SA 9 GODINA SE UVELIKO DROGIRALA, A SA 13 GODINA MAJKA JU JE ZATVORILA U LUDNICU: Danas je jedna od najuspešnijih žena

Dru Barimor je imala sve, a onda se desio sunovrat. Malo ko je mislio da će uspeti da preživi Holivud, a kamoli da vlada njime

Vip priča
SA 9 GODINA SE UVELIKO DROGIRALA, A SA 13 GODINA MAJKA JU JE ZATVORILA U LUDNICU: Danas je jedna od najuspešnijih žena
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Dru Barimor, svima nam je poznata po maestralno odigranim mnogobrojnim filmskim ulogama, znamo je kao harizmatičnu i lepu glumicu, ali njena životna priča će vas ostaviti bez teksta.

Dru Barimor iz mlađih dana
Dru Barimor iz mlađih danafoto: Profimedia

Od najranijih godina Dru ulazi u svet šoubiznisa, okružuju je svetla Holivuda, ali vrlo brzo njen život ulazi u mračnu ulicu. Već sa sedam godina Dru Barimor nailazi na poročni zivot slavnih od koga ne uspeva da se odupre.

Opšte je poznat njen čuveni intervju sa Džoni Karsonom kada se ne ponaša u skladu sa svojim godinama već znatno zrelije, čak je nosila i lažne zube, kako bi prikrila mlečne koji joj nedostaju.

Ono sa čime javnost nije bila upoznata tada je da je njen otac Džon Dru Barimor imao problema sa zavisnošcu zbog čega ga njena majka napušta iako je i ona imala svoju divlju stranu.

Glumica na početku karijere
Glumica na početku karijerefoto: Profimedia

Već sa devet godina glumica počinje da izlazi u noćne klubove, a društvo joj pravi niko drugi nego rođena majka. Njih dve su bile česti gosti u "Studiju 54", gde Dru dolazi u susret sa mnogim ne tako dobrim stvarima koje joj postaju dostupne. Dru postaje prava "parti devojka" kako je nazivaju i sve to postaje previše za tako mladu devojčicu.

Do svoje 12 godine već odlazi u specijalizovanu ustanovu za odvikavanje od zavisnosti i daje podršku kampanji Nensi Regan "Samo reci ne". Međutim već sa 13 godina opet pada u ambis poroka i provodi 18 meseci u bolnici na lečenju.

Dru Barimor
foto: Profimedia

Nedavno su je pitali da li je u svojoj 14. godini mogla da zamisli da će sa 40 godina moći da podeli tako pozitivnu i uspešnu životnu priču, Dru je istakla kako ni u najluđim snovima to nije mogla da zamisli, dodala je da je tada bila prestravljena mala devojčica koja nije verovala u svoju budućnost i nije mislila da će živeti samo 25 godina. Ali i da je ipak u podsvesti verovala u sebe i da dobro uvek pobedi zlo u nama samima. Takođe, nikada nije dozvoljavala da je tama potpuno obuzme, i kada joj je život pod noge bacao najteže izazove uspevala je da se izbori i da ne ode u ekstrem.

Najteže joj je bilo sa 13 godina, Barimor se tada osećala usamljeno, odbačeno i preplašeno. Bile su to buntovne godine, bežala je od kuće i stalno je bila ljuta. Krala je auto svoje mame, bežala iz škole i istraživala noćni život mnogo više nego što bi u tim godinama smela. Glumica je bila van kontrole i tak kada se zapitala zašto je toliko ljuta, uspela je da se oslobodi besa, prihvatila je da je to zbog činjenice da nije imala svoje roditelje uz sebe i njihovu podršku.

Dru Barimor
foto: Profimedia

Kasnije je shvatila da je zbog toga sto je mama poslala u instituciju zatvorenog tipa na lečenje uspela da povrati kontrolu nad svojim životom, to ju je ojačalo i naučilo disciplinom. U mentalnoj bolnici provela je godinu i po dana u surovim uslovima, ali smatra da joj je to bilo neophodno. Sa 14 godina postala je legalno samostalna i nije više bila pod nadzorom i kontrolom svoje majke, sada kada se priseti tog perioda svog života, oseća zahvalnost, jer ju je boravak u takvoj ustanovi naučio poštovanju, što njeni roditelji nisu uspeli da je nauče.

Dru Barimor kaže da je svojim roditeljima oprostila, ali sebi još uvek nije iako bi to volela. Objašnjava da je spremna da pruži ruku pomirenja, otkrila je da je svojoj majci Džejd nakon mnogo godina poslala poruku za rođendan na koju je dobila odgovor koliko je voljena od strane svoje majke i koliko je ona ponosna na nju.

Dru Barimor
Dru Barimorfoto: AP

Poruka koju Dru želi da pošalje svetuje da ponekad proživljavamo velike psihičke traume u detinjstvu, ali ne smemo dozvoliti da nas one definišu, iako one mogu imati veliki uticaj na naše mentalno zdravlje, ne moraju da određuju naš životni put.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs