SINU GLUMICE DAVALI 40% ŠANSE DA PREŽIVI: Kada se rodio nije htela da ga vidi, a onda je uradila OVU neverovatnu stvar

Dan nakon što se porodila saznala je da njeno dete možda neće preživeti, nakon što je na sličan način izgubila brata, glumica je uspela da uz pomoć najmoćnijeg oružja, majčinske ljubavi i molitve, spasi sina

Vip priča
SINU GLUMICE DAVALI 40% ŠANSE DA PREŽIVI: Kada se rodio nije htela da ga vidi, a onda je uradila OVU neverovatnu stvar
Foto: Profimedia

Glumac Oliver Hadson, najstarije je dete čuvene Goldi Haun, on je bio čudotvorna beba nakon što je prevazišao šanse koje su mu doktori davali za preživljavanje odmah po rođenju. Glumica veruje da je njen sin doživeo punoletstvo zahvaljujući njenoj majčinskoj molitvi.

Holivudska glumica Goldie Haun rođena je 21. novembra 1945. godine u Vašingtonu, njena mama Laure Haun bila je vlasnica juvelirnice i plesne škole, a tata Rut Havn, muzičar iz benda.

Pre svoje holivudske karijere, radila je kao profesionalna plesačica. Goldi je debitovala u dugometražnom filmu „The One and Onli, Genuine, Original Famili Band“ (1968) kao nasmejana plesačica, a njen veliki proboj je došao 1969. kada je glumila u filmu „Cactus Flover“.

Zvezda ima sestru Peti Houn i brata Edvarda, koji je umro kao beba od SIDS-a pre nego što je ona došla na svet. Ti tragični i traumatični trenuci su nešto što nijedna majka ne zaboravlja i ostavili su dobog trag i na njenoj majci.

Goldi Houn
foto: Reuters / Mike Blake

Sumorno iskustvo zamalo da se ponovilo godinama kasnije kada je Goldi i sama postala mama. Naime dobitnica Oskara rodila je svoje prvo dete Olivera Hadsona 7. septembra 1976. carskim rezom, a odmah nakon toga saznala je da bi njen mali sin mogao da umre.

Hounova je otkrila da su mu davali samo 40 odsto šanse da preživi. Iako je doktor bio zabrinut, i dalje se nadao da će mali Oliver uspeti i ohrabrivao je majku da bude optimista. Oliver je imao sindrom aspiracije mekonijuma, što znači da je progutalo malo mekonijuma tokom porođaja ili neposredno pre, i da mu je dospeo u pluća. Kada se to dogodi, obično se beba odmah šalje na intenzivnu negu. Zvezda je u to vreme još uvek bila udata za svog drugog muža, muzičara Billa Hadsona, a njihov sin je na kraju uspeo da se oporavi.

Goldie je priznala da se plašila da vidi svoje novorođenče nakon rođenja kada je postojala velika verovatnoća da će umreti jednog od tih dana zbog komplikacija pri porođaju, prisećajući se tog momenta, glumica je rekla: "Tako sam se plašila da ću te videti, i da ću se zaljubiti u tebe, a ti ćeš umreti." I dodala: „Mislim da nema sumnje da molitva može da funkcioniše. Ja sam duhovna osoba. Iako sam odgajana kao Jevrejka, nisam religiozna osoba i volim svoje pleme i odakle sam došla. Ali to je bila divna stvar, fenomenalna.”

Dobitnica Zlatnog globusa objasnila je da se ispraznila i veoma se smirila kada je stavila ruku na njegovo srce. Nije bio budan, izgledao je tako veliki i bio je tako lep. Čist komad ljubavi. Istakla je da se jednostavno povezala sa univerzumom i zamolila Boga da je upotrebi kako bi izlečio njenog sina.

Oliver Hadson
foto: Profimedia / Editorial images

Za divno čudo, otkucaji srca bebe su se ubrzali na njeno zaprepašćenje, i pozvala je medicinske sestre, a doktor je ušao i rekao joj: „Znaš, Goldie, kada bi više majki znalo, one imaju moć da izleče svoju decu…“

Danas je Oliver odrastao i ima svoju porodicu. Majka ga je pohvalila rekavši: „On je najneverovatniji, najzgodniji, neverovatan otac, glumac, komičar, čovek, sin“ i dodala: „Mislim, on je takav dar. Sve su to pokloni, sva moja deca.”

Oliver, sada 45-godišnjak, je oženjen sa tri godina starijom glumicom Erin Bartlett koja je glumila u seriji „Kako sam upoznao vašu majku“ i zajedno su roditelji troje dece, sina Bodija (11) i ćerki Vajlder (14) i osmogodišnje Rio.

Njegova mlađa sestra Kejt Hadson ima 42 godine i takođe ima troje dece, Rajdera (18), Bingama (10) i Rani (3), koje deli sa bivšim partnerima Krisom Robinsonom, Metom Belamijem i Denijem Fudžikavom.

Kejt Hadson
foto: Stewart Cook / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dok su Oliver i Kejt izuzetno bliski, svoju decu odgajaju potpuno drugačije. Glumac je jednom prilikom otkrio da on i njegova sestra imaju totalno različite ideje o roditeljstvu: „To je način na koji radimo stvari. Ono što puštamo našoj deci da gledaju, slobode koje im dozvoljavamo. Po tome smo različiti.”

Dodao je da su oboje strogi roditelji, ali „na dobar način“. Poznata glumica je strožija, ali kada su u pitanju srčane stvari, postaje popustljiva sve dok njena deca odrade svoj deo posla.

Pošto ona i Oliver imaju različite tehnike kada je u pitanju roditeljstvo, dvojac ne razmenjuje savete često, ali su otkrili da su njihova deca poput rođenih braće i sestara i uživaju da provode vreme zajedno.

„Oni žele da budu jedno sa drugim u svakom trenutku. Ili su sva deca kod mene, ili šaljem svoju decu kod Olija. Onda dođemo, nađemo se i večeramo zajedno“, otkrila je ona.

Kurt Rasel, Goldi Houn
foto: AP / Jordan Strauss

Njih dvoje vezani su za svoju majku Goldi i očuha Kurta Rasela i zahvalni su im što su ih naučili važnosti osnaživanja. Kejt je naglasila da su ona i njen stariji brat srećni što su imali roditelje koji su prihvatili njihovu individualnost i podržavali njihove greške: „Očigledno su uradili nešto kako treba jer ne postoji niko s kim bih radije provela vreme nego s njima."

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs