SVI SU BILI ŠOKIRANI KADA SE UDALA 6 MESECI NAKON SMRTI DEČKA: "Imali smo aferu dok je trajao film A ONA BILA U BRAKU"

Meril Strip ne spada u klasične holivudske lepotice, ali je definitivno zavodnica kojoj je malo ko odoleo

Vip priča
Autor:
SVI SU BILI ŠOKIRANI KADA SE UDALA 6 MESECI NAKON SMRTI DEČKA: "Imali smo aferu dok je trajao film A ONA BILA U BRAKU"
Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Meril Strip je prvi put upoznala Dastina Hofmana dok su bili na audiciji za predstavu. On je glasno podrignuo i uhvatio je za dojku, što je Meril dočekala sa šokom.

Iako naizgled ne baš tako atraktivna devojka, Meril je imala jak karatker koji je gradila zahvaljujući podršci svoje majke koja joj je uvek govorila: "Možeš da radiš šta god poželiš".

Zahvaljujući ovoj rečenici Meril je u svetu glume postigla nemoguće. Osvojila je sve ono što se osvojiti može, dok su priznanja za uloge samo stizala.

Taj prvi utisak o Dastinu Hofmanu nije promenila ni do danas, a jednom prilikom je izjavila: "Ono što Dastin zaista želi je da se porodi, ali i dalje mu je drago što ima penis."

Dastin Hofman
foto: Profimedia

Meril Strip se nikada nije ustezala da bude to što jeste, otvorena i direktna žena koja zna svoje vrednosti.

"Meri (njena majka) mi je od rođenja govorila da mogu da budem šta god hoću i to me učinilo arogantnom," rekla je glumica koja je preko dvadeset puta bila nominovana za nagradu Oskar.

Kada je bila u osnovnoj školi, često su je opisivali kao "ružno malo dete, sa velikim ustima". I sama glumica priznaje da u osnovnoj školi nije imala puno prijatelja. Glumu je obožavala još od rođenja, a ono što je stvarno htela bilo je da bude popularna. Kada je došla u srednju školu sama sebi je dodelila ulogu popularne devojke. Izbelila je svoju kosu, smršala, počela da govori onako kako momci vole da devojke pričaju i počela je da dobija na popularnosti.

Meril Strip
foto: Profimedia

Ove svoje uloge se držala sve do fakulteta.

"Želeo sam da naučim kako da budem privlačan. Sve se radilo o privlačenju dečaka i istovremenom prihvatanju od strane devojčica, bio je to veoma težak zadatak," rekla je ona.

Imala je samo dva prijatelja u srednjoj školi i jedan joj je bio rođak.

"Zavist je nešto što je pratilo Meril kroz čitavu njenu karijeru, profesori dramske škole su pokušali da je slome, dok su filmski kritičari hteli da je vide kako pada, kako bi neka lepotica dobila tog Oskara, a ne glumica koja izgleda kao majka iz predgrađa," piše jedan biograf.

Nakon diplomiranja glumila je u nekoliko projekata, ali morala je da radi privremene i povremene poslove kako bi platila kiriju u Njujorku. Tako je godinama bila šanker, kurir na biciklu, pa čak i manekenka.

A onda glumi u filmu "Mera za meru" 1976. godine gde upoznaje glumca Džona Kazela u kojeg se ludo zaljubljuje. Par je iznajmio stan i počeo da živi zajedno, da bi Džon godinu dana kasnije oboleo od raka i preminuo 1978. godine.

"Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno."

Bili su zajedno u ordinaciji kad im je lekar saopštio da boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega. Bolest se uveliko širila po celom telu.

- Gde ćemo na večeru? - upitala ga je pred doktorom i pokazala da ne planira da odustane od života i nade.

- Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu - poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla.

Od prvog trenutka su bili zajedno i ostali su zajedno do kraja. Oni su zajedno išli na sve preglede i tretmane, a nada je nije napuštala ni na sekund. Svu snagu svog duha uložila je u brigu o njemu tih meseci.

Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je umro.

Meril se tada bacila na njegovo telo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi gušeći se u sopstvenim jecajima. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Sklopio je oči i umro.

Njegova smrt dotukla je slavnu glumicu i jednostavno nije mogla da ostane i živi u stanu u kojem su nekada bili zajedno. Tada joj je prijatelj njenog brata, Don Gamer, ponudio svoj stan da u njemu živi dok ne stane na noge jer je on u to vreme putovao po svetu.

"Meril je bila u groznom stanju zbog Džonove smrti, a ovo je bio jedini način da joj barem malo pomognem. Ubrzo sam shvatio da sam se zaljubio u nju", priznao je kasnije Gamer. Čini se da je ljubav bila obostrana jer se na iznenađenje svih samo šest meseci kasnije, u septembru 1978. godine, par i venčao. Venčanje je održano u bašti njene porodične kuće.

"Naravno da nisam prebolela Džonovu smrt, ali sam morala da nastavim da živim, a Don mi je pokazao kako."

Par je dobio četvoro dece: tri ćerke i jednog sina.

Meril na poslovnom planu nastavlja da niže uspehe. Glumac Džeremi Ajronson koji je sa njom glumo u filmu "Kuća čudnih duša" rekao je sledeće:

"Onaj dan kada smo snimali ljubavnu scenu, Meril i ja smo imali aferu. A kada se kamera isključila, naša afera je prestala."

Toliko je ubedljiva bila Meril.

Glumac i producent Majk Nikols je rekao: "Ona jednostavno postane ta osoba iz uloge toliko da svi oko nje to primete i reaguju na njenu glumu. Ona menja hemiju svih nas. Nikad nisam video da to neko drugi radi. "

Lično, Meril Strip je obožavala Roberta Retforda i rekla da je ona najbolji glumac kojeg je ikada srela. "U stvari ja sam bila zaljubljena u njega, on je veliki srcelomac".

Dok su snimali film Moja Afrika, postojale su glasine da su njih dvoje u vezi, ali kako su oboje tvrdili do toga nikad nije došlo.

Džek Nikolson se takođe zaljubio u Meril tokom snimanja filma, i u toj ljubavi je bio toliko demonstrativan da je Meril morala jednom da ga izbaci iz hotelske sobe. Zarekla se da više nikad sa njim neće snimati ni jedan jedini film.

Najbolja prijateljica joj je do kraja života bila Keri Fišer. Na njenoj sahrani Meril je po želji glumice pevala i držala govor.

O svojoj glumi Meril je pričala:"Nikad nisam proračunata i nisam ciljala na neki veliki hit. Prilično sam svesna kako izgledam. Ne ličim na Šeron Stoun.

Međutim, uloge su se nizale čak i pod "stare dane". Gde god da se pojavi ona dominira.

Prošle godine sve nas je zatekla činjenica da se Meril razvela od svog muža Dona Gamera. Par je nakon 45 godina braka odlučio da je dosta.

"Don Gamer i Meril Strip su razdvojeni više od šest godina, i iako će uvek brinuti jedno o drugom, izabrali su da ne žive zajedno", rekao je portparol.

Meril je čak i u braku ostala dosledna sebi, jer ona je jednostavno žena koja zna šta hoće i ne pristaje na kompromise.

Meril Strip
foto: Billy Bennight / ADMedia / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs