Počasna dama

Anđelina Džoli odlikovana u Bakingemskoj palati: Prefinjeni stil za susret sa kraljicom! (FOTO)

Glumica se sastala sa britanskom kraljicom u kraljevskom zdanju, gde su nasamo razgovarale i gde joj je uručen Orden velikog krsta
Vip priča
00:54h Autor:
Anđelina Džoli odlikovana u Bakingemskoj palati: Prefinjeni stil za susret sa kraljicom! (FOTO)
Foto: Reuters

Holivudska glumica Anđelina Džoli sastala se danas sa britanskom kraljicom Elizabetom II!

Razlog susreta bio je zaista važan za glumicu - britanska kraljica odlikovala ju je Ordenom velikog krsta istaknutog reda Svetog Đorđa i Svetog Mihajla, što je čini počasnom damom u britanskoj javnosti, a ova titula je ženski ekvivalent tituli počasnog viteza.

Kakvim skupocenim poklonom je Anđelina Džoli obradovala Bred Pita, saznajte OVDE.

Kraljica je odlikovala Anđelinu zbog borbe protiv iskorenjivanja seskualnog nasilja u ratom zahvaćenim područjima.

OVDE otkrijte šta kraljica Elizabeta II misli o mobilnim telefonima!

Pošto Džolijeva nije državljanka Britanije, ne može da koristi titulu dame, ali je ovaj čin svakako presedan, jer se odlikovanje ovog tipa dobija tek u poznim godinama.

Iako je glumica u Bakingemsku Palatu stigla sa suprugom, glumcem Bredom Pitom i njihovom decom, sa kraljicom se sastale nasamo u sobi 1844 kraljevskog zdanja i razgovarale iza zatvorenih vrata, a ostali članovi porodice su im se pridružili kasnije.

Sve detalje predbračnog ugovora između Anđeline i Breda Pita, pročitajte OVDE.

U trenutku kada joj je kraljica Elizabeta prinela odlikovanje, glumica je stavila ruku na srce, a na licu joj se pojavio iskreni osmeh.

U duhu mesta na kom je boravila i razloga zbog kog je došla, lepa Anđelina je pokazala i stil u kom se retko viđa - prefinjeni kostim pastelne boje i kosa podignuta u elegantnu punđu. Svoj izgled glumica je upotpunila i diskretnom šminkom, ali i jednostavnim i prelepim cipelama sive boje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs