima i njegov lik Mister Bean vozi "mini-moris". Po svom imanju voli da vozi karting, a među vozačkim dozvolama poseduje i onu za vozila teža od 3,5 tona.

Sa prvom suprugom Sanetrom i ćerkom Lili
Sa prvom suprugom Sanetrom i ćerkom Lilifoto: Profimedia

Ostavio ženu zbog mnogo mlađe

A ni ljubavni život mu nije preterano zanimljiv jer je razbio više automobila nego što je u životu poljubio žena. Od 1990. do 2015. bio je u braku s filmskom šminkerkom Sanetrom Sastri, s kojom ima sina Bendžamina (31) i dve godine mlađu ćerku Lili. Njihov brak raspao se 2013, kada se Atkinson zaljubio u 26 godina mlađu komičarku Luis Ford, s kojom ima petogodišnju ćerkicu Ajlu, piše Glorija.hr.

Druga supruga je od njega mlađa 26 godina
Druga supruga je od njega mlađa 26 godinafoto: Profimedia

Par se upoznao na predstavi "Quartermaine's Terms", u kojoj su zajedno igrali. Atkinson se od svoje supruge, koja je inicirala razvod, razveo za 65 sekundi, koliko je trajala sudska odluka, a mlađana komičarka je zbog Atkinsona ostavila muža, komičara Džejmsa Akastera, koji je za njihovu ljubav saznao iz - novina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs